Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor i karta z tej samej firmy

Authrendar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam takie dosyć ważne dla mnie pytanie, czy jeśli mam procesor od firmy AMD i chciałbym zmieniać karte na Radeona r9 280x, to będzie to wszystko dobrze ze sobą grało? Czy może jednak kupić jakiegoś gtx w podobnej cenie typu 960? Niektórzy mówią, że procesor z amd i karta z amd dobrze ze sobą nie grają, natomiast procesor Intel i karta od Amd już wyrabiają. Co prawda procesor mój nie należy do najlepszych, bo jest to Fx 6100 six core 3,3 ghz, więc martwi mnie to troszkę. Bardzo proszę aby ktoś mi to wytłumaczył i na jaką karte się skusić? 

Opublikowano

Do tego procesora byłby dobry ten GTX 960 ...Mój znajomy miał tyle że FX-6300 dokupił HD 7850 i widać było jak podskoczyło obciążenie procesora...

PS:zależy od ceny..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Rozumiem, a jeszcze takie małe pytanie. Czy warto brać 4gb wersje gtx 960? Czy może jednak nie przepłacać i wziąć 2gb. Chce pograć w gry typu gta V MOŻE wiedźmin 3 itp :)

Opublikowano

weź wersję 4gb...Wiedźmin 3 na pewno by ci poszedł na średnich-w 1920x1080 myślę że z 35-40fps by było [bez Hairdworks]...Gta V tym bardziej pójdzie..Lepiej wziąć wersję 4gb bo z tego co mi wiadomo to przy Wiedźminie 3 te 2gb to tak na ,,styk,, bym powiedział..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Wersja 4GB zdecydowanie. Już teraz gry takie jak GTA5, czy wiedźmin wymagają ponad 2GB pamięci od grafiki, a patrząc na rozwój grafiki, to 4GB jest bardziej przyszłościowe.

btw. z tym procesorem i grafiką GTA5 powinno na niemal najwyższych chodzić (pod warunkiem, że będziesz mieć wersję 4GB ;) ).

Ogólnie Radeony najnowsze R9 2xx i R9 3xx nie polecam, ponieważ AMD strasznie się ociąga z aktualizacją sterowników. Ostatnia była kilka dni temu, wcześniej miesiąc temu, a jeszcze wcześniejsza w grudniu. nVidia nie ma takich obsuwek i lepiej wykorzystuje swój potencjał w grach (tak samo jak Intel).

PS. jeżeli planujesz OC, to tylko GTX960.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...