Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1600 zł

szymonekeqq123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam prośbe czy moglibyście mi pomóc znaleźć dobre części do jednostki centalnej?Chodzi mi o granie min w lol'a na + 150fps (2gb ram wystarczy ponieważ mam u sieie 2).najlepiej gdybym nie musiał składać go sam(umiem ale czasami potrafie coś zjebać)

//Proszę o zmiane tematu na komputer do 1600zł

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano

Podaj co masz obecnie w swojej specyfikacji, czy chodzi ci o gry typu CS:GO, lol, bo za 1600 zl będzie słabo z Grami takimi jak Wiedzmin 3 czy GTA V. Również najlepiej by wypadło gdybyś kupił używane części i je skręcił. Składanie komputera to nic innego jak delikatne klocki lego. Ramy to ddr 2 czy ddr 3 ?

Opublikowano

Podaj co masz obecnie w swojej specyfikacji, czy chodzi ci o gry typu CS:GO, lol, bo za 1600 zl będzie słabo z Grami takimi jak Wiedzmin 3 czy GTA V. Również najlepiej by wypadło gdybyś kupił używane części i je skręcił. Składanie komputera to nic innego jak delikatne klocki lego. Ramy to ddr 2 czy ddr 3 ?

ddr2 chodzi mi tu o gry lol,cs,dota,smite itp.Bardziej rozchodzi mi się o nowy zasilacz,k graficzną i płyte główną.Najlepiej gdyby wszystko było na morele
Opublikowano

Aktualnego?

Tak. Można użyć np. płyty głównej czy zasilacza ze starego komputera, a w takim budżecie warto zaoszczędzić chociaż to 100zł. Imo z ddr2 nie ma co robić sprzętu, lepiej coś bardziej przyszłościowego. 4GB ram ddr3, jakaś i3, zasilacz z 400W, karta graf. może R7, do tego dysk standardowo 1TB i powinieneś zmieścić się w budżecie.

//edit

Dołóż 100zł i masz ten zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/QHkmGG/

Tylko zmienić dysk na 1TB i ewentualnie usunąć nagrywarkę, która nie każdemu jest potrzebna.

Opublikowano

Tak. Można użyć np. płyty głównej czy zasilacza ze starego komputera, a w takim budżecie warto zaoszczędzić chociaż to 100zł. Imo z ddr2 nie ma co robić sprzętu, lepiej coś bardziej przyszłościowego. 4GB ram ddr3, jakaś i3, zasilacz z 400W, karta graf. może R7, do tego dysk standardowo 1TB i powinieneś zmieścić się w budżecie.

//edit

Dołóż 100zł i masz ten zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/QHkmGG/

Tylko zmienić dysk na 1TB i ewentualnie usunąć nagrywarkę, która nie każdemu jest potrzebna.

Nagrywarke mógłbym z starego kompa zasilacz ew też ale czy 450 wystarczy?

Opublikowano

Aha ok to dzięki a takie małe pytanie czy ten komputer nadal by się do streamowania?I w ilu fpsach mnw chodził by lol?

Mówisz o tym zestawie: http://www.morele.net/inventory/info/QHkmGG/ ?

Ciężko powiedzieć ile fps, ale to nie jest pro-gamerski pc. Odpalić streama odpalisz, ale na płynną grę bym nie liczył.

Opublikowano

Mówisz o tym zestawie: http://www.morele.net/inventory/info/QHkmGG/ ?

Ciężko powiedzieć ile fps, ale to nie jest pro-gamerski pc. Odpalić streama odpalisz, ale na płynną grę bym nie liczył.

A gdyby tak usunąć nagrywarke i lepszą k graficzną kupić?
Opublikowano

No lepsza karta poprawi tutaj sytuacje, ale byś musiał dołożyć z 500zł, wtedy albo R9 albo gtx 960 dałoby się wsadzić, to byłby już dobry zestaw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...