Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno laptopa do 800 zł

Krzysiu2202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam zamiar kupić laptopa tak do 800zł najlepiej coś tak żeby troche pograć w gry typu gta 4 chociaż na tych średnich. I mam duży problem z wyborem grafiki znalazłem laptopa samsunga rc720 i on ma podzespoły

intel i5 2.3ghz

2gb ram

nvidia geforce 520m (chyba na aukcji nie jest napisane ale jak szukałem w necie tego modelu to pisało że taką ma grafikę) za 720zł opłaca się?

ewentualnie co myślicie o tych laptopach będą lepsze?

@b

Jeżeli moje wybory są bez sensu że bd miał po 10fps to proszę o pomoc w wyborze jakiegoś laptopa bo akurat na układach graficznych w laptopach mam małe pojęcie bo zawsze korzystałem ze stacjonarnego

Opublikowano

Laptopy z linków są okropne, amd w laptopie to zło, w dodatku są z hp, hp robi okropne lapki.. nie polecam. Już lepiej to z i5, tylko przydalo by sie wtedy dolozyc ramu, no i grafika nie jest mocna, jak Ci sie pewnie wydaje.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

nie chce tak ryzykować własnie z tym kupnem bo niedawno kupiłem laptopa za 600zł i sie naciołem bo był tam intel 4500MHD (toshiba satellite) i to nawet gta vice city nie chciało chodzić płynnie. A ja gram w gry typu nfs shift, gta iv, lol, skyrim, crysis 1/2, bf i cs dlatego tak was "piłuję" bo nie chce znowu kupić śmiecia :/ mam tak jak pisałem najlepiej 8-9 stów ale jak trzeba to do 1000zł jestem w stanie położyć a sam jak szukam to w sumie się gubie pomału

Opublikowano

nie chce tak ryzykować własnie z tym kupnem bo niedawno kupiłem laptopa za 600zł i sie naciołem bo był tam intel 4500MHD (toshiba satellite) i to nawet gta vice city nie chciało chodzić płynnie. A ja gram w gry typu nfs shift, gta iv, lol, skyrim, crysis 1/2, bf i cs dlatego tak was "piłuję" bo nie chce znowu kupić śmiecia :/ mam tak jak pisałem najlepiej 8-9 stów ale jak trzeba to do 1000zł jestem w stanie położyć a sam jak szukam to w sumie się gubie pomału

Nie przesadzaj ten gpu od intela 15-20fps w gta iv, vice city to juz w ogole pikus dla niego.

Opublikowano

Nie przesadzaj ten gpu od intela 15-20fps w gta iv, vice city to juz w ogole pikus dla niego.

tak tylko ja miałem jakiegoś chyba lewego bo miał 128mb pamięci i nie radził sobie prawie z niczym

Opublikowano

tak tylko ja miałem jakiegoś chyba lewego bo miał 128mb pamięci i nie radził sobie prawie z niczym

Ilość vramu zależy od ilości ramu, bo to zintegrowana karta akurat.

Opublikowano

Ilość vramu zależy od ilości ramu, bo to zintegrowana karta akurat.

miałem 4gb ddr3 1600mhz...

jak go kupiłem miał 2gb ddr3 1333mhz i była taka sama ilość pamięci :) nawet szukałem z 3 dni jak to poprawić ale "podobno ona mia mieć 128mb" chociaż pc pisał że dał jej 1700mb ale i tak i siak w grach i nawet gpu-z miała 128mb specjalnie dlatego zmieniłem ram na więcej i szybszy i się okazało bez skutku bo było dalej to samo tylko tyle że youtube zaczeło chodzić na 720p a gry dalej cieły się jak się cieły nawet nfs u2 się ciął na full musiałem jechać na low może to być mało wiarygodne ale naprawdę tak było dlatego go sprzedałem i chce wymienić laptopa na lepszy nie wiem może po prostu na aukcji była oszukana karta graficzna bo gpu-z pokazywał intel 4 series. A co do zeciarza napisałem do tego Pana tzn laptop za 1000zł ma nvidie 710m 1024mb brać?

