Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam grafików/sponsorów/youtuberów/techników oraz budowniczych.

szyszuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM, mam na imię Szymon, zaczynam pracę nad serwerem, mapa jest gotowa 6000x7000 kratek. Serwer jakiego chyba jeszcze nie było. Nie będzie się on opierał na pluginach, choć  tę będą. Chodzi nam o swobodę rozgrywki. Jako że chyba będę twórcą takowego gatunku trybu gry na serwerze pozwolę go sobie nazwać :) - o to serwer na bazie trybu FREEWARW-P + cRPG  Tryb w , którym swoboda prowadzenia wojny opiera się na ludzkiej intuicji i nie pomagają w niej żadne pluginy typu factions. Free War, without plugins, FWWP w skrócie. Rozgrywka zaczyna się na wyspie ok. 1000x1000. Na niej zostaje opowiedziana historia krainy, zadania, zostaną przeprowadzone dialogi fabularne za pomocą modyfikacji NPC CUSTOM. Gdy gracz skończy prolog czyli pobyt na wyspie, wtedy zaczyna się przygoda, która wykreuje sobie sam gracz, my tylko was popchniemy w odpowiednim kierunku i czasami pomożemy, ale tak jak bogowie czasami będziemy ingerować w losy świata. Dodając nowe linie fabularne, questy.
Ale co ten gracz dalej będzie robił? Gdy już dopłyniesz na kontynent łódką czy statkiem tak STATKIEM. Jesteś wolnym graczem, wszystko zależy od tego kiedy rozpoczniesz rozgrywkę, można powiedzieć że kto pierwszy ten lepszy. Na kontynencie rozstawione będzie kilka kamieni tzw. WAROSy, kamienie te mają magiczną moc bogów, każdy bóg wysłał na kontynent jednego Warosa po rozkopaniu tej skały. Dostajesz informacje, i przedmioty, z łaski bogów, które pozwalają ci zawładnąć danym terytorium (bez żadnych claimów! musisz bronić własnego podwórka!), wielkie terytorium, później musisz trzymać się instrukcji danych ci przez twojego boga, jeżeli zrobisz inaczej małą rzecz nic się nie stanie, ale nie słuchając poleceń możesz zapłacić najwyższą karę, musisz rekrutować nowych wyznawców pod twój sztandar, każde bóstwo ma swój odrębny kolor, gracz dodaje tylko odpowiednie wzorce charakteryzujące jego panowanie na sztandar, rozpoczyna się piekło na kontynencie 6,7,8 Klanów, frakcji, nacji czy nawet królestw (graczy są jeszcze grupy,hrabstwa pod komendą niezależną od graczy) rozpoczyna bój. O CO? Przekonasz się gdy zagrasz!

ZWIASTUN 20-25 SIERPNIA W KANALE YT. LINK NA FACEBOOKu

Nasz  FACEBOOK - polub a będziesz na bieżąco

REKRUTACJA

Jeżeli chcesz być częścią tego projektu nie skreślaj się i napisz do nas :)

TECHNIK ZNAJĄCY JAVA I ŚRODOWISKO MINECRAFT  BRAK WOLNYCH MIEJSC

YOUTUBERZY (SUBY 500+) szczegóły w wiadomości PW na fanpage na FB

BUDOWNICZY -   szczegóły w wiadomości PW na fanpage na FB

SPONSOR -  szczegóły w wiadomości PW na fanpage na FB

GRAFIK -  szczegóły w wiadomości PW na fanpage na FB

ZNAJĄCY NPC CUSTOM -  szczegóły w wiadomości PW na fanpage na FB

zielony - pilnie potrzebny

żółty - kilku już jest, ale to nadal za mało

czerwony - zajęty, już niepotrzebny

PODANIA WYSYŁAĆ W FORMIE FILMÓW, ZDJĘĆ W WIADOMOŚCI NA NASZYM FACEBOOKU - PISZ PO PROSTU OD SIEBIE ;)

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Opublikowano

Z tego co tu widzę szukasz murzynków którzy za Cb wszystko zrobią a Ty bd liczył Sb hajsy ;)

I powiedz mi co to za projekt że 10 sponsorów potrzebujesz?? Osobiście jeśli byś miał technika który Ci to wszystko ogarnie to mógłbym do sieci mojej Cię wciągnąć. Lecz ciekawi mnie nadal to że potrzebujesz 10 sponsorów więc raczej moja sieć nie wyłoży takiej kasy bo to pewnie ponad 100 tysięcy będzie.

Opublikowano

Słuchaj Piotrze, nie będę Cię hejtował, ale.
Jest bardzo przykro czytając twoje wypociny, zarzucasz mi że szukam "murzynków" jak to nie ładnie określiłeś, szukam drużyny, DRUŻYNY, do tego czasu to ja zająłem się całym serwerem jest on w 70% gotowy, pluginy, modyfikacje, sama rozgrywka, mapa, lokacje i owszem mam przyjaciół, którzy mi w tym pomagali, nadal pomagają, ale poświęcają za mało czasu, chciałbym już na jesień wystartować z serwerem. I nie ja nie zarobię na tym ani grosza, bo wszystko co z itemshopu, Vip-ów pójdzie do serwerowego portfela, nawet jakbym chciał tą kasę zgarnąć, to tego nie zrobię bo kasa zostanie na hostingu, prawdopodobnie enderchest.pl. Dlaczego 10 sponsorów? O tóż dlatego że cieżko będzie znaleźć 1-2, co tam napiszę 10 im więcej tym lepiej, lepsza maszyna, proste prawda? Technik potrzebny mi jest 1 przynajmniej, który y mi pomagał, o sam już nie daję rady ze wszystkim a projekt ma ambicję, dzięki za zainteresowanie, ale nie chcę współpracować z kimś, kto ocenia a gówn* wie.

