Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysokie temperatury Gigabyte gtx 770

Mnicho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż w spoczynku (teraz gdy są fale upałów ) Speedfan pokazuje że temperatura wynosi 54 stopnie gdy przeglądam internet otworzone pięć kart  dodam że użytkowałem gdzieś z 40 min . Czy takie temperatury są normalne ? Poza tym wczoraj karta się wyłączyła, przestała wyświetlać obraz , bardzo mnie to niepokoi , proszę o pomoc . Z góry dziękuje :D

Opublikowano

Podaj jaką masz obudowę (jak nie znasz modelu i nie możesz określić, to po prostu powiedz, czy jest zamknięta (oba boki) i czy jest wentylator z przodu i z tyłu (pomagający w przepływie powietrza)).

Lepiej mieć zamkniętą obudowę, niż otwartą. Poza tym wiatrak z przodu (wtłaczający świeże powietrze powinien pomóc).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Dokładnie, przyczyny mogą być "z zewnątrz" jeśli chodzi o temperatury. Mój Radeon przy obciążeniu wczoraj 70C dobił, ale to Radeon. :'D

Opublikowano

@GienekZDubki ta grafika jest tylko w wersji z chłodzeniem aktywnym...

@Mnicho co się teraz dzieje, czy grafika wyświetla w ogóle obraz, czy nic?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Teraz wszystko jest teraz w porządku , temperatury bardzo ładnie i wgl . Apropo poprzedniego tematu na temat wyłączania karty też już wszystko dobrze , okazało się że sterowniki są zle zainstalowane :)

Opublikowano

Oj nie, nie jest to temperatura dobra do takich upałów, jeśli możesz to nie graj a jeśli chcesz grać to graj rano-wieczorem wtedy temperatury są mniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...