Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer SkyBlock - 1.7 czy 1.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje otworzyć serwer SkyBlock i chciałbym wysluchać waszych opinii na temat wersji 1.7 i 1.8. Nie da się zrobić aby dało się wejść zarówno z 1.7 jak i 1.8? Jaką wersje wolicie i dlaczego?

Opublikowano

Według mnie znacznie lepiej przejść już na 1.8, bo ile można siedzieć na tym 1.7? Mojang już rozpoczął pracę nad 1.9.

Dodatkowo, z tego co widzę, to większość graczy już gra na najnowszych wersjach. 

Opublikowano

Jeżeli chcesz więcej graczy mieć na serwerze, to stwórz serwer pomiędzy tymi dwoma wersjami na 1.8, gdyż aktualnie teraz na wersję 1.8 przechodzą gracze, więcej możliwości posiada ta wersja oraz nie napotkasz już żadnych bugów, ponieważ je już dawno poprawili. 

Gracze teraz grają na różnych wersjach. 

Opublikowano

najlepiej tak jak wyżej napisał

1.7x-1.8.x

każdy będzie grał na tej na której chce:) a że skyblock to cheaterami nie ma co sie przejmowac

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@Rayso. Mylisz się, większość jeszcze nie przeszła. Nie wiadomo też czemu nie chce nadal przejść. PS. Minecraft juz chyba nie jest Mojangu .-.

Moim zdaniem te nowe wersje  to juz nie to samo ;/ Radzę zrobić serwer na 1.7 (oczywiscie mozesz na silniku 1.7-1.8). Ostation duzo tez graczy przechodzi na starsze wersje typu 1.5.2 ;) To byly czasy MC ;)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

większość jeszcze nie przeszła. Nie wiadomo też czemu nie chce nadal przejść

Radzę zrobić serwer na 1.7

może dlatego ?

jak mają przejść jak dalej robicie serwery na 1.7 ?

rób na 1.8, teraz już większość robi 1.8 w tym ja 

prócz tego w launcherach i tak jest funkcja przeskakiwania między wersjami więc myślę że dla większości graczy to wisi

Opublikowano

Zrób serwer na 1.8.7, wtedy będzie można wejść na każdej wersji 1.8.x. Gracze i właściciele serwerów idą z duchem czasu, nie ma sensu siedzieć na 1.7.x, gdy za jakiś czas ma wyjść 1.9.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...