Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MSI GTX 970 - OverClock

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio podkręcałem sobie kartę graficzną, wiadomo, wyższy fps zawsze mile widziany. Udało mi się wykręcić 150 MHz na rdzeniu i 400 na pamięciach, ale dodam, że to tylko w GTA V, bo np. w Wiedźminie mam pełno artefaktów i muszę zjeżdżać do 120/350.

To dobry wynik? Mnie osobiście wydaje się, że jest bardzo słaby.. Ale czekam na opinie. ;)

Opublikowano

Nie można ocenić czy dobry czy nie. Wszystkie karty kręcą się inaczej i nie ma "średniej" do której można porównać.

Opublikowano

Twoje kręcenie jest przecież normalnym wynikiem.

Artefakty są, kiedy karta jest przeciążona i nie wyrabia. 

W GTA5 było ok, bo karta wyrabiała, ale w Wiedźminie była za mocno podkręcona, przez co była niestabilna i powstawały artefakty.

Proste ;) Wszystko zależy od gry. Jeżeli chcesz znaleźć stabilny poziom, to kręć i wykonuj benchmarki. Wtedy zobaczysz, czy masz artefakty.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

pisz ile masz w boost, takie wartosci nic nie mowia, nie wiem jaka masz karte i nie wiem jakie pierwotnie karta miala taktowania

zwykle 970tka robi 1500 rdzen 8000 pamieci, no moze tutaj przesadzilem

artefaktami sie w wiedzminie nie przejmuj, kazdy ma po znacznym oc, ta gra niezbyt lubi wykreconych gpu

­

Opublikowano

tak, ale ja tu widze fabryczne takty karty, nie ma tu zadnego oc wykonanego przez cb 

http://prntscr.com/81zr7k

przynajmniej to na to wskazuje

dowal power limit na maksa, nie wiem jak twoja karta boostuje, jaki ma asisc, ale te 1500 na rdzeniu w boost powinna zrobic jak 1900 na pamieciach 

­

Opublikowano

Więc podkręć tak jak mówisz, ale zwiększ "Power Limit" (daj od razu do końca, na 120%). Karcie po prostu brakuje zasilania.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...