Opublikowano

miałem 4gb ddr3 1600mhz...

jak go kupiłem miał 2gb ddr3 1333mhz i była taka sama ilość pamięci :) nawet szukałem z 3 dni jak to poprawić ale "podobno ona mia mieć 128mb" chociaż pc pisał że dał jej 1700mb ale i tak i siak w grach i nawet gpu-z miała 128mb specjalnie dlatego zmieniłem ram na więcej i szybszy i się okazało bez skutku bo było dalej to samo tylko tyle że youtube zaczeło chodzić na 720p a gry dalej cieły się jak się cieły nawet nfs u2 się ciął na full musiałem jechać na low może to być mało wiarygodne ale naprawdę tak było dlatego go sprzedałem i chce wymienić laptopa na lepszy nie wiem może po prostu na aukcji była oszukana karta graficzna bo gpu-z pokazywał intel 4 series. A co do zeciarza napisałem do tego Pana tzn laptop za 1000zł ma nvidie 710m 1024mb brać?

Jest jeszcze taka rzecz, że jest jakieś ograniczenie, dlatego np nie wsadzaja do apu 64gb z najdzieją że to coś da, np u mnie do intel hd 4000 więcej niż 8gb ramu nie przeklada sie na wiecej vramu.

Opublikowano

Są tak samo wydajne. Jak szukasz czegoś wydajniejszego to szukaj GT630M albo wyżej..

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja bym nie brał niczego poniżej 630/730M, ponieważ wtedy zaczynają się grafiki z pamięcią GDDR5 (o wiele szybsza).

btw. Sprawdzaj od razu, czy danym model był sprzedawany też z i5, lub i7, bo z czasem może zmienisz procesor (i7-2630QM - 300zł, i7-3630QW - 400-450zł)

btw. Ja ciebie rozumiem, że masz ograniczony budżet, ale ja bym się postarał go powiększyć trochę. Za 800zł komputer stacjonarny pod te gry tak, ale laptop to za około 1000zł już byś znalazł. Lepiej dopłacić, za coś lepszego, na czym nie będzie aż takich ścin i wgl. Prawda? ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jeszcze mam ostatnie pytanie dogadałem się z gościem z tym laptopem co pokazałem 620m http://allegro.pl/acer-aspire-e1-571g-i5-gt620m-win-8-1-8-gb-i5597262338.html za 900zł warto?

niby masz racje idąć twoim tropem znalazłem jeszcze to http://allegro.pl/samsung-550p5c-i5-3210m-4gb-320gb-w8-gt630m-1gb-i5589632722.html ale nei wiem czy coś "opuści" żeby było 1000 :P ostateczna decyzja myślę że to jest bo nic innego nie mogę znaleźć więc pytam ostatecznie który? chyba że macie jeszcze jakieś propozycje :)

@Edit

dzwoniłem o tego samsunga za 1100 mogą mi go puścić i który będzie lepszy bo oby dwa mają ten sam procesor tylko jeden ma 8gb ram drugi 4gb i 620m vs 630m który byście wybrali?

Opublikowano

temat do zamknięcia kupiłem laptopa z nvidia 630m 2gb acera i5 za 1100zł model ACER ASPIREV3-571G Pozdrawiam i dzięki za poświęcony czas

@b

Tak na koniec mieliście racje trzeba było jednak podwyższyć budżet ;)

Opublikowano

heh ja bym nie ufał ludziom którzy podają ci linki od razu na allegro gdyż po prostu może to być ich własna aukcja i zawsze polecą ci to  a co do laptopa to polecam 2 marki lenovo i dell 

Opublikowano

temat do zamknięcia kupiłem laptopa z nvidia 630m 2gb acera i5 za 1100zł model ACER ASPIREV3-571G Pozdrawiam i dzięki za poświęcony czas

@b

Tak na koniec mieliście racje trzeba było jednak podwyższyć budżet ;)

Dobry wybór, pograsz nawet w nowsze gierki

heh ja bym nie ufał ludziom którzy podają ci linki od razu na allegro gdyż po prostu może to być ich własna aukcja i zawsze polecą ci to  a co do laptopa to polecam 2 marki lenovo i dell 

W moim przypadku to jest nie opłacalne. Zanim coś napiszesz, pomyśl najpierw.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...