Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier 5k

Pyndzelek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym was prosić o pomoc w złożeniu dla mnie komputera do gier, za 5000 zł. Może być 200 więcej lub mniej. Komputer miałby być do gier takich jak : CS:GO, GTA V, Dying Light.

Chciałbym podkręcany procesor, nie wiem tylko czy i5 czy i7, więc czekam na propozycje co bardziej by się nadawało do tych gier.

Opublikowano

http://www.komputronik.pl/product/278528/Elektronika/Cz%C4%99%C5%9Bci_PC/Gigabyte_Z170_D3H.html

+

http://www.morele.net/inventory/info/jcOUVH/

na morele nie ma w miare dobrego mobo pod skajlejka, wiec wez tego gigusia z komputronika, chyba sam zlozysz

zestaw nastawiony glownie pod wydajnosc, najnowszy cpu od intela wraz z ddr4 i gtx 980

­

Opublikowano

Czym kierowałaś się przy doborze sprzętu? Kompletnie nieopłacalny zestaw w stosunku jakość / cena.

co to znaczy jakosc / cena? wytlumaczysz mi? jest wydajniejszy niz haswell, wydajnoscia sie kierowalem

moze sam cos zlozysz?

dlaczego mam skladac cos na slabszym i drozszym procesorze?

­

Opublikowano

co to znaczy jakosc / cena? wytlumaczysz mi? jest wydajniejszy niz haswell, wydajnoscia sie kierowalem

moze sam cos zlozysz?

dlaczego mam skladac cos na slabszym i drozszym procesorze?

Wybacz, wypowiadałem się nie do tego zestawu co chciałem. Cofam oskarżenia ^_^

Opublikowano

nie twierdze, tak jest, 8 watkow w grach sie nie przyda nie to co 4 mocne rdzenie

Jak na mój gust ta nowa i7 skylake będzie najlepszym wyborem, do tego GTX 970. 980 jest totalnie nieopłacalny, za 2 lata będzie 2 razy tańszy a i7 raczej nie spadnie z ceny, może o 200zl max. Do tego nie wiadomo co kiedyś będzie z grami, może zaczną obsługiwać 8 wątków? Karta i tak czy siak będzie do wymiany a lepszy procesor zawsze się przyda ;)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Jak na mój gust ta nowa i7 skylake będzie najlepszym wyborem, do tego GTX 970. 980 jest totalnie nieopłacalny, za 2 lata będzie 2 razy tańszy a i7 raczej nie spadnie z ceny, może o 200zl max. Do tego nie wiadomo co kiedyś będzie z grami, może zaczną obsługiwać 8 wątków? Karta i tak czy siak będzie do wymiany a lepszy procesor zawsze się przyda ;)

Ale nie będzie takiej różnicy w wydajności między i7/i5 a gtx 980/970. Zobacz ile jest z nami sandy bridge i zobacz czy i7 jakoś przez ten czas w grach odskoczyła Jak widać, nie, no chyba, że się przewidziałem.

Zawsze można gdybać, ale czemu nie brać czegoś co teraz jest lepsze? Wątpię by kupno i7 w grach nabrało sensu w najbliższym czasie. Za to gtx 980 już jakiś jest

­

Opublikowano

Serio jest sens dopłacać 800zł za 10 FPS? Nawet jak bym srał kasą nie kupiłbym tej karty.

Serio dopłacać 500 zł dla żadnej różnicy? Nawet jakbym srał kasą nie kupiłbym tego procesora. 

­

Opublikowano

A ja bym kupił. http://pclab.pl/art65154-18.html Mi bardziej odpowiada i7 + gtx 970, to tylko moje zdanie.

Z testami pclaba jest jeden problem jesli chodzi o gry - dzieli się to na 2 grupy: miejsca gpu i miejsca cpu. Jak testuja gpu biora oba miejsca, przy cpu raczej to drugie by pokazac roznice miedzy procesorami. Takich miejsc w grze jest niewiele, wiec to troszeczke przeklamanie jak ma sie to do rzeczywistosci, w wiekszosci przypadkow takich roznic nie bedzie, ale oczywiscie takie miejsca sa i na nie tez napotkamy gdzie i7 bedzie lepszy niz i5

Ale moim zdaniem roznica miedzy 980 a 970 jest wieksza niz tymi procesorami i dla mnie warta bardziej doplaty niz cpu. Ale to tez oczywiscie tylko i wylacznie moje zdanie i masz prawo sie z nim nie zgadzac

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...