Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serverlist

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój serwer był zawsze na pierwszej pozycji w serverlist przy domyślnych ustawieniach.

Był często atakowany i przeniosłem go do hosteam.

Po przeniesieniu nie ma go w ogóle na serverlist.

Jak to naprawić ?

Opublikowano

Radzę także wpisać najczęściej wyszukiwane tagi do ''Phonetic Name'' :) wtedy powinieneś mieć serwer nieco wyżej, bynajmniej u mnie to działa :)

Opublikowano

chodzi o to, że serwera w ogóle nie ma jeśli się nie wpisze w szukajce jego nazwy

na poprzedniej maszynie byl na pierwszej pozycji, wszystko jest identycznie ustawione.

dlaczego go nie ma na liście ?

Opublikowano

Widziałem na jednym hostingu, że taka możliwość jest.

ale jaka możliwość jeżeli IP jest przypisane do danego hostingu.. więc jak jakieś IP może przejąć inna serwerownia? 

Opublikowano

Widziałem na jednym hostingu, że taka możliwość jest.

Podałeś teraz przykład, który całkowicie nie ma sensu... To nie sieć telefoniczna, gdzie możesz przenieść swój numer do innego operatora. Maszyna z ip: 178.00.11.22 nie może zostać przeniesiona i być wyjątkiem w innym hostingu o numerze ip: 99.88.77.66. Jeżeli są to vps, to nie mogą się przenosić, nawet dedyki czy coś innego. 

Nie wiem co miałeś na myśli, ale to co większość zrozumiała jest całkiem bez sensu. Gdy wykupujesz u kogoś coś, to nie możesz sobie od tak do innego hostingu i płacić więcej-mniej... TO SIĘ NIE TRZYMA SIĘ KUPY.

Opublikowano

Podałeś teraz przykład, który całkowicie nie ma sensu... To nie sieć telefoniczna, gdzie możesz przenieść swój numer do innego operatora. Maszyna z ip: 178.00.11.22 nie może zostać przeniesiona i być wyjątkiem w innym hostingu o numerze ip: 99.88.77.66. Jeżeli są to vps, to nie mogą się przenosić, nawet dedyki czy coś innego. 

Nie wiem co miałeś na myśli, ale to co większość zrozumiała jest całkiem bez sensu. Gdy wykupujesz u kogoś coś, to nie możesz sobie od tak do innego hostingu i płacić więcej-mniej... TO SIĘ NIE TRZYMA SIĘ KUPY.

Jeszcze dodam że jeżeli chodzi o numer telefonu to jeżeli kupisz sobie karte to jest już TWOJA WŁASNOŚĆ i będziesz miał ją tyle ile ważności konta. A Ty wynajmujesz maszyny i jeżeli za nią płacisz to nie jest Twoją własnością tylko hostingu który Ci ją oferuje.

Opublikowano

Dobra a co z tą serverlista ?

Logiczne, że jest na innym IP.

Są włączone dwa serwery, oba mają nazwę taką samą. Może przez nazwę nie chce pokazywać mojego serwera w szukajce przy domyślnych ustawieniach ?

Tylko, że przy domyślnych ustawieniach szukajki nie pokazuje nawet tych wielkich serwerów, tylko takie do 200 userów. 

Nie wiem jak to działa...

Przez to, że jest stary serw w wyszukiwarce to tam ciągle 1/4 ludzi wchodzi, bo nie potrafią zrozumieć żeby łączyć się przez domenę.

Bardzo mi zależy aby nowy serwer też był w tej wyszukiwarce, może sam po czasie będzie się tam wyświetlał ?

Opublikowano

z tego co widzę to serwery postawione przed chwilą na kompie o nazwie "TeamSpeak Server" są już na liście w pierwszej domyślnej setce wyszukiwań

prócz tego większość serwerów które są pokazane to serwery z województwa łódzkiego(np. mintshost), nie ma ani jednego z wielkopolskiego (np. hosteam)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...