Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arachnofobia

Turpis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś ma?

W ogóle jak sobie z tym radzić?

Ja mam arachnofobię ale włąsnie sobie  uświadomiłem jak bardzo się boję pająków ;_; to jest  bez sensu bo one są nie groźnę  a jak  je widze to mnie paraliżuje strach... byłem przed chwilą po coś w garażu i nagle widze  że jest   duuużo pająków w jednym miejscu  i na chwilę zamarł.... totalny bez sens  one nawet nie są groźne  wiem to a mimo to się ich boję.... a z drugiej strony np. węży  i jaszczurek  ogólnie gadów się nie boję  a owadów tak ;_;

Ktoś ma jakieś rady jak się pozbyć lęku?

Opublikowano

W programach, ktore leczyly te leki bylo, ze ludzie musieli sie z nimi spotkac np. Ptaszniki na twarz dawali etc :P.

Opublikowano

Tez mam archnofobie. Ogolnie mam owadofobie. Raz mi wleciala cma do pokoju, zamknalem drzwi i piszcząc ucieklam do kuchni. Boje sie wszelkich robaków, owadów. Mieszkam na parterze, jakiegos motyla zobaczylam przez okno, od razu je zamknelam, bo sie przestraszylam. Mysle, ze zeby przezwyciezyc strach trzeba sie z nim zmierzyc, ze tak powiem, czyli nie wiem, pajonka na penisa sobie daj czy cos

Opublikowano

Ja tam się przestraszę, jak zobaczę tego "ściennego" mimo, że zdaję sobie z tego sprawę, że jest nie groźny. xD Arachnofobia pozdrawia. 

Uwierz mi, możesz sobie mówić, że nie boisz się węży, ale jak będziesz szedł polem i zobaczysz, że pod twoimi nogami ci przepełza to kaplica. Wiem bo miałem. :v

Pan Etaku ma racje. Jak pójdziesz gdzieś gdzie "pomogą" ci to przezwyciężyć to cie zamkną w małym pokoju z miliardem pająków. :c 

Opublikowano

W programach, ktore leczyly te leki bylo, ze ludzie musieli sie z nimi spotkac np. Ptaszniki na twarz dawali etc :P.

Obczaj to ze  bedąc w autobusie  widzę że  koleś obok wyciąga coś z plecaka a tam w takim sześcianie miał ptasznika :O  ale jakoś tak baardzo mnie nie przeraziło to, Jak myslę o ptasznikach to jakiegoś wstrętu do niech nie czuję

Też mam arachnofobie, najgorzej jak w kiblu nagle jednego zobaczysz  xD

Jak na kiblu to szybko pójdzie  :D

Tez mam archnofobie. Ogolnie mam owadofobie. Raz mi wleciala cma do pokoju, zamknalem drzwi i piszcząc ucieklam do kuchni. Boje sie wszelkich robaków, owadów. Mieszkam na parterze, jakiegos motyla zobaczylam przez okno, od razu je zamknelam, bo sie przestraszylam. Mysle, ze zeby przezwyciezyc strach trzeba sie z nim zmierzyc, ze tak powiem, czyli nie wiem, pajonka na penisa sobie daj czy cos

XDDDDDDDDD

Nie no Ćmy i Motyle  też są okropeczne grrr aczkolwiek motyle  łapię w  jakieś  pudełko (bo nie lubie jak na mnie siadają) i wypuszczam no a ćmy .... zabijam  bo co mam z nimi zrobić

Ja tam się przestraszę, jak zobaczę tego "ściennego" mimo, że zdaję sobie z tego sprawę, że jest nie groźny. xD Arachnofobia pozdrawia. 

