Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe FPS

AntyWarn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam do Was ogromne pytanie. Zmagam się z problemem FPS mianowicie mam ich zaledwie 40-50. Z opinii innych uzytkownikow  CSa poniżej 100 "nie da się grać" Ja jakoś to wytrzymuje, ale zaczyna mi to powoli przeszkadzać i widzę też skutki tych FPSow. Co mogę zrobić? Mam sciągnięte programy typu GameBooster, CCleaner, odkurzacz itd.

Procesor: Pentium® Dual-Core CPU E5700 @ 3.00Ghz 3.00Ghz

Pamięć RAM: 4GB

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 210

Dodam że ustawienia wideo mam na najniższych jakich się da w CSie

Opublikowano

Cześć, ja na swoim kompie mam po 50 i uwierz, że da się grać normalnie.

Na takich fps daję radę w dmg/orzełku.

A masz wszystkie ustawienia na low?

Jak próbowałeś tych wszystkich wspomagaczy do fps'ów to raczej Twój komp więcej nie wyciągnie.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Mam znajomego, który na 50fps już od dawna siedzi w globalu i jest w wysokiej topce na eslu w 1on1 awp :D Da się grać, tylko trzeba się przyzwyczaić :P

Słabe gpu, ciężko ci będzie więcej wyciągnąć, a skoro tych game boosterów etc już używałeś, to nic innego ci nie pozostaje jak wymienic procka i gpu :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Grałem też na kompie (brata) na którym miałem 120 fps, różnica jest znaczna. Więc nie da się nic z tym fantem zrobić?

Opublikowano

Mam znajomego, który na 50fps już od dawna siedzi w globalu i jest w wysokiej topce na eslu w 1on1 awp :D Da się grać, tylko trzeba się przyzwyczaić :P

Słabe gpu, ciężko ci będzie więcej wyciągnąć, a skoro tych game boosterów etc już używałeś, to nic innego ci nie pozostaje jak wymienic procka i gpu :D

Może gdyby miał 60 widzielibyśmy go dzisiaj w barwach Gamers2? :D Szukają jednego akurat.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Powiem tak wszystko na low ustaw ekran 4:3 wpisz fps_max 300 cl_forcepreload 1 (ładuje efekty w trakcie ladowania mapy czyli np. Smoke ktore laduja sie w trakcie)

Oraz mozesz zbindowac klawisz shift zeby usuwal slady po kulach i krew

o tak :

bind"shift""+speed;r_cleardecals"

skradajac sie bedziesz wylaczal tez slady powinno pare fps dodac

Opublikowano

Wymien procka na quad6600 kosztuje z 200 zloty + jakis radeon6850 bedziesz mial te 120 pewnie.Jesli ktos ci pisze ze w csa ponizej 100 nie da sie grac to go wysmiej wyzwij potem zablokuj i usun go ze znajomych:D.Wszystko sie da ja na lapku w 30 fpsach wbilem LE grajac samego miraga bo tam najwiecej fpsow jest :D przynajmiej mi sie wydawalo.

Ja nie potrafię grać poniżej 60 na monitorze 60 Hz.

Ten komp jest po prostu słaby.

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Wsadzi quada6600 i jakiegos radeona hd to napewno wyciagnie 100+,

Nie [no chyba że wyminiesz coś ze sprzętu]. Sam nie wyobrażam sobie gry z mniejszym fps niż 60 w takiej grze.

To pewnie grasz w csa od roku =).

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Siemanko, mam do Was ogromne pytanie. Zmagam się z problemem FPS mianowicie mam ich zaledwie 40-50. Z opinii innych uzytkownikow  CSa poniżej 100 "nie da się grać" Ja jakoś to wytrzymuje, ale zaczyna mi to powoli przeszkadzać i widzę też skutki tych FPSow. Co mogę zrobić? Mam sciągnięte programy typu GameBooster, CCleaner, odkurzacz itd.

Procesor: Pentium® Dual-Core CPU E5700 @ 3.00Ghz 3.00Ghz

Pamięć RAM: 4GB

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 210

Dodam że ustawienia wideo mam na najniższych jakich się da w CSie

Najlepiej to wymień kompa, bo jest słaby i dużo na tym nie wyciągniesz. Zostają Ci te programy co pisałeś i możesz spróbować ustawić priorytet na wysoki.

Opublikowano

@OnlyGetRekt

Wymienił ostatnio procka z 2ghz na 2,4ghz i z 50 do 90 mu wskoczyło, ale mówi, że więcej nie kupuje :D Z tego co wiem ma walniętych rodziców (bardzo religijni etc i nie chcą mu nic kupować xD). Ziomek gra na słuchawkach z biedry za 20zł, myszka jakaś za ~50zł, bez podkładki i gra lepiej niż 3/4 kiedyśniejszych globali (nie tego co jest dzisiaj...). 22 sierpnia gra w finale o te krzesełko NFS czy coś. W AWP nikt nie ugrał mu więcej niż 10 rund :P

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...