pozdrawiam.

sygnatura.png

Opublikowano

Potrzebujesz prawie 50 osób do ukończenia serwera, który jest gotowy w 70% - dla mnie śmieszne.
Pomysł jakotaki, ale przyciągnie tylko najmłodszych graczy Minecraft moim zdaniem.
Nie wiem po co Ci 10 sponsorów? Chyba liczysz na 12 latków, którzy Ci sms za 30 zł wyślą żeby doładować serwer.
Osobiście odradzam wchodzenia w tą współpracę.
Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach :)

qTyp0z6.png

Opublikowano

UP mam wrażenie że właśnie piszę z takimi 12-latkami. Po raz 2 liczby są żeby były, jak będzie 1 sponsor będzie dobrze w tej (10) chodzi o to żeby było ich jak najwięcej, jest gotowy w 70% był robiony od ok. 20 lutego do teraz w tajemnicy, teraz gdy chcę przyśpieszyć i już najlepiej we wrześniu skończyć potrzebuję więcej ludzi im więcej tym lepiej więc LICZBAMI SIĘ NIE SUGERUJCIE, najlepiej chyba jak je usunę, wiesz mi że to nie będzie serwer dla dzieci, odpadną przy prologu :)

widzę, że mieszkasz w Radlinie, wpadnij mnie odwiedzić, mieszkam w Wodzisławiu. Postaram udowodnić Ci swoją rację i może jednak zmienisz, zdanie.

sygnatura.png

Opublikowano

Ale po co się od razu denerwujesz, napisałem po prostu że te liczby przy osobach co szukasz są kosmiczne. Nie pisałeś że masz 70% serwer gotowy więc z tematu wynikło mi że szukasz jak wielu ludzi z forum gości co za Cb wszystko zrobią a Ty rangę bd miał. A jeśli nie chcesz współpracować ze mną to okey tylko ja mogłem Ci zaoferować lepszy serwer + str/forum itd itp. Ale skoro mówisz że jestem dzieckiem co wynika z postu wyżej to ok ;)

Opublikowano

podejrzewam, zachowanie godne 12-latka, dzięki jeszcze raz za ofertę, ale nie skorzystam. :)

sygnatura.png

Opublikowano

no ja rozumiem raz poprawiać, ale żeby dalej pisać o 10 sponsorach, poprawiłem już nie ma 10, nigdzie tak nie pisze, ale chodziło raczej o to czym więcej tym lepiej dla samych sponsorów, wydatki się dzielą.

sygnatura.png

Opublikowano

wyraźnie napisane, że to chętni mają pisać do nas na stronie na facebooku

sygnatura.png

Opublikowano

Myślałem o czymś podobnym 2 lata temu, tylko u mnie był szczątkowy claim pluginem mychunk, bo w pierwotnej wersji bez claimu x-rayowcy okradali każdą kryjówkę logując się w nocy, pod nieobecność obrońców-tu również bym się tego obawiał.

Ogólnie pomysł mi się podoba ale ABSOLUTNIE NIE ZGADZAM SIĘ ZE STWIERDZENIEM, ŻE TO TYP DLA DZIECIAKÓW! Profil gracza raczej 15+

Co do sponsoringu i Twoich potrzeb się nie wypowiadam-u siebie robię wszystko sam i za swoje.

Ogólnie: trzymam kciuki, bo pomysł jest mi miły i z chęcią bym w tym stylu pograł ale trudności przed Tobą widzę naprawdę duże.

Opublikowano

Wszystko zmierza w dobrą stronę, mamy antycheaty, mam nadzieję nie zawodne. Poprzednie serwery też poszły ze swoich i to mnie czegoś nauczyło, ale też z doświadczenia wiem, że sponsor potrzebny będzie na tylko 1-2 miesiące, później serwer powinien być samowystarczalny.

sygnatura.png

Opublikowano

Pilnie poszukiwany grafik i sponosor. :)

sygnatura.png

Opublikowano

serwer, jest w fazie produkcji. ale całokształt jest na poziomie 70-75% ukończone na Jesień, okolice października powinien być gotowy, jeśli jesteś zainteresowany którąś z oferowanych usług napisz na facebooku.

sygnatura.png

Opublikowano

Jeżeli to będzie w miarę dobrze działało to możecie liczyć na mnie jako sponsora, ale w ciemno raczej nie będę inwestował (z racji przeszłości). Więc najpierw skończcie projekt i zbierzcie trochę graczy.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Rozumiem @Pitbull ! pamiętam czasy Overlandu, to był projekt godny czołówki światowej, szkoda. My chcemy stworzyć coś czego na polskim rynku minecrafta jeszcze nie było. Cały czas szukamy chętnych, wiem że prezentacja nie wygląda zachwycająco dlatego szukamy m.in grafika, ale mamy ambicje.

sygnatura.png

Opublikowano

Już 21 sierpnia, w serwisie youtube.com zostanie udostępniony pierwszy zwiastun wprowadzający w świat. Link zostanie udostępniony w tym temacie, w prezentacji, a także na naszej stronie na Facebook'u https://www.facebook.com/warosteam?ref=hl. Zapraszamy do polubienia strony, do komentowania i udzielania się!

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...