Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quest na baronowne nie tepa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mapy są na tym samym channelu ?

jak moga byc na osobnym??W CONFIG dodałem tylko ch99

a spróbuj być w party i się tepnij może zadziała.

w pt tez nie tepa.

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

jak moga byc na osobnym??W CONFIG dodałem tylko ch99

w pt tez nie tepa.

I już masz rozwiązanie d.join działa jedynie gdy mapa z której wchodzisz i  dungeon jest na tym samym ch (tyczy się tez subchanneli).

Opublikowano

Nie tepa na dungeon, bo samo d.join() nie wystarczy, pod d.join()

musisz dopisać d.jump_all(x,y) i podajesz x i y mapy (najlepiej postacią GM'a sobie je sprawdzić)

54cozl.jpg

i wpisać x/y to co zakreśliłem na zielono.

Druga sprawa, dungeon może się nie uruchomić, jeśli jesteś na CH1 - CH4, a mapa dungeona jest na CH99 (game)

Dlatego dobrym nawykiem na rozpoczęcie dungeonu jest umieścić na tej mapie na której ten dunegon ma się odbyć (Tak jak jest zrobione DT, metka zbijasz przecież w wieży, a nie na innej mapie, żeby go wystartować.)

Innym dobrym nawykiem na start dungeona jest użycie "1-strzałowego" timera z 10sek. opóźnieniem.

(Dlaczego 10 sekund? Bo jeśli postać handlowała z NPC to przez 10 sek. nie może się tepać)

when xxx.chat."dungeon" begin
		say("blablabla")
		timer('start_dung', 10)
	end

when start_dung.timer begin
		d.join(index)
		d.jump_all(x,y)
	end
Zaletą takiego startu dungeonu jest takie, że możesz go rozpocząć i zrobić samemu, lub jeśli jesteś liderem PT i masz w PT kogoś, to jego też wrzuci w dungeon razem z Tobą.

d.new_jump_all() bierze wszystkich graczy, którzy są na danej mapie, z której zaczynasz dung.

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...