Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki będzie najlepszy sklep Minecraft pod stronę WWW?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki będzie najlepszy sklep minecraft sms na strone www?

1. ControlCraft

2. Od TreektTV

3. Jakiś inny?

Pytania dotyczące platform płatności online:

1. Gdzie (jaka platforma) do płatności online?

2. Zastanawiałem sie nad CahsBill, czy to dobry wybór?

3. Czy aby wypłacać pieniądze z takich platform trzeba zawierać umowę (wysyłać pismo wraz ze wszystkimi danymi)?

Pozdrawiam, za każdą pomocną odpowiedź daje like ;)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

1­. O ile sie sie orientuje to kazda jest dobra oprocz wlasnie platnoscionline (chyba ,ze cos pomylilem).

2. Jeden z lepszych.

3. Nie trzeba nic wysylac.

A co do sklepu to wzialbym ta controlcraft - bardziej rozbudowana, vouchery, wiecej informacji itd.

Chyba ze zalezy Ci na hajsie to od Treekta nie jest zle.

nRdaJ3Y.png

Oficjalne oświadczenia Sralandora10: Chujnus - nazwa serwera, nie ma na celu nikogo urazić ew. Mnie Sralandora10.

Opublikowano

Co do ControlCraft to nie używałem ale poczytaj opinie gdzieś na forum na pewno są.

Od treekta jest bardzo fajny jak na początek.

Co do serwisu do płatności to polecam http://microsms.pl/lecz nie wszystkie dostępne skrypty mają już to API.

Opublikowano

Czyli @1361622928-U485574.pngSralandor10 rozumiem, że po uzbieraniu danej kwoty mogę po podaniu nr konta normalnie wypłacić pieniądze? Bo słyszałem że trzeba za 1 razem jakieś umowy wysyłać... 

#edit

złożenia przez Użytkownika wniosku w Koncie i jego akceptacji przez CashBill,

Ten wniosek składa sie elektronicznie czy trzeba wysłać pocztą? 

Opublikowano

@dr.haus a kiedy będzie gotowy ten skrypt? 

@HaCu™

Zadam pytanie jeszcze raz ;) Czy przy rozliczeniu sie z serwisem trzeba wysylac jakieś wnioski wraz z dokumentacją itp, czy wystarczy wysłać jakiś porsty wniosek drogą elektroniczną? 

Opublikowano

@Etaku w gre wchodzą obecnie microsms.pl, cahsbill.pl, homepay.pl, profitsms.pl. Chciałbym poznać opinię innych urzytkowników, a przy czym może bym uzyskał odpowiedź na moje pytania ;)

Jeśli sie nie uda uzyskać owych odpowiedzi napiszę do wyżej podanych firm.

Opublikowano

@xMeziOr na profitsms z tego co wiem musisz mieć domene .pl, żadne darmowe nie wchodzą w gre bo oni akceptują nowe usługi, na microsms który polecam nie trzeba mieć raczej płatnej, ja nie miałem i mi zaakceptowali, są lepsze stawki.

Żadnych pism nie musisz wysyłać po prostu na stronie wybierasz wypłatę środków na konto bankowe i już :)

Opublikowano

Zdecydowanie Homepay, szybko wysyłają kod, obsługa wszystkich polskich sieci, miły BOK. Pod koniec roku dają Ci PIT wypełniony.. Więc łatwo odprowadzisz podatek.

Nie sądze, aby można było legalnie zarabiać bez umowy...

Homepay działa na umowe o dzieło a podatek od usług oni płacą. Ty tylko podpisujesz, wysylasz im, a kasa idzie na konto.

Jak wybierzesz Homepaya i chcesz - to napisz mi na pw, zrobie Ci sklep SMS z poziomu gry tzn. /sms usluga kod np. /sms vip 6G49J5BF

Opublikowano

przez controlcraft mozna sie wlamac na konsolke sewera przez rcon

korzystaj z smsshop treekta

Dlatego najlepszym sposobem nie jest robienie w sklepie rcona ;)

Polecam napisać swój sklep, usługi homepay itp. oferują ci gotowe API do płatności.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Witaj,

Próbowałeś itemshopa od mineserv (możesz go podpiąć pod serwer w prosty sposób, oraz pełnoprawne zarabiać). Jeżeli chciałbyś mieć sklep na własnej stronie moge Ci polecić ControlCraft. Na Twoim miejscu poczekał bym jeszcze chwile na itemshopa od @raxon .

