Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór ekranu do PS4

VenAez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do wyboru telewizor Sony Bravia 26 cale HDReady (720p) i Monitor gamingowy LG 23 cale LCD FullHD (1080p). Który jest lepszy do grania na PS4? Opłaca się poświęcić te 3 cale za jakość obrazu monitora stworzonego do gier i czas czas reakcji 1 ms (telewizor ma 8ms) ? Będę siedział około 1,7m od ekranu. Czy siedząc taką odległość od monitora 23 cale wszysko będzie dobrze widać? Prawie wszykie gry na PS4 są w 1080p i troche żal by mi było grać w nie na ekranie 720p.

Opublikowano

Szczerze ja zawsze wolę telewizor bo mi się lepiej gra. Porównam Ci jedną rzecz, grałam na ps4 na monitorze LG 24 cali, nie było źle, ale po podłączeniu do telewizora 32 cali  o wiele lepiej mi się grało, wiadomo że każdy woli inaczej. Ale zawsze możesz sprawdzić np iść z konsolą do kolegi podłączyć pod monitor a podłączyć do tv i sam stwierdzisz. Ale na Twoim miejscu brała bym tv

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Szczerze ja zawsze wolę telewizor bo mi się lepiej gra. Porównam Ci jedną rzecz, grałam na ps4 na monitorze LG 24 cali, nie było źle, ale po podłączeniu do telewizora 32 cali  o wiele lepiej mi się grało, wiadomo że każdy woli inaczej. Ale zawsze możesz sprawdzić np iść z konsolą do kolegi podłączyć pod monitor a podłączyć do tv i sam stwierdzisz. Ale na Twoim miejscu brała bym tv

Tylko nie wiem czy te 3 cale naprawdę dadzą różnice przy takiej odległośći, a 1080p ją na pewno da bo im jest się bliżej tym bardziej widać róznice między 720p. Ale chyba spróbuje obu opcji.

I tak za 9 miesięcy kupuje nowy telewizor więc nie będzie to decyzja zbyt długoterminowa.

Opublikowano

Widzisz. W tym momencie masz do wyboru"

1. - Większy telewizor, ale rozgrywka na maksymalnie 720p

2. - Leciutko mniejszy monitor, ale rozgrywka w najlepszej jakości jaką daj 1080p

Co wybierzesz to już twój wybór. Ja bym osobiście kupił telewizor, ale większy (minimum 32 cale) oraz, żeby był w 10880p. Ja taki telewizor kupiłem za około 800 złotych. Ale w tym momencie kupiłbym monitor z tych podanych.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...