Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wentylatorek, chlodzienie w upalne dni :D

crucial

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zlozyliscie swoimi raczkami jakies chlodzenie ciala w te ciezkie do zniesienia dni? osobiscie ciepla herbata wyrownuje moja temperature, ale wiatraczek sobie jutro i tak skrece. moje pytanie i prosba, abyscie pokazali na zdjeciu, opisali swoje wiatraczki, jesli macie ofc :D na jutubie zerknalem lekko i dzieciaki robily z plyty CD, na innym filmiku ktos wykorzystal tez lod. w teorii do pudla jeden wiatraczek ma zasysac cieple powietrze, lod w srodku ma lekko schladzac, a drugi wentylatorek ma wyciagac z pudla zimne powietrze :D pomyslowe? 

Opublikowano

Tak jak up ;d  Ten wentylatorek co jest na filmiku to lepiej do kosza wyrzucić. Nie wiadomo w jakim momencie odleci zabijając przy tym kogoś ;d Lepiej się nie bawić w takie coś jeżeli się nie ma wiedzy na temat elektroniki ;d Polecam kupić sobie wiatrak + postawić przed nim miskę wypełnioną lodem.

IDcncno.png

Opublikowano

­Ja sobie kupiłem wiatrak za 20 zł ze sklepu i mam spokój na całe lato :P

A te z płyty to nie powiedziałbym, że bezpieczne.

Opublikowano

Jak jest w miarę wiatr - może być nawet lekki, to pootwierajcie drzwi i okna i zróbcie przeciąg. Ja tak robię i mam chłoodek lepszy niż od tych waszych wentylatorków :D

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Bez osłony to bałabym się go używać, bo nigdy nie wiadomo czy się nie odkręci i nie zabije kogoś przy okazji. Bezpieczniej jednak jest kupić zwykły wiatrak, no chyba że się wykombinuje osłonę do tego podanego w filmie.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

tez o to chodzi. prowyzoryczna oslonke, ktora zatrzyma wiatraczek mozna skrecic z drutu miedzianego, albo jakiegos innego tworzywa :D

jednak ja planuje i tak zrobic to pudelko z lodem :D

Opublikowano

tez o to chodzi. prowyzoryczna oslonke, ktora zatrzyma wiatraczek mozna skrecic z drutu miedzianego, albo jakiegos innego tworzywa :D

jednak ja planuje i tak zrobic to pudelko z lodem :D

A może z pudełka po jakiejś grze wiesz wyciąć koło potem nakleić małe paski i do środka włożyć tą płytę, jeśli nawet wyskoczy to z tego silnika to zatrzyma się na pudełku 

Ja też zrobiłem Sobie taki wentylator ale strach go publicznie pokazywać ^^ ze starej podkładki pod laptopa 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Tak jak up ;d  Ten wentylatorek co jest na filmiku to lepiej do kosza wyrzucić. Nie wiadomo w jakim momencie odleci zabijając przy tym kogoś ;d Lepiej się nie bawić w takie coś jeżeli się nie ma wiedzy na temat elektroniki ;d Polecam kupić sobie wiatrak + postawić przed nim miskę wypełnioną lodem.

A co am prosty wiatrak do elektroniki? :D

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

A co am prosty wiatrak do elektroniki? :D

Dużo nie trzeba żeby doszło do spięcia :) Do tego jest podłączany do portu usb który nie jest chroniony. Nawet gdy jest to małe natężenie trzeba pamiętać że jest to groźne.

IDcncno.png

Opublikowano

ma slabe gumki aby nie slizgalo sie po biurku, podobno trzeba na czyms malo sliskim stawiac, bo wiatrak doslownie lata.

emm. pokaz to zdjecie kolego 2x wyzej xD

A jk tasma przymocuje do biurka to bd dobrze?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Wgl, porażka, że obecnie w praktycznie żadnym sklepie nie można już znaleźć wentylatorów, ciężko je kupić nawet przez internet... Są jeszcze w jakichś sieciach dostępne?

Hunt or be hunted.

Opublikowano

ja p******e widać ze polak, nawet na wentylator nie stac tylko musi sam budowac, lol.

a po drugie picie cieplych napojow daje pozorną poprawe samopoczucia bo zblizamy temperature ciala do temperatury otoczenia przez chwile, aczkolwiek jest to niezdrowe, poniewaz jak na logike w upalny dzien mozna jeszcze docieplac swoje ciało. tak samo jest z piciem alkoholu w zime, sie mowi, ze rozgrzewa ale tak na prawde powoduje odwodnienie organizmu i gorsza akceptacje zimna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...