Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w dobraniu hostingu :>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zacznę od tego że nie za bardzo znam się na hostingach oraz domenach :P Potrzebuje zrobić stronę dla mojej firmy która zajmuje się... powiedzmy sprzedażą ubrań. Załóżmy że mam otwarte 10 sklepów np. na terenie wielkopolski. Głównie potrzebuje stronę do tego aby informowała o godzinach otwarcia lokali miała jakieś zdjęcia i kilka innych podstron. Załóżmy że będzie ja odwiedzać 50 osób dziennie. Teraz proszę was o pomoc w dobraniu jakiegoś fajnego hostingu i wytłumaczeniu mi o co chodzi z informacją zamieszczoną na hostingu https://linuxpl.com/Konto-W1GB_f_2_pakiet_19 "50 GB transferu miesięcznie  ( 600 GB transferu rocznie )" Ponieważ nie ogarniam o co chodzi  :D Od razu napiszcie czy polecacie hosting linuxpl. Wybrałem już domene oraz ją zakupiłem na stronie domeny.tv ponieważ przedłużenie jej na kolejny rok było najtańsze z ofert które przeglądałem. Chciałem się również zapytać dlaczego np. na nazwa.pl przedłużenie takiej samej domeny bez żadnych certyfikatów i innych rzeczy jest droższe od tej na domeny.tv. 

Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Transfer - limit danych możliwych do wysłania przez serwer HTTP do klientów (przeglądarek), FTP, SMTP, POP3 itp.

Wyjaśnię na przykładzie - powiedzmy że mamy plik HTML który waży 1mb. Teraz, gdy użytkownik otworzy ten plik HTML w swojej przeglądarce, zostanie wysłane żądanie do serwera, który z kolei odeśle pakiet HTTP. Pakiet ten zawiera nasz dokument HTML. Jako, że dokument ten ważył 1mb, to zostanie wykorzystany ~1mb naszego transferu.

Linux.pl - hosting nawet w porządku, chociaż raz miałem niezbyt miłe przeżycie (na szczęście nie dotyczyło to żadnej z moich stron) - podczas migracji na nowsze serwery okazało się, że te "nowe" serwery nie działają i ich serwisy były niedostępne przez około 2 dni.

Cena domeny zależy od firmy rejestrującej domeny.

Opublikowano

Ja polecam sax.pl. Zero problemów, Wszystko chodzi bardzo dobrze i szybko.

Randomowy hosting - nie.

biznes-host.pl lub mydevil.net lub progreso.pl

Opublikowano

Korzystałem z linuxpl.com. Polecam, przez rok zero problemów, szybkie odpowiedzi od supportu i bardzo miła obsługa.

50GB transferu oznacza, że przez miesiąc przez Twoją stronę "przepłynąć" może 50GB danych. Po przekroczeniu limitu strona jest blokowana do następnego miesiąca, chyba że dokupisz dodatkowy transfer.

Opublikowano

Ja korzystam, jak i polecam klientom, od jakiegoś czasu hekko.pl. 

Solidna firma,  żadnych przestojów/problemów. Cóż więcej trzeba.

Dodatkowo wraz z czasem korzystania z ich usług zmniejszają się ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...