Co do płatności możesz wybrać HomePAY - nie spotkałem sie z żadnym większym problemem. Aby pełnoprawnie zarabiać musisz założyć działalność gospodarczą i odprowadzać podatki (18% - podatek dochodowy).

Liczę na +

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

SmartCraft  będzie bardzo rozbudowany ale troszkę się to przedłuży bo akurat jestem na wakacjach i nie mam możliwości jego kontynuowana przez następne kilka dni :)

@1361622928-U485574.pngHOMER12

dzięki za polecenie :)

Opublikowano

BOŻE

ludzie bez pojęcia się tu wypowiadają

3. Nie trzeba nic wysylac.

po twoim avku widać poziom twojej wiedzy

Tylko nie zapomnij podatkow odprowadzac US nie spi 

kolejny...

podatki odprowadza firma od smsów

---------------

@xMeziOr

info które podaje może się minimalnie różnic zależnie od usługodawcy

żeby założyć konto i dokonywać wypłat to musisz im podać wszystkie dane i wysłać skan dowodu

później co miesiąc podpisujesz i wysyłasz umowę, dopiero gdy oni otrzymają podpisaną umowę to możesz przelać pieniądze

oni już się z tego rozliczają i są czyści ale ty nie do końca

prowadzisz serwer i sklep internetowy, powinieneś założyć firmę (1200zł podatku co miesiąc) i rozliczać się z każdej sprzedaży

dlaczego firme ? dlatego, że jest to sprzedaż ciągła i zorganizowana, stały dochód a nie jednorazowa sprzedaż 

druga sprawa EULA minecrafta zabrania bogacenia się na grze

jakie są realia ?

polskie prawo w internecie prawie nie istnieje

polska jest zacofana

prawo jest niejasne w kwestii smsów premium

Opublikowano

@YoungGod

Jako jedyny napisał prawdę jak to wygląda, HomePay i reszta serwisów korzysta z tyk "luk" w prawie i pozwala na wypłaty na zasadach tzw " umowy śmieciowej" albo "umowy o dzieło" :)

Opublikowano

Osobiście nie polecam pobierać czyjiś prac ;) Najlepiej zrobić swoją własną. Wtedy gracze patrzą inaczej na serwer i Właściciela ;)

Opublikowano

Stwórz swój, albo załatw jakiegoś kolegę co ogarnia PHP, to nie jest takie trudne, a nauczysz się czegoś, i możesz stworzyć taki, by wyglądał jak strona główna serwera

Opublikowano

Teraz wszyscy zrobiliście już mi taki mętlik w głowie... Jeśli mogę poprosić kogoś o proste wytłumaczenie.

Dajmy na to że posiadam wlasny skrypt sms shopu, konto na homepay/cashbill oraz konto bankowe.

Tworzę sklep a w nim usługi. Dajmy na to że w ciągu miesiąca zarobiłem 100zl na serwerze, i zanim dostanę te pieniądze na konto muszę wysyłać jakieś umowy?

Opublikowano

Teraz wszyscy zrobiliście już mi taki mętlik w głowie... Jeśli mogę poprosić kogoś o proste wytłumaczenie.

Dajmy na to że posiadam wlasny skrypt sms shopu, konto na homepay/cashbill oraz konto bankowe.

Tworzę sklep a w nim usługi. Dajmy na to że w ciągu miesiąca zarobiłem 100zl na serwerze, i zanim dostanę te pieniądze na konto muszę wysyłać jakieś umowy?

Tak.

Zawsze 1 dnia pierwszego miesiąca jest rozliczenie, drukujesz papiery, podpisujesz i odsyłasz. Cała filozofia.

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...