Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terios-problem

makani

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z serwerem Terios. Sciągnąłem go dzisiaj rano i wszystko było cacy, aż do dzisiejszego wieczoru. Serwer mi nie dziala i na stronie głównej widnieje takie coś. U każdego tak sie dzieje, czy tylko u mnie? Proszę o pomoc.

post-361712-0-81190000-1439238715_thumb.png

Opublikowano

Nauczcie się czytać tematy, to będziecie wiedzieć. Po co robić zbędne tematy, skoro serwer off, bo coś sie z bazą porobiło? Czekajcie na oficjalne info od teamu.

Opublikowano

Serwer jest wyłączony z powodu uszkodzenia bazy mysql. Cytuje z prezentacji:

Drodzy gracze!

Niestety administracja Terios.pl korzystała z chmury oferowanej przez online.net (www.scaleway.com) która wyznacza się dużą wydajnością oraz niską ceną. Jednak niestety zdarzyła się awaria klastra danych, na których była zamieszona baza mysql Teriosa. 

Część bazy danych player została uszkodzona (w tym postacie, przedmioty). Niestety nie mamy możliwości odzyskania bazy danych. Dane takie jak loginy oraz hasła zachowały się poprawnie. Niestety ostatnie backupy mamy sprzed pięciu dni. Administracja rozumie, że nie wybaczyliście jej cofki sprzed pięciu dni. Administracja Terios.pl zdecydowała się, że nie będzie kontynuowała prac nad serwerem. 

W skład mojej informacji wchodzi również to, że pliki serwerowe zostaną sprzedane. Kwota plików jest do ustalenia z technikiem serwera TreV. Projekt zostanie wznowiony, jeżeli znajdzie się osoba, która zechce kontynuować prace nad serwerem. 

Z powodu regulacji prawnych, administracja nie może sprzedać takich informacji jak loginy, hasła, adresy E-mail, numery telefonów, dane dotyczące przelewów. 
Link do tematu na MPC: tutaj

Jest to ostateczna decyzja podjęta przez administracje Terios.pl. 

PS. Nie było żadnego włamania, wasze dane są bezpieczne.

Opublikowano

nie cos, tylko jeden z gm'ow byl tak intelingenty ze usunal baze danych i przez takiego nie myslacego czlowieka polowa ludzi z tamtad odejdzie. rb cofke serwa by zniechecic graczy, brawo. gralem i mialem 200lv z ogarnietym eq, ale co mi z tego jak zrobili cofke i mam 1lv ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...