Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki zasilacz

ZiomXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważ że jest to gtx 580 - strasznie prądożerna karta graficzna :)

W Antec jest wejście 6 i 8 pin aby zasilić moją kartę ? :D

Opublikowano

Tutaj spokojnie starczy by nawet corsair 450w ale podałem anteca by nie trzeba było wymieniać zasilacza przy przyszłej modernizacji.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odkopuję temat z pytaniem ostatecznym . Jaki zasilacz pod moje podzespoły ? Dodam iż postanowiłem nie zmieniać już nic w moim zestawie . Dołożę tylko 4 gb ram oraz kupie obudowę od zalmana z3 plus. Teraz pytanie - jaki zasilacz który da spokojnie radę i nie będzie mu brakowało mocy przy dużym obciążeniu (szczególnie najnowsze tytuły) ? Zależy mi też na dobrych zabezpieczeniach . Nie ukrywam że chciałbym jak najmniej wydać :) Mój sprzęt macie wyżej . Za odpowiedzi dzięki i prosiłbym niech odpowie kolega który zna się na fachu :v

Opublikowano

premul Ci już odpowiedział, możesz jeszcze pomyśleć nad corsairem vs 450 (mają de facto tyle samo mocy, nie kieruj się 450vs500) taniej i lepiej już być nie może.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Wyczytalem że producent nie dodaje kabla zasilającego :c A czy lepszą opcją było by kupno vs450 lub może jednak tego antcka ? I czy 450wat da radę przy moich podzespołach ?

Opublikowano

Ale wy kombinujecie... VP500 czy VS450 to jedno i to samo z tym że VS ma lepsze okablowanie (bogatsze i "oplecione"). Weź coś z nich i finał.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Czy aby napewno zasilacz wytrzyma ? W grach będzie praktycznie cały czas obciążony i nie zostanie mu dużego zapasu mocy ;< 408 vat na jednej lini to chyba za mało . Przy maksymalnym obciążeniu zasilacz będzie pracował w 90-100 % .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...