Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet światłowody orange.

Biter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kończy mi się umowa w t-mobile z której nie byłem zadowolony. Więc chcę przejść, gdzie indziej wypadło na orange, mam tam 2 telefony, to jakiś rabat będzie. Ma ktoś tam internet, opłaca się brać? Lub coś innego.

Oferta to ta do 80mb/s.

Odpada:

Vectra

upc

netia

Opublikowano

­Nie polecam Orange.

Nie raz mi internet rozłącza lub prędkość spada.

Niedługo mi się umowa kończy i pewnie wezmę z play.

Rabaty sa jakbys wzial telefon+internet+telewizje to chyba orange box sie nagrywa czy cos takiego ale nie jestem pewny.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

­Nie polecam Orange.

Nie raz mi internet rozłącza lub prędkość spada.

Niedługo mi się umowa kończy i pewnie wezmę z play.

Rabaty sa jakbys wzial telefon+internet+telewizje to chyba orange box sie nagrywa czy cos takiego ale nie jestem pewny.

chłopcze turbo cie jeblo albo na wiosce mieszkasz w ziemiance

Opublikowano

Ja od siebie nie polecam Orange/T-mobile/Plusa/Cyfrowego Polsratu etc. Wszystkich mobilnych ponieważ delikatnie mówiąc ssą. W centrum W-wy Play i Plus nie łapią LTE tylko HSPA+. Nie mogę grać w CS'a bez lagów a nawet w LOL'a. Tak samo z Plusem. Plusa mam w abonamencie a Play'a na kartę z pakietem bez limitu za 45zł/msc. 

Jeśli możesz bierz cokolwiek stacjonarnego nie powiązanego z mobilnymi operatorami.

Opublikowano

Ja mam z Neo/orange i tragedii nie ma. Kilka dni temu był spory spadek prędkości o ponad połowę, ale to 1. raz, a tak cały czas ok. Pingi niskie, prędkość niewiele niższa niż w umowie.

Ja od siebie nie polecam Orange/T-mobile/Plusa/Cyfrowego Polsratu etc. Wszystkich mobilnych ponieważ delikatnie mówiąc ssą. W centrum W-wy Play i Plus nie łapią LTE tylko HSPA+. Nie mogę grać w CS'a bez lagów a nawet w LOL'a. Tak samo z Plusem. Plusa mam w abonamencie a Play'a na kartę z pakietem bez limitu za 45zł/msc. 

Jeśli możesz bierz cokolwiek stacjonarnego nie powiązanego z mobilnymi operatorami.

Przecież on mówi o światłowodzie, nie mobilny/lte.

Opublikowano

Ja mam z Neo/orange i tragedii nie ma. Kilka dni temu był spory spadek prędkości o ponad połowę, ale to 1. raz, a tak cały czas ok. Pingi niskie, prędkość niewiele niższa niż w umowie.

Przecież on mówi o światłowodzie, nie mobilny/lte.

Jak dla mnie to orange mógłby i satelitarny internet uruchomić. I tak byłby gówniany.

Opublikowano

Mam światłowodowy 80/8 z pomarańczy i działa dobrze. Przez rok była tylko jedna awaria na 2 dni . Prędkość na down mniejsza o 4mb mniejsza up -1mb

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Teraz mam t-mobile, to w miarę niski ping. Nie odczuwam lagów w lolu itp.

Ale oczywiście, jak korzysta z tego jedna osoba.

Nie mogę mieć np. z ups. Bo po prostu piszę, że w tej lokalizacji, jest niedostępne.

Opublikowano

Pod żadnym pozorem nie wybieraj orange. Zamiast postawić na jakość usług skupili się tylko na reklamie. Na aktywacje czekałem prawie miesiąc czasu. W umowie internet miał być do 10mb przy czym wynosił niecale 1mb. Mało tego, codziennie kilka/ kilkanaście razy zrywało połączenie. 

Srij9JT.png

Opublikowano

Pod żadnym pozorem nie wybieraj orange. Zamiast postawić na jakość usług skupili się tylko na reklamie. Na aktywacje czekałem prawie miesiąc czasu. W umowie internet miał być do 10mb przy czym wynosił niecale 1mb. Mało tego, codziennie kilka/ kilkanaście razy zrywało połączenie.

Czyli wszystko się zgadza i wywiązali się z umowy. W czym masz problem? Po za swoimi marnymi umiejętnościami myślenia i czytania.

Topic: Światłowody Orange są żałosne, nie polecam.

0LsM05U.png

Opublikowano

Nie będę oryginalny, również nie polecam Orange. Ja się cieszę jak u mnie przez miesiąc net działa na poziomie 7-9mb (umowa do 10mb) bez większej ilości zerwanych połączeń (czasami net potrafi być na poziomie 1-2mb przez miesiąc....) <nie mam światłowodów, tylko zwykły kabelek  :D >

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

A ja Ci polecam lokalnego dostawcę jeśli masz ;)

Dlaczego? Ja miałem z Neostrady < to było gow*no, T-Mobile

Też

Przerzuciłem się na lokalnego dostawcę i jest cudnie

r9wfFzB.png

Opublikowano

Mam z Plusa :) 65zl place, oferta smartdom 50gb w dzien, 200 w nocy + bezlimitu :D Nie wiem wiec po co te limity.

Mieszkam na wsi, lapie 2kreski z 5 LTE pobieranie w nocy po 6mb/s ! (6k)

W dzien do 4mbs ;)

Polecam :)

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...