Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy LuCiel będzie na Voidzie?

KillZonePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kiedy mogę się spodziewać nowej postaci na Voidze. Pobrałem wczoraj grę z myślą zagrania nową postacią a tu zdziwienie bo jeszcze jej nie ma gdy na PL chyba jest o ile zaglądałem w opis postacie to tam jej nie było lecz na stronie była informacja o możliwości zagrania. 

Opublikowano

Na NA i na PL LuCiel już jest i to już 1 job, ale Void jest w tyle z aktualizacjami patrzę. Niewiem czy dali już revamp postaci, ale nie ma revampu bossów/plansz(chyba, że nie będą dodawali tego) i Ciela niema choć zazwyczaj Void był szybszy od PLa pod tym względem. Niestety nic nie wiadomo, więc trzeba czekać i przyglądać się stronie.

175391455323056340908.png

Opublikowano

Nie zawsze... zauważ, że z dodaniem Adda na Voidze trzeba było czekać aż chyba wprowadzili Asure na PLu. Teraz pewnie czekają aż na serwerach EU wejdą 2 joby (lub kiedy będą wszystkie mapki Ranox) i zrobią wielki revamp map/postaci/ekranu wyników pod koniec planszy/ranox/LuCwiel itd.

Zauważ, że Asure na Voidzie wprowadzili kiedy była wprowadzana CrA na PLu, ale razem z Asurą dali też DiE i CrA... więc mówię, czekają aż będzie wszystko i zrobią 1 duży update.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Właśnie zdziwiłem się gdy zobaczyłem że lu/Ciel nie został dodany ponieważ myślałem że Void jest trochę szybszy od PL z patchem. A tu ZONK.

a tak PS co to :revamp Zmiana tekstur polepszenie grafy czy poprostu dodanie nowej mapki.(takie coś przychodzi mi do głowy)

Naprawdę mało gram więc nie dziwcie się że nie znam podstawowych pojęć:P.

Opublikowano

Revamp, czyli inaczej zmiana/wzmocnienie/osłabienie czegoś, np. Postaci, Plansz(Potwory,Mini bossy,Bossy).

Dajmy przykład void ma starą budowę plansz, czyli 10-20 tych pokojów(nie pamiętam jak się nazywało), a na PL jest teraz mniejsza ilość, bo plansze itd. dostały revamp, czyli są krótsze, ale trudniejsze, ponieważ bossy/potwory mają więcej obrony(kamyki na trafienia obowiązkowe) i większy dmg z ataków przez co można paść(nawet Ci bardziej doświadczeni mają lekkie problemy)

Opublikowano

Co wy piszecie, że nie jesteśmy do przodu na VoidElsie? Na VoidElsie nie dodali LuCiela i revampów, ponieważ dodawali eventy i avatary na których innych serwerach wgl ich nie ma (oprócz KR). LuCiela dodadzą, ale nie śpieszą się z tym, bo nie chcą popsuć serwerów tak jak PL lub inne serwery.

Jak LuCiel wejdzie na Void to będzie całkowita katastrofa. Do tego, że lagują na PVP (sam tego doznałem) to jeszcze wejdzie to OP gówno (LuCiel), który może dużo spamić i do tego dmg ma duże. Tyle z mojej strony xD

Opublikowano

Mam jeszcze takie pytanko jak dostać/zdobyć jakiś skin. Widziałem wiele postaci z całymi setami avatarów na niskich lvl i sie zastanawiam skąd oni to mają. Wiem że np u tej nowej śpiewającej NPC mogę coś dostać ale to są zupełnie inne skiny is.?

A i czy ten medal jaki mogę kupić chyba u aranki resetuję tylko wybrany 1 skil czy wszystkie(Jego cena to 5kk). Jeżeli tylko 1 to gdzie mogę zaopatrzyć się w coś co zresetuje wszystkie skile od razu.

Opublikowano

1.Z isu lub czasami są to postacie ludzi na wyższych lvl( np. koleś ma 2 ravenów, ale chce zagrać 3 i z jakiegoś kupuje/bierze avatar i przesyła na nowo stworzoną postać), oraz z misji(ten npc) lub wydać realne pieniądze i dropić z roztapiaczy.

2.Chyba tylko 1 skill, ale całość dostajesz na 3 etapach gry 15lvl po wybraniu 1 joba, 35 lvl po 2 jobie i na 70 lvl.

Opublikowano

Łukasz co ty gadasz? Co francuzów interesują ludzie z PLa? Oni czekają aż na serwerach GFu wyjdą 2 joby i wszystkie mapki Ranox... potem dodadzą to wszystko jako 1 duży patch (tak jak dodali na raz AA, CrA i DiE).  Lu/Ciel nie jest aż takim OP s**tem, to złudzenie z PLa, bo przez event większość Lu/Cieli ma bronie +10... tak jak na PLu moja Lu/Ciel ma transcendencje +10... mam też nadzieję, że jak najszybciej wprowadzą nerfa Lu/Ciel, gdzie walenie w powietrze nie ładuje już wskaźnika kombinacji... poza tym każda nowa postać to OP s**t... wprowadzili Chunga... OP s**t... wprowadzili Elesis... OP s**t... wprowadzili 3 joby dla wszystkich postaci... Op szity... wprowadzili Adda... OP s**t... teraz wprowadzają Lu/Ciel i ludzie też narzekają że to OP s**t :v zamiast polepszyć swoje umiejętności, wolicie mówić, że to OP s**t... ja Lu/Ciele na PLu (z S+) pokonuje RFem...Mogą se bić tymi kombinacjami, ale nic nie pokona mego Nuke z transcendencją +10 z 3x lodem :v

Opublikowano

Wendax, ale to normalnie jak ktoś nie umie grać to odrazu wyzywa op s**t, ale mnie zastanawia 1 rzecz. Czemu Wy wyzywacie postacie(fikcję), która nic wam nie zrobiła? Wąty to do graczy, którzy nie umieją grać, a nie do postaci, które nie są prawdziwe. 