Uwierz mi, możesz sobie mówić, że nie boisz się węży, ale jak będziesz szedł polem i zobaczysz, że pod twoimi nogami ci przepełza to kaplica. Wiem bo miałem. :v

Pan Etaku ma racje. Jak pójdziesz gdzieś gdzie "pomogą" ci to przezwyciężyć to cie zamkną w małym pokoju z miliardem pająków. :c

Byłem kiedyś w zoologicznym i włascicielka trzymała  pytona miał może z 1,5  i klient  chciał coś kupić i nie maiła co z nim zrobić  to  mi go dała na ręce xD (spytała czy się boję  powiedziałem że nie)  ogólnie przyjemny zwierzaczek ale  zimny :P

Miałem pod nogami Padalce (wiem to nie wąż)  to go  musiałem  wziać i w trawe zanieść  bo  biedny  był na chodniku :/ 

Ogólnie to tych takich pająków co mają takie cienkie nogi to się nie boje ani takich małych tzn takich   co takie małe pajęczyny robią.... ale  ten  co go widizałem dzis miał jakieś  3cm  a z nogami to około 6 cm  no to spory dość  :O

Opublikowano

Obczaj to ze  bedąc w autobusie  widzę że  koleś obok wyciąga coś z plecaka a tam w takim sześcianie miał ptasznika :O  ale jakoś tak baardzo mnie nie przeraziło to, Jak myslę o ptasznikach to jakiegoś wstrętu do niech nie czuję

Jak na kiblu to szybko pójdzie  :D

XDDDDDDDDD

Nie no Ćmy i Motyle  też są okropeczne grrr aczkolwiek motyle  łapię w  jakieś  pudełko (bo nie lubie jak na mnie siadają) i wypuszczam no a ćmy .... zabijam  bo co mam z nimi zrobić

no, ale ja sie ich boje, zawolalam brata, zeby zabil, nagle nade mną przeleciala i tak nagle sie odsunelam w strachu i krzykach, są obrzydliwe. A golą reką bym nei zabila, mialabym krew na ręce, obrzydliwe..

Opublikowano

Ja się nie boję pająków, ale się ich brzydzę  -.- tzn. nie mam problemu podejść i zabić, ale potem go w rękę nie wezmę żeby w kiblu spuścić, bo się brzydzę dotknąć. Mam tak praktycznie z wszystkimi owadami. 

linki w górę

Opublikowano

Nie mam czegoś takiego. Przeciwnie bardzo je lubię, gdyż zjadają muchy (wróg mojego wroga jest moim przyjacielem), a na dodatek pająki to dość bogaty w białko pokarm, który w sytuacji wyjątkowej może służyć jako pożywienie.

Uświadom sobie, że są gorsze rzeczy niż pająki...

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Ja się nie boję pająków, ale się ich brzydzę  -.- tzn. nie mam problemu podejść i zabić, ale potem go w rękę nie wezmę żeby w kiblu spuścić, bo się brzydzę dotknąć. Mam tak praktycznie z wszystkimi owadami. 

Ja  miałem kiedyś [patyczaki xD 3  12 cm  owady  chodziły mi po ręce i oki były słodkie ale  bająków się boje nawet zeby zabić  to mysle jak z odległosci  xD (jednego zabiłem miotaczem płomienia dezodorant  taki pomocny xD)

Nie mam czegoś takiego. Przeciwnie bardzo je lubię, gdyż zjadają muchy (wróg mojego wroga jest moim przyjacielem), a na dodatek pająki to dość bogaty w białko pokarm, który w sytuacji wyjątkowej może służyć jako pożywienie.

Uświadom sobie, że są gorsze rzeczy niż pająki...

Wiem że są gorsze rzeczy  xD  ale czJa mogę  zrobić ze akurat tego się boję

Opublikowano

Też to miałem jak byłem mały, potem zaczałem grać w metina i gdy wpadłem do lochu pająków to pierwszy raz myślałem ze przestane grać no ale się przyzwyczaiłem i teraz pająka potrafie reką zabić a nie tylko mieczem, polecam tą gre na pozbycie się lęku przed robalami

Opublikowano

Też to miałem jak byłem mały, potem zaczałem grać w metina i gdy wpadłem do lochu pająków to pierwszy raz myślałem ze przestane grać no ale się przyzwyczaiłem i teraz pająka potrafie reką zabić a nie tylko mieczem, polecam tą gre na pozbycie się lęku przed robalami

no faktycznie jak brat gral to tam byly takie duże pajonki, k***a ja myslalam, ze zawalu dostane :P eszcze w jednej grze sa, chyba nawet straszniejsze, bo z widoku z pierwszej osoby, a mianowicie w skyrim

