Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rady do gry na multi(expert)

Shanya3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, bede gral z kolegą zaraz na multi na expercie, jakies rady? Szczerze mowiac troche sie cykamy tego trybu ;P Obawiamy sie np. dungeonu, czy skeletrona. jak wy sobie radziliście? A i powiedzcie mi jak zlowic ten najlepszy kilof w terrarii przed hardmodem? Po prostu trzeba lowic i c**j, czy co? Bo pamietam, ze jak lowilem to ciagle mi jakies gowniane ryby dropilo, ktore dawaly ten sam efekt, czyli mozna z nich bylo zrobic co najwyzej jakąś slabą miksture

Opublikowano

Co do experta jest trochę łatwiej na multi bo można ginąć na bossach. Jeżeli jesteście doświadczonymi graczami to dacie sobie radę. Co o kilofu na pre-hardmod najlepiej zrobić z Hellstona.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Co do experta jest trochę łatwiej na multi bo można ginąć na bossach. Jeżeli jesteście doświadczonymi graczami to dacie sobie radę. Co o kilofu na pre-hardmod najlepiej zrobić z Hellstona.

dlaczego z hellstone? Reaver shark jest lepszy.

Co do multi to latwiejszy jest tez ze wzgledu na moby pod ziemią. Latwiej sie je bije w dwójkę ;)

Co do naszego doswiadczenia to raz przeslismy prawie cala terrarie, coz zbroje mielismy na pewno najlepsze, dla swojej klasy

@Edit

a i mam pytako, bo mam wersje 1.3.1 (tylko taką za darmo moglem znaleźć) i mam pytanie, czy ma ona jakies powazne bugi, bledy? W koncu nie jest juz taka nowa..

a i powiedz mi co sądzisz o taktyce wracania do domu, leczenia się i potem wornholm do ziomeczka? Nie jest zbyt lamerska?

Opublikowano

Może i jest lepszy, ale czy jest Ci potrzebny? I tak po kilku godzinach będzie zastąpiony jakimś drillem. Najważniejsze to mieć czym wykopać kobalt, a Molten do tego w zupełności wystarczy.

Expert mode to tryb dla weteranów Terrarii, dla których zwykły tryb jest po prostu za łatwy. Nie wyglądasz na takiego więc, no offence, przygoda skończy się na Skeletronie, albo kolejnym tematem tego typu http://www.mpcforum.pl/topic/1446588-hardmode-jak-zacząć/:D

Opublikowano

To znajdź sobie inne forum...

albo kup grę na Steam... i nie pierdziel że nie masz pieniędzy bo gra na Steam czasami kosztuje 5zł...

MPC Forum nie wspiera piractwa...

Regulamin: http://www.mpcforum.pl/forum-611/announcement-10-regulamin-globalny-mpcforumpl/

Proszę nie spamować. Fakt faktem mpc nie popiera piractwa, ale ja nie poprosilem o pomoc mi związaną z piracką wersją, po prostu wspomnialem, ze mam pirata. Fakt, gra jest tania, ale nie mam jak zaplacic, bo nie mam konta bankowego. 

Może i jest lepszy, ale czy jest Ci potrzebny? I tak po kilku godzinach będzie zastąpiony jakimś drillem. Najważniejsze to mieć czym wykopać kobalt, a Molten do tego w zupełności wystarczy.

Expert mode to tryb dla weteranów Terrarii, dla których zwykły tryb jest po prostu za łatwy. Nie wyglądasz na takiego więc, no offence, przygoda skończy się na Skeletronie, albo kolejnym tematem tego typu http://www.mpcforum.pl/topic/1446588-hardmode-jak-zacząć/ :D

Gralem z kolegą na hardmodzie, potwory pod ziemią i na swiecie byly tak trudne, ze zmienilismy na normal mode.. ale z kolei na normal modzie bossy są aż za łatwe jak gramy we dwójkę.. Jak żyć? A i czym sie rozni pickaxe od drilla?

Expert mode to tryb dla weteranów Terrarii, dla których zwykły tryb jest po prostu za łatwy. Nie wyglądasz na takiego więc, no offence, przygoda skończy się na Skeletronie, albo kolejnym tematem tego typu http://www.mpcforum.pl/topic/1446588-hardmode-jak-zacząć/ :D

Opublikowano

Prawie niczym. Kiedyś nie było pickaxów, ale dźwięk drilli tak wnerwiał ludzi przy dłuższym kopaniu, że wprowadzono również kilofy.

Można sobie urozmaicać grę różnymi challengami, np. postawić sobie ograniczenie czasowe, zatrzymać się na 200 max HP, grać bez armora, włączyć friendly fire, albo po prostu zagrać postaciami Hardcore. Mnóstwo możliwości ^^

Opublikowano

przestań pier** tak jak mówiłem już wcześniej...

wystarczy iść do dowolnego sklepu kupić PSC i zapłacić... nie akceptuję powiedzenia że masz pirata 

jeśli rozmawiamy o grze kosztującej grosze... rozumiałbym gdybyś ukradł wiedźmina który faktycznie kosztuje dużo...

ale gre którą można mieć legalnie za 5 zł...

i wystarczy iść do sklepu kupić kawałek papierka z kodem...

tłumaczenie się że nie masz jak zapłacić jest gów* warte...

Opublikowano

przestań pier** tak jak mówiłem już wcześniej...

wystarczy iść do dowolnego sklepu kupić PSC i zapłacić... nie akceptuję powiedzenia że masz pirata

jeśli rozmawiamy o grze kosztującej grosze... rozumiałbym gdybyś ukradł wiedźmina który faktycznie kosztuje dużo...

ale gre którą można mieć legalnie za 5 zł...

i wystarczy iść do sklepu kupić kawałek papierka z kodem...

tłumaczenie się że nie masz jak zapłacić jest gów* warte...

Stary, ja od miesiąca z domu się nie ruszylem, nie chce mi się zapoerdalac po PSC skoro to samo mam za darmo. Nie obchodzi mnie czy twórcy zarbia 5 zł czy nie. I nie jestem pewien czy na stanie można płacić PSC.

Proszę o zamknięcie tematy i ukaranie użytkownika u góry za pisanie nie na temat

Opublikowano

Twórca daje grę za pół-darmo, a Ty się bronisz lenistwem :D

Może i to offtopic ale bądźmy szczerzy, piractwo to jest wrażliwy temat i najlepiej po prostu się nie przyznawać ^_^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najpierw uzbieraj wszystko powoli, zrób arenę do wali z bossami, nazbieraj surowców i uzbrój się, bo ja raz wszedłem do hardmoda a nic nie miałem prawie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...