Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czułość, a jakość gry?

RidmoX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czytałem dużo poradników, że najlepsza czułość myszy pod csa jest taka, gdy od środka do krawędzi podkładki zrobi się 180 stopni. Czy ta czułość ma aż tak duże znaczenie?

Osobiście mam tak czułość ustawioną, że robię ponad 360 stopni od środka do krawędzi. Czy to źle?

Na tej czułości wbiłem od silver 1 (no offense) do mg2. Wiem, że ranga nie za wysoka, ale lepsza taka niż nijaka ;|..

Opublikowano

zrób tak, że wpatrzysz się w grze w jeden cel, i strefuj w prawo w lewo trzymając myszke na tym celu, jeżeli będzie ci trudno utrzymać to zmniejszaj/zwiększaj swoje sensitivy.

Opublikowano

niby tak ale wyobraz sobie wjazd na b na dust 2 i sprawdzac miejscowki wszystkie, istny koszmar no ale ide za ciosem i ustawilem sobie czulosc cos kolo 2 jak prosy, ranga le

Kwestia przyzwyczajenia do sensa. Ja nie mam problemu sprawdzić, szybkie ruchy myszką. Zresztą, nie wbijasz na przypał i dopiero sprawdzasz miejscówki tylko mniej więcej się orientujesz gdzie mogą być.

Opublikowano

Kwestia przyzwyczajenia do sensa. Ja nie mam problemu sprawdzić, szybkie ruchy myszką. Zresztą, nie wbijasz na przypał i dopiero sprawdzasz miejscówki tylko mniej więcej się orientujesz gdzie mogą być.

Jak masz myszkę przy której sensor przy szybkich ruchach Ci nie spier.dala to zazdro.

Ja gram na myszce za 50 zł gdzie przy szybkich ruchach sensor mi ucieka i gram na czułości prawie "3". Muszę grać na takiej gdyz zrobie NIESZYBKI obrót i już jest dobrze, gdy grałem na 2 to przy szybkich obrotach sensor wariował i latał po ekranie przez to staty takie, że nie pytajcie.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Okej, a gdy przy mojej czułości dobrze mi się steruje, lecz przy kontroli full auto mam problemy, a ćwiczenia dużo mi nie dały, to znaczy że mam zbyt czułą myszkę czy nie? I gdy znajduję się w sytuacji 1 na 1 i mi ciężko zaimować na ciało przeciwnika (trafię, lecz przy full auto z rifle / szybkim wyklikaniu magazynku z pistola) to znaczy, że jestem sparaliżowany umysłowo czy muszę poćwiczyć skilla / zmniejszyć czułość?

Opublikowano

To już zależy od Ciebie.

Ja preferuje małe czułości, aby dobrze redukować odrzut.

Ale na każdej czułości da się opanować fullauto, więc pewnie musisz poćwiczyć skilla.

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...