Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa puzzle co-op. Co lepsze?

xNitoRx

Co lepsze?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. No co lepsze?

• 3 korytarze
      0
    • fabuła się lepiej przyjmie
      4
    • Sprzedam opla
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tworzę od nie dawna mapkę pyzzle co-op. Nie zrobiłem w 3 dni zbyt wiele, ponieważ narodził siè inny plan i nie wiem który wybrać. Zostawić i zrobić lobby z trzema drogami, mnóstwem pokoi, ale jedym zakończeniem, czy fabułe - budzimy siè w pokoju operowanym przez komputer i trzeba sobie radzić bla, bla, bla Co lepsze? Proszę o odpowiedź. Jak ktoś nie zrozumie, chce szczegóły to odpowiem w komentarzach

Napisane z fona na szybkiego

Opublikowano

Nie ogarniam tematu ;) Może przez to że rudy jestem, ale rozpisz się to na pewno lepiej Cie zrozumiem.

Opublikowano

No to szczegóły od A do Z. Pewnego dnia miałem świetny pomysł na mapę puzzle co-op. Nie zwlekając postawiłem serwer na PC i poprosiłem kolegę o pomoc. Zaczęła się praca i oto wyniki...

Zaczynamy na lobby z przyciskiem do zasad i gamerule. Po naciśnięciu DOPIERO  gracz może wyjśc, ponieważ ściany w ciekawy jak dla mnie efekt się otwierają. Po otwarciu gracz ma do wyboru trzy drogi/korytarze-czarną, białą i czerwoną (mogę bez problemu zmienić kolory). Po wybraniu jednej z nichteleportujemy się do pokoju, gdy go przejdziemy-do następnego itd. ALE! Łatwo się pogubić! Nie ma to wielkiego wpływu na grę, ale urozmaicenie jest np. Wybieram czerwoną ścieżkę i przechodze po kolei lvl'e, ale po jakimś czasie teleportuje mnie do białego pokoju i muszę podążać teraz białym. Chcę także zrobić "złote myśli" i wybó. Złote myśli będą polegać na tym, że przeszliśmy poziom i idziemy dalej. Teleportuje nas na następny poziom, ale nic nie ma! Puty pokój, a  pisze "Gdy nie ma drogi wyjścia, wróć do punktu wejścia" wracamy i mamy drzwi do następnego lv'a. Wybór polega na zmianie ścieżki. Podążamy np białą i widzimy DWA wyjścia-białe i czarne. Możemy po prostu wybrać ciąg dalszy... I to tyle  Jeżeli to ktoś doczytał to gratuluje i dziękuje  Po prostunie wiem, czy zostać przy tym pomyśle, czy zrobić jedną ścieżę z fabułą. Mapa jest oparta na redstone i CB. Tyle :)

Opublikowano

Kocham mapki puzzle co-op! Definitywnie jeśli do dasz do puzzle - coop fabułę i do tego jeszcze wiele zakończeń... Miód malina <3 Chociaż z drugiej strony jak chodzi o te zakończenia to może być różnie, bo mam pewne wątpliwości, czy graczom będzie się chciało przechodzić przez te same pokoje kilka razy, żeby zobaczyć na końcu inną tabliczkę. Jednakże jeśli naprawdę chce Ci się robić taką mapkę, to jestem zdania, że fabuła przyjmie się lepiej.

Opublikowano

Przeoraszam, że długo nie odpisywałem. Byłem pobprostu zajęty :0

@2Up No to super! Nie zamierzam robić tych samych pokoi do przechodzenia. Fakt, będą pewnie podobne, ale podczas gry możemy wybrać drogę.

Dziękuje zq komętarze, więc do dzieła! ; D

Opublikowano

­Z doświadczenie Ci powiem, że nikt na fabułę w mapkach MC nie patrzy...

Wybieram opcję - 3 korytarze.

Sam chętniej bym to przeszedł niż czytał fabułę, która zazwyczaj jest słaba i nudna.

Z resztą grając co-op z kumplem nastawiony jestem na przyjemność z rozrywki.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Lepiej zrobić fabularną mapkę, tylko jest to o tyle trudne, że trzeba łączyć i wymyślać fakty na bieżąco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...