Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tera i końcowe lvl - z czym się to je?

V3LL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy gracze Tera Online.

Postanowiłem napisać kolejny temat, który myślę, że lepiej pomoże mi zrozumieć niektóre aspekty gry z Waszą pomocą. No ale koniec już zbędnej paplaniny bo czas przejść do konkretów.

Mam Slayera.. obecnie dotrwałem do dobicia na nim 64 lv ( wow wiem duży wyczyn ) no ale co dalej?

• Na jakie instancje mam chodzić aby zdobyć NAJLEPSZY ekwipunek pod PVE? 
  • Czy  chodząc na daną instancję muszę coś posiadać aby mnie wzięli? np. eq +10/12
  • Jakie Questy/instancje dzienne warto robić?

True love survives all

Opublikowano

Ad.1 Na początek musisz zdobyć glyphy pod pve. Zdobywasz je na instancji Sabex Armory lub na Macellarius Catacombs. Potem robisz Rifts Edge lub Channelworks na biżuterię i inne dobra. W tym czasie możesz szukać party na BRNM i zbierać ambit set. 

Ad.2 Na SCNM i BRHM musisz mieć set min. +12, najlepiej Discovery. Jeśli chodzi o te lepsze instancje, np. SCHM lub na te nowe, to Generation.

Ad. 3 RE, CH. Jeśli chodzi o SA i MC to rób jak najczęściej dopóki nie zdobędziesz wszystkich glyphów a potem możesz te dwie instancje olać. Jeśli chodzi o questy to ób vanguardy bo z nich są specjalne punkty, któe zamieniasz na kryształy na 65 lvl.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Ad.1 Na początek musisz zdobyć glyphy pod pve. Zdobywasz je na instancji Sabex Armory lub na Macellarius Catacombs. Potem robisz Rifts Edge lub Channelworks na biżuterię i inne dobra. W tym czasie możesz szukać party na BRNM i zbierać ambit set. 

Ad.2 Na SCNM i BRHM musisz mieć set min. +12, najlepiej Discovery. Jeśli chodzi o te lepsze instancje, np. SCHM lub na te nowe, to Generation.

Ad. 3 RE, CH. Jeśli chodzi o SA i MC to rób jak najczęściej dopóki nie zdobędziesz wszystkich glyphów a potem możesz te dwie instancje olać. Jeśli chodzi o questy to ób vanguardy bo z nich są specjalne punkty, któe zamieniasz na kryształy na 65 lvl.

Rozumiem, że mam zbierać glyphy - z tego co pamiętam to już kilka mam ( około 20-30 ) . W RE i CH dostane bronie oraz biżuterię ? ( później wbijam ten set z tych instancji na +12 i ide na SCNM i BRHM ?? ) tak to wszystko zrozumiałem.

True love survives all

Opublikowano

. W tym czasie możesz szukać party na BRNM i zbierać ambit set

Ad. 3 RE, CH. Jeśli chodzi o SA i MC to rób jak najczęściej dopóki nie zdobędziesz wszystkich glyphów a potem możesz te dwie instancje olać. 

1.BRNM teraz dropi indoneal v2=fuluminate.

2.SCHM jest przeznaczone do zdobycia generation więc orginalnie powinno być pass able z +12 discovery(które poza wykrafconym nie jest dostępne jako drop)]

3.Rift edge zostało usunięte z patchem 33, CH drop jest bardzo słaby nie warto sie bawić bo trwa zbyt długo.

BRNM dropi wielkie ilości biżuteri więc to jest źródło teraz.

Na jakie instancje mam chodzić aby zdobyć NAJLEPSZY ekwipunek pod PVE? 

Czy  chodząc na daną instancję muszę coś posiadać aby mnie wzięli? np. eq +10/12

Jakie Questy/instancje dzienne warto robić?

Timescape hardmode+posiadać dość obfity portfel.

Na co komuś leacher który będzie spowalniał run ?

Vanguard dailes /kumasylum/cs/gridirion.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...