Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Build pod BM i kilka pytań.

cichacz1992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Proszę o pomoc z ogarnięciem Ravena, a mianowicie Master Swordsman.

Nie wiem jak w skrócie nazywa się klasa, dopiero zacząłem grać. Jeżeli taki temat już istnieje to z góry przepraszam :)

Pytania:
1) Jakie combo stosować do PvE i PvP?
2)Jakie eq kompletować?
3)Jak grać?
4)Co zrobić żeby wygrać? Czego się nauczyć itp?

Build? Ktoś zna dobry? Najlepiej uniwersalny chyba że takiego nie ma :)

Gram na voidelsword

Jeżeli ktoś by pytał nick EloMordoo

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

http://brokendisc.web.fc2.com/elsword/skillsimulator/English/revamp2/st.html?700001200001002020000100002001050100160014001201050108000007000600040002

Combo? Pooglądaj sobie na YT, popatrz na forach. Najprostsze jest zzx<<>, lecz jeżeli grasz nim pierwszy raz... Za pvp bierz się w przyszłym roku. Nie jest to Elsword, gdzie starcza spam zzz<<> 

Jak grać? Najprostsze to używanie Limitera + one flash. W pve używasz praktycznie tylko tego, beserkera i fali. Na PVP... Cóż, pvp polega na dobrym opanowaniu One Flash (spamu) i używania Shadow Thrust'a. Od czasu do czasu ucieczka za pomocą Shadow Step i łapanie wilczkiem. Ważne też spamić łapką (drugi skill) aby utrzymać wroga w miejscu. Nie zapomnij o przeplataniu comba z Cut Tendon'em. Czasem możesz też przewiercić przeciwnika za pomocą Megadrilla. 

Przedmioty nie mają zbytnio znacznie do PvE. Polecam Guardiana, Purchę (wbrew pozorom, jest świetna) lub alchema. Jeżeli brakuje ci kryta, zbieraj smoczka. Ja osobiście używam purszy (full +8) dodatkowo broń z Drabakiego +10. Starcza do PvE jak i PvE. Oczywiście, na to i na to mam osobny set. 

Ważne byś miał minimum 23% attack speeda + pasywka. Kryta blisko 60%. Przydadzą się Sage Stone, aby wbić to łatwiej.

BM - Blade Master.

Nie jest to zwykła, prosta klasa, dla każdego jak Elsword. Jest to BARDZO skomplikowana klasa, wymaga poświęcenia dla niego nie lada czasu, aby opanować comba. Nie mówiąc już o poprawnym używaniu skilli. Jeżeli nie udaje ci się opanować Shadow Thrust, lepiej ucieknij do używania Shadow Escape. Dla dobrych graczy - skill praktycznie bezużyteczny, tylko idiota atakuje od tyłu. Na niskich rangach - czasem uratuje tyłek.

https://www.youtube.com/watch?v=QCpvsH97AHs

Nie ma co wspominać aktualnie o "przerzutach" z kulką... Opanuj zzx<<> przynajmniej.

A, właśnie, jeszcze jedno. Pamiętaj, aby włączać dopalacz kiedy leci na ciebie przeciwnik i jest blisko, wtedy występuje mały stop time i możesz przejąć inicjatywę. Taka mała rada.

Opublikowano

Dzięki wielkie :)

Czyli teoretycznie Raven to nie jest najlepsza klasa jak na zielonego w elswrod? Może polecisz coś łatwego do opanowania na początku? Z wyjątkiem elsword'a ta klasa nie jest dla mnie

Opublikowano

Łatwego na początek? Let me think... RF jest dosyć prosty, nie wymaga dużo czasu, combo stosunkowo prostsze niż u BM. A najprostszy jest VC, z tym to już w ogóle nie ma problemu. Jeżeli lubisz sianie zamętu, to polecam jeszcze każdego  Chunga, są prości i sieją przyjemny zamęt.

Opublikowano

Zephy tylko, żeby Czung siał zamęt trzeba umieć nim grać :v a to jest już na trudności BMa... z prostszych postaci siejących zamęt to na pewno Addy i Eleshitki :v

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...