Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem oscamowany!

CevaBikaGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj, kilkanaście minut temu zostałem oscamowany.

Pewna osoba zaprosiła mnie do poczekalni i napisała żebym pobrał aplikację Burntalk alby z nimi rozmawiać.

Zaśmierdziało scamem, ale wszedłem na stronę aby w razie czego szybko wyłączyć internet jak by strona była podejrzana.

No ale strona wyglądała normalnie. Pobrałem, nic się nie działo ale parę sekund później antywirus wykrył

zagrożenie a więc szybko wyłączyłem internet przeskanowałem pobrane pliki ale nic więcej oprócz tej jednej aplikacji nie wykryło

ponadto wyłączyło mi steama i csa i teraz jak próbuję grać to wyskakuje: (ta aplikacja nie będzie działać na twoim komputerze

aby znaleźć wersję dla tego komputera skontaktuj się z wydwacą oprogramowania!)

Czy mogę jakoś odzyskać straconą kosę bądź coś o jej wartości? była to może nie bardzo droga kosa ale około 110 euro, Crimson web bagnet

bardzo ładnym lokiem.

SS Wymiany: http://scr.hu/7x18/uleib

Proszę o nie komentowanie typu: należało ci się, dobrze ci tak jeśli nie uważałeś itp. bo bardzo uważam na scammerów a jeśli zaprosili mnie LEMy i Supremy to nie sądziłem że coś może być nie tak..

:(

EDIT: Dla czego na maila nie przyszło mi potwierdzenie oferty wymiany?

//

Usunięty link do strony 

DeepSea

Opublikowano

Nic już nie poradzisz przepadło :/ Co ma wspólnego to ze typ miał Lema z tym że może być oszustem 

Nie łatwiej było zobaczyć w google czy jest wgl taki program ? 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Nie, na 100% nie miał poza tym tam też nie mam żadnej oferty.

Jak on to zrobił?!

Nie, na 100% nie miał poza tym tam też nie mam żadnej oferty.

Jak on to zrobił?!

Oczywiście to jakiś bot bo 2 lvl steam profil prywatny..

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj, kilkanaście minut temu zostałem oscamowany.

Pewna osoba zaprosiła mnie do poczekalni i napisała żebym pobrał aplikację Burntalk alby z nimi rozmawiać.

Zaśmierdziało scamem, ale wszedłem na stronę aby w razie czego szybko wyłączyć internet jak by strona była podejrzana.

No ale strona wyglądała normalnie (www.burntalk.net) Pobrałem, nic się nie działo ale parę sekund później antywirus wykrył

zagrożenie a więc szybko wyłączyłem internet przeskanowałem pobrane pliki ale nic więcej oprócz tej jednej aplikacji nie wykryło

ponadto wyłączyło mi steama i csa i teraz jak próbuję grać to wyskakuje: (ta aplikacja nie będzie działać na twoim komputerze

aby znaleźć wersję dla tego komputera skontaktuj się z wydwacą oprogramowania!)

Czy mogę jakoś odzyskać straconą kosę bądź coś o jej wartości? była to może nie bardzo droga kosa ale około 110 euro, Crimson web bagnet

bardzo ładnym lokiem.

SS Wymiany: http://scr.hu/7x18/uleib

Proszę o nie komentowanie typu: należało ci się, dobrze ci tak jeśli nie uważałeś itp. bo bardzo uważam na scammerów a jeśli zaprosili mnie LEMy i Supremy to nie sądziłem że coś może być nie tak..

:(

EDIT: Dla czego na maila nie przyszło mi potwierdzenie oferty wymiany?

Musieli Ci się również włamać na email skoro zaakceptowali ofertę.

Po skradzione skiny musisz skontaktować się z supportem.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Gdzieś kiedyś czytałem, na reddicie bodajże, że te wirusy jakoś to obchodzą. To nie gość się loguje na twoje konto, tylko wirus automatycznie wysyła je na jakiś tam steamtrade url. 