Opublikowano

Łukasz co ty gadasz? Co francuzów interesują ludzie z PLa? Oni czekają aż na serwerach GFu wyjdą 2 joby i wszystkie mapki Ranox... potem dodadzą to wszystko jako 1 duży patch (tak jak dodali na raz AA, CrA i DiE).  Lu/Ciel nie jest aż takim OP s**tem, to złudzenie z PLa, bo przez event większość Lu/Cieli ma bronie +10... tak jak na PLu moja Lu/Ciel ma transcendencje +10... mam też nadzieję, że jak najszybciej wprowadzą nerfa Lu/Ciel, gdzie walenie w powietrze nie ładuje już wskaźnika kombinacji... poza tym każda nowa postać to OP s**t... wprowadzili Chunga... OP s**t... wprowadzili Elesis... OP s**t... wprowadzili 3 joby dla wszystkich postaci... Op szity... wprowadzili Adda... OP s**t... teraz wprowadzają Lu/Ciel i ludzie też narzekają że to OP s**t :v zamiast polepszyć swoje umiejętności, wolicie mówić, że to OP s**t... ja Lu/Ciele na PLu (z S+) pokonuje RFem...Mogą se bić tymi kombinacjami, ale nic nie pokona mego Nuke z transcendencją +10 z 3x lodem :v

A pomyslałeś może czemu mają takie małe dmg? Może dlatego, że nie ma 2 klasy? I polecam obejrzeć filmiki na yt jaki LuCiel jest OP, a tym bardziej z bronią +10 ;)

Opublikowano

1 i 2 klasa posiadają te same statystyki... polecam sobie zobaczyć wg klasy Lu/Ciela :v To co ty nazywasz OP jest wyłącznie sprawą EQ/slotów i avków... sorry, ale jak ja przeszedłem base Lu/Cielem na PLu 70lvl Smoka w 10 min :v

Opublikowano

1 i 2 klasa posiadają te same statystyki... polecam sobie zobaczyć wg klasy Lu/Ciela :v To co ty nazywasz OP jest wyłącznie sprawą EQ/slotów i avków... sorry, ale jak ja przeszedłem base Lu/Cielem na PLu 70lvl Smoka w 10 min :v

To właśnie Ty nazywasz każdą klasę "OP" tak jak napisałeś w 1 wypowiedzi ;)

Postać jest tylko wtedy OP jak się ma dobre eq, sloty i avka tak jak napisałeś ^^

Opublikowano

Mam jeszcze takie pytanko jak dostać/zdobyć jakiś skin. Widziałem wiele postaci z całymi setami avatarów na niskich lvl i sie zastanawiam skąd oni to mają. Wiem że np u tej nowej śpiewającej NPC mogę coś dostać ale to są zupełnie inne skiny is.?

Na początku gry dostałeś skrzynkę do otwarcia już na pierwszym poziomie - znajduje się tam parę przydatnych rzeczy, w tym dwa kupony. Jeden kupon to mount (wierzchowiec) na tydzień, a drugi to cały set avatara - także na tydzień. Oczywiście do wyboru masz konkretne itemy, jednak jest ich wystarczająco dużo.

Wygląd setów dla danych postaci możesz zobaczyć na poniższej stronie:

http://elwiki.net/w/Ice_Burners

Zejdź na sam dół - Ice Burner Sets Models - tam będzie lista z nazwami avatarów.

kgBoyie.png

Co do nietematowej dyskusji - niestety postacie w Elswordzie nie są zbalansowane i nie da się temu zaprzeczyć, jednak na każdy job można dobrać odpowiednią taktykę. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Chcą zrobić jedną wielką aktualizacje.. Tak jak dodać Ranox (i wszystkie mapy), 2 klasy LuCiel i pewnie 80lvl.  :huh:

Opublikowano

Chcą zrobić jedną wielką aktualizacje.. Tak jak dodać Ranox (i wszystkie mapy), 2 klasy LuCiel i pewnie 80lvl.  :huh:

Na to można się przygotować w aktualizacji 1.5. Zapewne tak jak piszesz i dodadzą najnowszego GameGuard'a.

Opublikowano

Tylko nie gameguard ;-; przez niego mogę już tylko na voidzie używać moich modów... chyba że ktoś zna na niego sposób :v

Opublikowano

Tak gram na modach :v mody dźwiękowa GG jeszcze jakoś przepuszcza, ale przy graficznych co 2s błędy wywala i nw jak go ominąć :v z HS nie było tego problemu... poza tym co ma KR do Voida, jak Void korzysta z plików GFu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...