Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić, aby wygrywać serie?

NekoWeris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie nie potrafię wygrać żadnej serii w S1. Mianowicie gry przed serią są po prostu proste. Gracze z mojej drużyny wiedzą co mają zrobić i to robią. Gdy jednak uda mi się wbić 100 LP, koszmar się rozpoczyna. Mianowicie 3/5 osób z mojej drużyny to totalne cymbały, które nie wykształciły sobie mózgu. Owi mistrzowie w 90% przypadków robią 0/10 w 15 minut. Nie jestem w stanie nic ugrać, nawet z duo partnerem. Dodam do tego, że sam robię w miarę OK staty. To już moja 9 seria, która prawdopodobnie skończy się jak poprzednie. Co zrobić?

sword_art_online_signature_by_tammypain-

Pomogłem?! Liczę na like! :)

Opublikowano

Graj z jakimś ogarniętym ziomkiem to na pewno wygrasz :) Jeśli nie masz z kim grać w lola no to po prostu po grze dodawaj do znajomych jak zobaczysz jakiegoś ogarniętego typa to się zgrasz z nim :) Ja koledze wychodziłem z Brązu 5 do golda testując sobie postacie :) 

Opublikowano

Staraj się iść na linie na której najlepiej Ci idzie, jeżeli team sobie nie radzi to pomagaj, nie wyzywaj ich ani nic.

Opublikowano

Nie ma na to sposobu :) To się nazywa klątwa serii, po prostu rób to co zawsze.

Staraj się iść na linie na której najlepiej Ci idzie, jeżeli team sobie nie radzi to pomagaj, nie wyzywaj ich ani nic.

Szkoda,ze silver V to mówi  ^_^

Opublikowano

W seriach dostajesz nieco slabszych sajuznikow zeby udowodnic ze zaslugujesz na awans. Nie wygrywasz = nie zaslugujesz albo dobiera Ci wyjatkowo ociezalych umyslowo.

Ale napisales, ze przed seriami gry sa latwe, kazdy wie co i jak, wiec najpewniej jestes carrowany a w seriach nie dajesz juz rady.

sygna.png

Opublikowano

­Cześć ;3

Jeżeli ustalisz sobie w głowie,  że nie możesz przegrać to tak się stanie ;)

Kilka porad w punktach:

1. Graj na linii, która najbardziej preferujesz.

2. Graj duo z osobą, z która najbardziej współgrasz.

3. Wybieraj postacie przyjemne dla ciebie w grze.

4. Bądź nastawiony na wygraną i odbieraj grę jako zabawę.

Dużo zależy też od szczęścia czyli dobrania kompanów lub wrogów w grze i od ich poziomu gry.

Powodzenia.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Staraj sie grac glownie postaciami ktorymi ogarniasz, ja na ahri mam 68% win ratio wiec serie jest mi latwo wygrac jak dostane ta postac.

Pamietaj tez o smokach, graniu druzynowo a nie solo i jak macie okazje to pushujcie bo same kille gry nie wygraja.

Opublikowano

Wyjdziesz jak zasłużysz proste...nie ma tu o czym gadać... nie kończysz serii, bo na nią najwidoczniej nie zasługujesz..., czemu np ja nigdy nie mam takich problemów boost'ując konta z bronzu platyn golda itd ?, bo zasługuje żeby wyjść wyżej.. na tym polega seria... sprawdza cię... SERIA jest zawsze "trudniejsza", bo system cię sprawdza...., dlatego musisz być na to gotowy.. widocznie gold V, to za dużo dla ciebie i nic z tym nie zrobisz... graj dalej z czasem skill wzrasta jak i wiedza..., każdy chciałby być koreańskim challem, a c*uja robi :) żeby wyjść powtarzam trzeba zasłużyć,nie graj duo.. to psuję mmr w większości przypadków + dobiera na 99% w enemy duo... + masz nierówność w teamie pod względem dywizji :)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Dodam od siebie :) krótko i na temat :D wiec tak : seria weszła później od solo q i jest napisana innym skryptem :) przez co jak np na solo q masz 100 mmr (TO TYLKO PRZYKŁAD ) to grając serie masz 70 mmr :) tyle . 

Opublikowano

Serie na tym poziomie wygrywa się samemu. Graj hyper carrymi i tyle. Natomiast już na wyższym poziomie czyt. D3+, gdzie ludzie potrafią wykorzystywać swoje CC, focusować itd. musisz liczyć na ludzi, a nie zwierzęta przed komputerami, bo tam wygrać 1v5 tak łatwo już nie jest.

Opublikowano

Ja miałem podobną sprawe, ale za drugim razem mi sie udało, osobiście to polecam jungle, i babysit mida lee sinem, albo kayle na jungli, taką kayle po 30 minucie można gre samemu wygrać, wystarczy troszeczke pokite'ować ;_;

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Jeżeli chcesz wygrywać serie to już na początku w lobby bądź miły dla swojego teamu,może brzmi to dziwnie ale zmniejsza to % na troll picka itd.

Wybieraj championa którym najpewniej się czujesz i w grze bądź skupiony na 100% :)

Powodzenia

Opublikowano

Proponuje grac na Jungli bo wiadomo mozna pomoc sierotce Marysi z mida/top/bota

jak nie to hmmm (nie popieram tej opcji)

Zainwestowac w wspanialy program L# czy inne gowno wyprowadzajace combo w 0.5s i unikajace wszystkich spellshotow,skillshotow  

Gmyru---1.png

Opublikowano

Kupuj wardy, próbuj invade'ować jeżeli twoja drużyna ma dobre cc, mainuj jedną linię, dobrze farm, twój build powinien zależeć od tego na kogo grasz i co buduje drużyna przeciwna,  staraj się kontrolować objectivy dragony/barony, zdobywać turrety.

giphy.gif

Opublikowano

Szukaj kogos ogarnietego do duo, mainuj swoja linie a jak ktos ci piknie twoja linie to bierz postacie ktorymi duzo zrobisz np shyvana jungle vlad top anivia mid . Te postacie moga Ci pomoc z serii jesli oczywiście je ogarniasz

Opublikowano

Graj premade

Nie wyzywaj.

Graj na lini, na której masz najwięcej grałeś i dobrze ci idzie (będziesz cerrowwał).

Jeżeli nie masz dobrego supporta to nic nie zrobisz.

Opublikowano

Ja nwm ja tam carruje samemu gierki :D

Taki przyklad z dzisjaj rana ;D

42521639346585455481.png

To nie carowanie poprostu miales jakiegos bota w enemy.150 farmy w 36 102 wygrane 123 przegrane dobrze carujesz;D

b53c9b011d5d0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...