Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz i/bądź nie karta graf

grombonek5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chce kupic nowy zasilac (wywala mi sterownik karty graf) moj sprzet: procek i3-41xx ,,nvidia gt 610,, i to chyba tyle co potrzeba, do tej pory mialem ten tzw z czarnej listy 500W lecz przy skoku napiecia karta sie prawie przepala. Jezeli jest to wina karty to moge kupic nową do 400 zł licze takze na pomoc w tym kierunku głownie potrzebne do lola ;P 

Opublikowano

Sterowniki? To raczej nie od zasilacza, ale mimo wszystko polecam Ci anteca vp 500 / corsair vs 450.  Kartę graficzną bym na twoim miejscu też wymienił z jednego powodu - ta karta to jakbyś miał drugą integre w komputerze. Polecam Ci z kart np hd 7790 albo hd 7850 do tej ceny mniej wiecej.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Tak, ekran robi sie czarny freezuje i komunikat po 15 s ze wywalilo sterownik, tak sie dzieje od 2 lat instalowalem kazdy mozliwy sterownik wiec to chyba od zasilacza (najbardziej prawdopodobne mysle) . A z zasilaczy to tani jest np na allegro za 169 zł chieftec duzo osob go kupilo 500 w, dobry jest ? 

EDIT: własnie pod lola , fps są ok 140-150 tylko dlatego ze wywala chce sprobowac zmienic zasilacz (wiadomo mniejsza dziura w budzecie, natomiast jezeli to nie pomoze to kupie nową kartę, a stad moje domysly, bo slyszalem jakie zle rzeczy moga sie dziac jak sie ma no name zasilacz

Opublikowano

Antec vp500 i zmieniasz grafikę na HD7770 używaną.

Właśnie tak zrobiłem, zamowione. Zasilacz koszt 160zł, natomiast karta graf 250 (stan idealny). Dziekuje za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...