Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego używać?

Rexx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałem sobie wrócić do starych czasów i pograć w Tibie ;) Tylko pytanie jest jedno.. Ja jestem z epoki 7.6 - 8.1 tak więc wybiegłem z tematu i kompletnie nie wiem jakie boty teraz używacie?

Opublikowano

Większość używa Xenobota jeżeli nie chce płacić, a jeżeli 30zl to nie jest dla Ciebie duża kwota to Windbot, jak już się wyexpisz to możesz kupować licencję za gp.

Wybrałem Xenobot'a póki co ;d Ale wyskakuje mi "Unable to open Tibia process! Error Code 5" Jak się pozbyć tego problemu?

Opublikowano

Włączyłeś tibie i wtedy inicjacje? Spróbuj jako administrator włączyć, nie wiem. Nie używałem nigdy długo xenobota, zawsze jako przejściówkę między licencją do windbota.

No okej, z tym jakoś sobie poradziłem ;d A wiesz może gdzie tu się robi jakieś waypointy?

Opublikowano

A skrypty są dostępne na jakiejś ogólnej stronie czy w grę wchodzi tylko google? ;d

Opublikowano

na oficjalnej stronie xenobota masz scrypty w wersjach paid oraz free, tylko jak ściągniesz to nie pytaj od razu jak, gdzie je wrzucić tylko zajrzyj do powieszonych tematów dotyczących xenobota  :rolleyes:

Opublikowano

Z tym już dałem radę albo sam robie ;D To raczej logiczne skoro widzę Scripts i Settings, tylko nie wiem do końca jak zapisywać skrypty swojego udziału.. Dlaczego? Ponieważ nie widzę Save script ani nic podobnego tylko o to zapytam 

Opublikowano

Scrypty z tego co mi wiadomo można pisać w notatniku a potem zapisujesz w folderze script z końcówką .lua. W Xenobocie wchodzisz potem w scripts i dajesz bodajże "Execute script" i wtedy dany scrypt już działa. Na początku najlepiej skorzystać z gotowca wraz z ustawieniami. Ja tak zrobiłem i wtedy zajarzyłem o co chodzi i mogłem go troszkę pod siebie edytować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...