Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Fifa 16

Napster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

392901440082225250385.png

Fifa 16 jest kolejną częścią najpopularniejszej gry sportowej produkowanej przez Electronic Arts.

Do dyspozycji mamy licencjonowane kluby piłkarskie oraz reprezentacje narodowe, a w tym roku do naszego zestawienia po raz pierwszy doszły reprezentacje kobiet. Według najnowszych doniesień będziemy mogli cieszyć się z 12 narodowości, a mianowicie:
 Australii, Brazylii, Kanady, Chin, Anglii, Francji, Niemiec, Włoch, Szwecji, Meksyku, Hiszpanii oraz Stanów Zjednoczonych.
Niemożliwe jest natomiast zagranie meczu pomiędzy reprezentacją żeńską, a męską.

Rozgrywka nie uległa olbrzymim zmianom, co oczywiście nie oznacza, że nie dojdą nowe pozycje. Standardowo mecze będzie można rozgrywać w trybie single player jak i multiplayer. W tym roku została oficjalnie "wykupiona" Bundesliga przez co będziemy mogli cieszyć się w pełni licencjonowanymi boiskami niemieckiej ekstraklasy.

W Fifie 16 największe zmiany możemy dostrzec za to w obronie. W tym roku producenci postanowili dokładnie przyjrzeć się poczynaniom obrońców i postarać się ich jak najbardziej urzeczywistnić. W tej edycji mamy o wiele lepsze pole zasięgu jeśli chodzi o piłkarzy grających z tyłu. Zawodnicy zostali wyposażeni w 25 nowych opcji związanych z obroną jak i poruszaniem się po boisku, które zwiększają przede wszystkim szanse obrony akcji jeden na jednego.

613561439142616250385.jpeg

Warto zaznaczyć, że w grze obronnej pojawiły się również takie możliwości jak wyznaczanie długości wślizgu czy też przerwanie animacji atakowania piłki.
Gra w obronie to nie wszystko dlatego producenci nie pozostawili suchej nitki również na pomocy jak i napadzie. Piłkarze o wiele bardziej reagują na nasze poczynania przez co umożliwia to budowanie składnych akcji drużyny. Warto wspomnieć również o nowym systemie podań w którym o wiele łatwiej będzie podać piłkę w trudno dostępne miejsce na boisku.

Niewielkie zmiany również zostały wprowadzone w bardzo ważnej części piłkarskiego fachu, a mianowicie w dryblingu. System ten został opracowany ze słynnym piłkarzem Barcelony, Leo Messim.

681521439144695250385.png

Nowości w Ultimate Team:

FUT Draft:

Kilka obrazków:

432871441046665250385.jpeg

258621441046678250385.jpeg

428351441046698250385.jpeg

DATA Premiery:

22 września 2015 (światowy)

25 września 2015 (Polska)

Wymagania sprzętowe:

Rekomendowane: Intel Core i5-2550K 3.4 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 1 GB GeForce GTX 460/Radeon HD 6870 lub lepsza, 15 GB HDD, Windows 8/8.1/10 64-bit

Minimalne: Intel Core i3-2100 3.1 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 512 MB GeForce GTX 650/Radeon HD 5770 lub lepsza, 15 GB HDD, Windows 7/8/8.1 64-bit

Moja ocena:

Nie tak dawno miałem zaszczyt zagrać w FIFE 16 (Gamescom)
Jak mam być szczery na samym początku zdawało mi się, że gram w FIFE 15.
Na pierwszy rzut oka zmiany wydają się być mikroskopijne, natomiast jest znacznie inaczej.
Zmieniła się dużo siła uderzenia która ma znacznie większy wpływ na uderzenie, kiedyś wystarczyło lekko wcisnąć przycisk strzału, aby piłka znalazła się w bramce.
Teraz potrzeba do tego nawet połowy paska.

Zagrałem dwa mecze to za mało, aby dać sprawiedliwą ocenę na ten moment 8/10.

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

­Czemu piszesz recenzję gry, która jeszcze nie wyszła i nie grałeś nawet w nią?

PS. Kolory, rozmiar i czcionka nie pasują, więc zmień je lepiej.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

­Czemu piszesz recenzję gry, która jeszcze nie wyszła i nie grałeś nawet w nią?

PS. Kolory, rozmiar i czcionka nie pasują, więc zmień je lepiej.

Za nim coś ocenisz najpierw to przeczytaj...

"Nie tak dawno miałem zaszczyt zagrać w FIFE 16 (Gamescom)"

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

­

Za nim coś ocenisz najpierw to przeczytaj...

"Nie tak dawno miałem zaszczyt zagrać w FIFE 16 (Gamescom)"

Parę minut nie pozwoli napisać dobrej recenzji.

Grę trzeba ograć w pełni żeby móc wyciągnąć wszystkie szczegóły z niej.

PS. Zdawało Ci się, że grałeś w 15, bo tylko zapalony gracz widzi różnicę pomiędzy nowymi częściami takich gier.

Tak samo jest z tekkenami itp. Jeżeli ktoś grał tylko trochę w poprzednie części to nie zauważy dużej różnicy w nowej :D

Jak wyjdzie oficjalnie gra to mam nadzieję, że rozszerzysz recenzję ^^

Opublikowano

­

Parę minut nie pozwoli napisać dobrej recenzji.

