Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego mam tak mało FPS w Minecraft?

kusiu1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze to nie wymagaj zbyt wiele przy tym procesorze :/

Możesz pobrać txt;

na 1.8: http://www.planetminecraft.com/texture_pack/151-magicraft-8-bit-8x8/

na 1.7:  zyx

pobierz dodatkowo Optifine i przeczyść komputer 

Pozdrawiam i liczę na LIKE! :)

@edit;

bardzo proszę lordzie  zyx

ICraft

Survival + Gildie + Specjalne itemy

icraft.yfun.pl
[1.10, 1.9, 1.8]

Opublikowano

Zaktualizuj wszystkie sterowniki do karty graficznej, bo możliwe, że masz zbyt stare, zaktualizuj najnowszą Javę, przeczyść komputer ze zbędnych plików i go zoptymalizuj programem Advanced SystemCare 8 (naprawdę pomaga) lub skorzystaj z tego poradnika. 

Opublikowano

Po co Ci 50 fps jak i tak tego nie zauważysz? Człowiek widzi w 30 fps jak miałbyś nawet 60 fps i tak bd widział 30-40 fps...

Wyczyść rejestr ccleanerem i ustaw priorytet tasku Javy (MC) na max

r9wfFzB.png

Opublikowano

Po co Ci 50 fps jak i tak tego nie zauważysz? Człowiek widzi w 30 fps jak miałbyś nawet 60 fps i tak bd widział 30-40 fps...

Wyczyść rejestr ccleanerem i ustaw priorytet tasku Javy (MC) na max

Teraz to mnie rozjebałeś, dzięki za poprawienie humoru. To niby dlaczego profesjonaliści grają na monitorach 144/240Hz w CS:GO? Odpal sobie ten sam film na YouTube w 30fps a potem w 60fps i jak nie widzisz różnicy to zgłoś się do okulisty ;)
Opublikowano

Teraz to mnie rozjebałeś, dzięki za poprawienie humoru. To niby dlaczego profesjonaliści grają na monitorach 144/240Hz w CS:GO? Odpal sobie ten sam film na YouTube w 30fps a potem w 60fps i jak nie widzisz różnicy to zgłoś się do okulisty ;)

Będziecie mieć o tym na biologii ;) Cierpliwości...

r9wfFzB.png

Opublikowano

Będziecie mieć o tym na biologii ;) Cierpliwości...

Ale naprawdę ocen to organoleptycznie. Jak masz np CS:GO to ustaw sobie FPS_max na te swoje 24 i sprobuj grać, a potem wpisz FPS max 300 i porównaj. Albo zablokuj sobie FPS w minecraftcie do 25 a potem zagraj w 300 o ile twoj PC tyle wyciągnie.
Opublikowano

Ale naprawdę ocen to organoleptycznie. Jak masz np CS:GO to ustaw sobie FPS_max na te swoje 24 i sprobuj grać, a potem wpisz FPS max 300 i porównaj. Albo zablokuj sobie FPS w minecraftcie do 25 a potem zagraj w 300 o ile twoj PC tyle wyciągnie.

Teraz to Ty mnie rozbawiłeś, 300fps ? Komp z NASA i oczy rozwalone + epilepsja na start (zabójcze dla oka i mózgu). Skończ gimnazjum to porozmawiamy o tym co dla oka dobre a co nie

r9wfFzB.png

Opublikowano

Teraz to Ty mnie rozbawiłeś, 300fps ? Komp z NASA i oczy rozwalone + epilepsja na start (zabójcze dla oka i mózgu). Skończ gimnazjum to porozmawiamy o tym co dla oka dobre a co nie

200fps mam na laptopie wartym jakieś 1,5k na tą chwilę :) Żadna epilepsja, niektórzy streamerzy maja fps counter włączony i maja po 600fps nawet więc nie pierdol jak się nie znasz. To że twój PC nie wyrabia przy wiekszej liczbie fps niż 30 to nie powod żeby inni też mieli się męczyć. A tak się składa, że gimnazjum skonczyłem ;)
Opublikowano

Diegol k***a człowieku, c***a dostanie a nie epilepsji, skoro monitory masz 144 hz i wyswietlaja 144 fps'y, i sa używane przez najlepszych graczy nie bez powodu, może nie zobaczysz więcej, ale to co zobaczysz będzie wielokrotnie plynniejsze, i nic w oku nie niszcza. 60 fps też jest wiele lepsze niż 30, dlatego za c***a nie kupie sobie konsoli...

PS serio, żeby uciągnąć mc na 300+ fps nie trzeba nawet dobrego kompa...

@Topic. Użyj komend do mc "-Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M"

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

200fps mam na laptopie wartym jakieś 1,5k na tą chwilę :) Żadna epilepsja, niektórzy streamerzy maja fps counter włączony i maja po 600fps nawet więc nie pierdol jak się nie znasz. To że twój PC nie wyrabia przy wiekszej liczbie fps niż 30 to nie powod żeby inni też mieli się męczyć. A tak się składa, że gimnazjum skonczyłem ;)

W profilu 15 lat hmm.. Dziwne to pokolenie jest, co z tego że nauczyciel mówi jak jest ważne że yputuber powiedział inaczej. Teraz jeszcze się pytałem kumpla fizyka. Człowiek widzi w zakresie od 30 do 60 FPS (stąd filmy na yt 60) większa liczba jest nie zauważalna.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Proszę o 10% dla hjrhombre . Diegool

Spam , bez pomocy !

Wymienilsmy już wszystkie sposoby na FPS, jak to nie pomogło to nic nie pomoze...

@Diegool jak masz problem z kalendarzem to dla twojej informacji jak ktoś urodził się w październiku tak jak np ja to skończył gimnazjum mając 15 lat ;) To powiedz mi jaki sens mialyby monitory 144Hz? Jakby nie było różnicy to nikt by ich nie kupował. Poprostu nie stac cie na porządny sprzęt o pierdolisz.

@topic Zwiększ RAM dla MC. Czysciles CCleanerem?

Opublikowano

W profilu 15 lat hmm.. Dziwne to pokolenie jest, co z tego że nauczyciel mówi jak jest ważne że yputuber powiedział inaczej. Teraz jeszcze się pytałem kumpla fizyka. Człowiek widzi w zakresie od 30 do 60 FPS (stąd filmy na yt 60) większa liczba jest nie zauważalna.

Zrozum, jeżeli byś miał rację to monitory 144hz nie miałyby racji bytu. Drugie, więcej wyświetlonych fps, szybciej coś zauważysz możesz wtedy też szybciej zareagować, wszystko jest wiele płynniejsze ...

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Proszę o 10% dla hjrhombre . Diegool

Spam , bez pomocy !

Napisaliśmy Ci co możesz zrobić więc te 10% jest nie potrzebne.

Dobra koniec spamu bo (pseudo)mpderatorzy nam po 20% wlepią tak jak mi za post w pogaduszkach - na temat zresztą -.-

r9wfFzB.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...