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

jak chcesz to moge ci zarzucic donate (tak do 2 euro) skoro cie oscamowali, wiem co to znaczy a teraz juz odbilem sie od tego "dna" (wygrany bet na CLG z fnatic #+410$<3)

Opublikowano

kole

Potwierdzenie nie przyszło bo ta opcja jest wyłączona. Proste i logiczne. 

qs1tvu.jpg

To są ustawienia prywatności 

Jasno jest napisane ze mozna zmienić ustawienia ze nie trzeba potwierdzać maila a wszyscy piszą jak uparci ze wlamali ci sie na maila ... Jeżeli ieli dostęp do konta steam to mogli zmienić ustawienia .... ( zobacz czy masz obecnie wlaczone czy wylaczone to co jest ukazane na zdjeciu )  Logika............

Opublikowano

w żadnym wypadku nie pobieraj niczego od nie znajomych osób, jeśli chciał pogadać mogliście wejść na ts'a, ewentualnie zrobić poczekalnie i tam. ;)

valve nie zwraca skradzionych przedmiotów, możesz jedynie go zgłosić a może dostanie trade bana.

img.jpg

Opublikowano

Spokojnie...

Miałem włączone potwierdzenie a on to zrobił bez potwierdzenia a więc chyba powinienem odzyskać przedmioty...

Spokojnie...

Miałem włączone potwierdzenie a on to zrobił bez potwierdzenia a więc chyba powinienem odzyskać przedmioty...

Raizen ale ta strona wygląda jak normalna profesjonalna strona

Spokojnie...

Opublikowano

Ja nigdy nie daje sie na takie cos. Juz 2 razy jebneli mnie ale za malo kasy przynajmniej ale to bylo dla mnie duzo. Niech kazdy sie nauczy ze rozmawiac mozna na lajcie przez steama czat glosowy i zadnych psc paypal i kont mamusi i tatusia i zadnych linkow klikanych ktorych nie znasz.

Opublikowano

co z tego, jeśli wysyła ci ją nieznajoma osoba i chce żebyś pobrał jakiś plik - pod żadnym pozorem tego nie rób.

ps. w dziale jest podpięty temat "jak nie dać się oscamować"  )))

img.jpg

Opublikowano

Spokojnie...

Spokojnie...

Spokojnie...

a jaki jest problem wylaczyć potwierdzenie ? jestes taki tepy czy niedorobiony ...

Opublikowano

Jezeli pobrales cos i odpaliles to mogl Ci wszystkie hasla z Chrome, Firefoxa etc. wyslac na jego serwer, wszedl na mail, potwierdzil wszystko i po skinach ;-)

Jedyna szansa na nie zostanie oscamowanym to mail na gmailu i autoryzacja przez sms i nikt Ci trade nie zaakaceptuje, chociazbys klikal w 1000 linkow od scamu :DD

Opublikowano

Niestety ale nie oddają, z 2 euro udało mi się zrobić 40, kupiłem kosę(Gut Knife Forest DDPAT), oszukali mnie w podobny sposób(tylko strona inna), pisałem do supportu ale otrzymywałem wiadomości z katarynki, trochę szkoda bo na prawdę długo walczyłem o tą kose i nic się nie udało zrobić, zostałem z trzema skrzyniami bo wszystko co do tej pory wygrałem na loungu wymieniłem właśnie za tą kose :/

Opublikowano

Hello,

A staff member has replied to your question:

Hello Kamil,

Thank you for contacting Steam Support.

As a one-time customer service gesture, I have reversed the trades that
were committed while your account was compromised. Any Community Market
listings that you had listed were also removed and returned to your
inventory. We will not restore stolen items again.

Please log into your game(s) to receive the missing items; it may take
several days for them to reappear within the game.

Your computer is likely infected with malware. To prevent further damage to
your account, we suggest immediately scanning your computer with a free
anti-malware program such as Malwarebytes or Microsoft Security Essentials.

To chyba znaczy że w ciągu paru dni moje itemki wrócą xD

I nie wiem co się tak skarżycie na ten Polski support napisałem i dostałem odpowiedź po mniej niż 24 godzinach

@NasteeR a wiesz, chętnie.

Napisał byś jak to zrobić?

tą autoryzację SMS?

@1361622928-U485574.pngSebqu24

Gówno mu oddadzą.

Jak widzisz oddadzą ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...