Grę trzeba ograć w pełni żeby móc wyciągnąć wszystkie szczegóły z niej.

PS. Zdawało Ci się, że grałeś w 15, bo tylko zapalony gracz widzi różnicę pomiędzy nowymi częściami takich gier.

Tak samo jest z tekkenami itp. Jeżeli ktoś grał tylko trochę w poprzednie części to nie zauważy dużej różnicy w nowej :D

Jak wyjdzie oficjalnie gra to mam nadzieję, że rozszerzysz recenzję ^^

Znasz regulamin dodawania recenzji?

"Przyjmowane też są recenzje gier, które jeszcze nie zostały oficjalnie wydane, ale jest o nich dość informacji."

O Fifie 16 jest już tyle wiadomosci, że można było napisać na jej temat recenzje ;)

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

­

Znasz regulamin dodawania recenzji?

"Przyjmowane też są recenzje gier, które jeszcze nie zostały oficjalnie wydane, ale jest o nich dość informacji."

O Fifie 16 jest już tyle wiadomosci, że można było napisać na jej temat recenzje ;)

Znam.

Ja tylko wyraziłem swoje zdanie.

Nie bierz tego jako atak, bo nic do ciebie nie mam.

Jak dla mnie jest trochę pusto.

Więc jeżeli już będziesz miał pełny egzemplarz gry to uzupełnij w przyszłości o plusy/minusy, ocenę i parę zdań od ciebie na temat gry itp.

Pozdrawiam.

Masz like za chęci :P

Opublikowano

­

Znam.

Ja tylko wyraziłem swoje zdanie.

Nie bierz tego jako atak, bo nic do ciebie nie mam.

Jak dla mnie jest trochę pusto.

Więc jeżeli już będziesz miał pełny egzemplarz gry to uzupełnij w przyszłości o plusy/minusy, ocenę i parę zdań od ciebie na temat gry itp.

Pozdrawiam.

Masz like za chęci :P

W porządku rozumiem to, dzięki za like, poczekam na opinie innych ;)

P.s dodam coś od siebie, gdy będzie już ogólnodostępna ;)

IRcBXuaz10l20.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyta się to ciekawie bo w dobry sposób to napisałeś. Ale pisanie recenzji do fif już niema sensu praktycznie. Co roku to samo prawie.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Czyta się to ciekawie bo w dobry sposób to napisałeś. Ale pisanie recenzji do fif już niema sensu praktycznie. Co roku to samo prawie.

@Rex0n

Dzięki:)

W tym tygodniu dodaje nową recenzje wiec moze bardziej ci sie spodoba :)

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Zgadza się. EA leci na kasę i nowości jest mało. Zamiast dac mnóstwo nowości to na siłę wypuszczają Fify co rok. Swobodnie mogli by dodać te nowości do 15 a wygląd kart w Fut jest gorszy. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Nie wiem czemu nie ma ani słowa o FUT Draft :(

Ogólnie dobrze ale brakuje parę ciekawostek :)

Mówiąc szczerze kompletnie zapomniałem o tym trybie, a muszę przyznać, że zapowiada się cholernie ciekawie :)

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Daj jednolitą czcionkę do całego tekstu.

Powiększ początkowe zdjęcie, lub dodaj większe.

Recenzja jest dobra, ale do ROTW troszkę brakuje.

Za drugim razem pewnie będzie lepiej xD.

PS: W regulaminie dodawania recenzji jest napisane o tym, że można dodawać recenzje gier przedpremierowych, jeżeli jest o nich dużo informacji

nie wiem skąd taka krytyka, skoro  o FIFA 16 jest już sporo informacji. 

­

Opublikowano

Daj jednolitą czcionkę do całego tekstu.

Powiększ początkowe zdjęcie, lub dodaj większe.

Recenzja jest dobra, ale do ROTW troszkę brakuje.

Za drugim razem pewnie będzie lepiej xD.

PS: W regulaminie dodawania recenzji jest napisane o tym, że można dodawać recenzje gier przedpremierowych, jeżeli jest o nich dużo informacji

nie wiem skąd taka krytyka, skoro  o FIFA 16 jest już sporo informacji. 

Dzięki wielkie! ROTM*

Moim głównym celem jest poszerzanie horyzontów i robienie coraz to lepszych prac.

Dzięki za opinie ! ;)

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Premiera nowej FIFY coraz bliżej, a ja dalej nie mam sprzętu, na którym bym w nią zagrał. Na XBOX 360 na pewno jej nie kupię - jak dla mnie na starsze konsole nie wprowadzą już żadnych zmian... ._.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

Premiera nowej FIFY coraz bliżej, a ja dalej nie mam sprzętu, na którym bym w nią zagrał. Na XBOX 360 na pewno jej nie kupię - jak dla mnie na starsze konsole nie wprowadzą już żadnych zmian... ._.

@554461402688252517908.png tobysai

Prawda kolego. Tym bardziej, że nie ma żadnych zmian w karierze na x360 i na ps3. 

Sam dopiero w tym roku kupiłem sobie Xbox one ;)

IRcBXuaz10l20.gif

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chyba najgorszą zmorą tej fify jest to że co 2 gracz ma jednego karnego w meczu, co jest nie do porównania z innymi częściami :O­

Mnie w tej wersji FIFA, irytują beznadziejne podania, już w 15 były 100 razy lepsze.

IRcBXuaz10l20.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...