Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z obrazem na PS3

vNoName

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu jestem posiadaczem playstation3 250 gb slim. Moj problem jest taki ze gdy podlaczam kabel od ps3 do tv chodzi o HDMI1 to czesto pisze brak sygnalu....Bardzo to denerwujace i prosze o pomoc. Kabel hdmi to phillips a tv samsung 32 (jutro podam dokladnie model) o co moze chodzic?

Opublikowano

­Coś między przejściówkami nie styka. PS3 jest nowe, więc to nie jej wina. Albo w telewizorze coś nie łączy w gniazdku z przejściówką, albo początek/końcówka kabla - wejście jest uszkodzone.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Ale jak juz sie troche pobawie powylaczam telewizor wlacze konsole to zaczyna lapac. Konsola jest uzywana. Mozesz mi powiedziec dokladnie jak ty odpalasz ps3? Jak bys mogl to opisz to dokladnie

Opublikowano

Konsole możesz odpalić tylko na dwa sposoby, przyciskiem PS Button na padzie lub jednym z dwóch na przodzie konsoli (od wysuwania płyt, oraz przycisk power).

Możliwe jest końcówka w TV albo w konsoli jest poluzowana jak napisał Ci kolega wyżej, mam ten sam problem ale z wejściem na internet :) Drugą możliwością znikania obrazu są przesiadki konsoli z TV na TV, ale to występuje tylko przy zmianie z kabli AV na HDMI lub odwrotnie.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Na wszelki wypadek - spróbuj zresetować ustawienia graficzne. 

Jak to zrobić: Po prostu, przytrzymujesz przycisk Power na konsoli, dopóki ta 2 razy nie wyda dźwięku. Kiedy to się już stanie, powinieneś zobaczyć na konsoli informację o tym, że znaleziono nowe urządzenie HD, i czy chcesz się na nie przełączyć.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Znalazlem rozwiazanie ale nikt z Was nie mial racji. Blad polega na tym ze jak mi pisze brak sygnalu to musze konsole lekko do gory podniesc i wtedy chodzi, co moze nie stykac w takim wypadku?

Opublikowano

­

Znalazlem rozwiazanie ale nikt z Was nie mial racji. Blad polega na tym ze jak mi pisze brak sygnalu to musze konsole lekko do gory podniesc i wtedy chodzi, co moze nie stykac w takim wypadku?

Kabel?

Jak podnosisz konsolę do góry to on też.

A jeżeli nie łapie sygnału to coś w tym jest.

Sorry ale fabrycznie nowa konsola nie potrzebuje podniesie do góry żeby sygnał złapać tak, więc sprawna tak samo xD

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Spróbuj zmienić kabel HDMI i zobacz, czy pomogło.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...