Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt serwera Hardcore! Proszę o propozycje i pomysły.

everstPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny użytkownik pyta o to! Ziom wpisz to w google i ci wszystko wyjdzie. A tak na marginesie. Co wy myślicie, że podamy wam pomysły, których my możemy użyć, aby przyciągnąć graczy? No chyba się mylicie. Co do tych zdań.

Witam, ja jestem xEverst zajmuje się serwerami już od ponad trzech lat. Kiedyś miałem kilka własnych serwerów
Początkowo były to słabo ogarnięte technicznie serwery Survival + Działki, Ale z czasem nauczyłem się robić coraz lepsze paczki serwerowe, nauczyłem się wielu komend, metod zarządzania serwerem itp.

To jest to w każdym temacie tego typu. Skoro początkowo robiłeś "g*wno" za zaproszeniem, to to myślisz że teraz będziesz jakimś pro technikiem czy bukkit coderem? Wszystko kręci się teraz wokół pieniędzy! Zrobisz i myślisz że zarobisz na nim miliony! No nie wiem

P.S. Zaraz dostanę od moderatorów kochanego forum procenty, ale ktoś musiał wyjawić prawdę :(.

Opublikowano

@MAROSKiNG moje początki sięgają 3 lat wstecz. Bardzo dużo od tego czasu się zmieniło mój drogi.

A ostatni serwer miałem 9 miesięcy temu :)

MAROSKiNG napisał:

A tak na marginesie. Co wy myślicie, że podamy wam pomysły, których my możemy użyć, aby przyciągnąć graczy? No chyba się mylicie. Co do tych zdań.

Ja oczekuje pomysłów od graczy nie od Administratorów innych serwerów. Najważniejsze jest to żeby graczom się podobało. Bo zrobić serwer na którym będzie pełno własnych rozwiązań wejdą gracze powiedzą że te rozwiązania są za przeproszeniem chu**we i wyjdą. Chcę stworzyć serwer na którym to gracze będą mieli coś do powiedzenia.

MAROSKiNG napisał:
To jest to w każdym temacie tego typu. Skoro początkowo robiłeś "g*wno" za zaproszeniem, to to myślisz że teraz będziesz jakimś pro technikiem czy bukkit coderem? Wszystko kręci się teraz wokół pieniędzy! Zrobisz i myślisz że zarobisz na nim miliony! No nie wiem

Kto tu mówi o jakiś milionach czy o samym zarabianiu?
Najważniejsze jest to żeby serwer zarabiał sam na siebie i zarazem nie był serwerem typu PayToWin. Czyli jakieś sety prot 10 czy inne tego typu wynalazki.

Poza tym każdy kiedyś zaczynał i każdy na początku wielu rzeczy nie wiedział a z biegiem czasu się ich nauczył. Tak było ze mną i pewnie też z wieloma innymi osobami.

Opublikowano

Ja też jestem przeciwnikiem podawania komuś pomysłów. Chcesz zrobić epicki serwer, który będzie popularny? Sam zaskocz, wymyśl co będzie dobre dla ludzi, to ty tworzysz serwer, a nie oni. Gracze tylko tworzą atmosferę na serwerze, ale nie mają ingerencji w pliki. Jeśli się za coś zabierasz to 100% :) Oczywiście możesz pytać potem graczy i propozycje co zmienić, czego się pozbyć, ale podstawy w twoich rękach i z całych sił życzę powodzenia!

A i jeszcz jedno... Nasze propozycje? To ja napiszę, że chcę by na serwerze były samoloty wojskowe, którmi można latać i strzelać (to pierwsze co mi do głowy przyszło xD) - wątpię, że zrealizujesz mój "pomysł".

qTyp0z6.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngDyloN czy samoloty na serwerze gdzie gracze budują zamki jest dobrym rozwiązaniem?
Pomysł ciekawy, z tym że na serwery o innej tematyce. 
A co do samego pomysłu to napisać coś takiego jako plugin było by trudno i nie było by to optymalne. Już lepiej byłoby zrobić mod który by coś takiego dodawał.

Co do pytania o pomysły
Chcę aby serwer był dostosowany pod graczy. Ale może dobrym rozwiązaniem też będzie zrobić jedną edycję i po niej zapytać graczy co im się podobało co by chcieli żeby było usprawnione, zmienione itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...