Opublikowano

no faktycznie jak brat gral to tam byly takie duże pajonki, k***a ja myslalam, ze zawalu dostane :P eszcze w jednej grze sa, chyba nawet straszniejsze, bo z widoku z pierwszej osoby, a mianowicie w skyrim

Wiele jest gier z pająkami i one faktycznie działają na arachnofobie bo to co napisałem to nie był jakiś durny troll czy żart żeby nie było :D

Opublikowano

Weź kartkę i ołówek, narysuj pająka w pajęczynie i wyobrażaj sobie później że on żyje i jest w rzeczywistości na tej kartce. Później możesz poszukać jakiegoś pająka i patrzeć się długo na niego z daleka. Kolejnym etapem byłoby zbliżenie się do niego aż w końcu dotknięcie go. Powtarzać te kroki aż do skutku i masz fobię z głowy.

Opublikowano

też nie lubię skurwieli, jak miałem ok. 10 lat jeździłem z rodzicami na działkę, na której kibel był na polu i tam było od c***a pająków i jak tam chodziłem srać (rzadko, bo wolałem się wysrać poza kiblem do siatki i później tam wrzucić) to bałem się, że mi pająk wejdzie do dupy

x

Opublikowano

bałem się, że mi pająk wejdzie do dupy

W tym to się podobno rybiki specjalizują.

Jak byłem mały panicznie się bałem, teraz bez większego problemu mogę wziąć na rękę. Mimo wszystko jak jakiegoś widzę to staram się zabić/wyrzucić, po prostu nie lubię mieć żadnego w domu.

Opublikowano

Wiele jest gier z pająkami i one faktycznie działają na arachnofobie bo to co napisałem to nie był jakiś durny troll czy żart żeby nie było :D

No bo przecież najlepszym sposobem na pozbycie się wszelkich problemów jest Metin ! :D 

@ Jeżeli boisz się pająków i nie masz potrzeby bliższego kontaktu z nimi to po prostu ich unikaj i tyle. Każdy się czegoś boi... 

Opublikowano

Weź kartkę i ołówek, narysuj pająka w pajęczynie i wyobrażaj sobie później że on żyje i jest w rzeczywistości na tej kartce. Później możesz poszukać jakiegoś pająka i patrzeć się długo na niego z daleka. Kolejnym etapem byłoby zbliżenie się do niego aż w końcu dotknięcie go. Powtarzać te kroki aż do skutku i masz fobię z głowy.

To jest jakiś sposób, ale jak ostatni  etap nie wypali to gacie do prania  xD

Może w poprzednim życiu umarłeś poprzez jad pająka? :P

Może xD  O ile było poprzednie zycie

też nie lubię skurwieli, jak miałem ok. 10 lat jeździłem z rodzicami na działkę, na której kibel był na polu i tam było od c***a pająków i jak tam chodziłem srać (rzadko, bo wolałem się wysrać poza kiblem do siatki i później tam wrzucić) to bałem się, że mi pająk wejdzie do dupy

:')

W tym to się podobno rybiki specjalizują.

Jak byłem mały panicznie się bałem, teraz bez większego problemu mogę wziąć na rękę. Mimo wszystko jak jakiegoś widzę to staram się zabić/wyrzucić, po prostu nie lubię mieć żadnego w domu.

Tzn  to jest dziwne u mnie bo  jak jest jakiś mniejszy to go wezmę na rękę i wyrzucam  na dwór zeby go nikt nie zabił, no i myslałem ze luz ze  tych sie bał nie bęe  wchodze do garażu a tam jeb  milion  pająków różne gatunki, tarantule i takie inne  nawet ten wielki z harrego potera był xD a tak serio to jakiś  nie wiem co to było  jak tam pójdę i zobacze jeszcze jednego to mu zdjęcie jebne :D... a potem go spale

No bo przecież najlepszym sposobem na pozbycie się wszelkich problemów jest Metin ! :D

@ Jeżeli boisz się pająków i nie masz potrzeby bliższego kontaktu z nimi to po prostu ich unikaj i tyle. Każdy się czegoś boi... 

No właśnie była potrzeba bo miałem iśc po coś do garazu

Jedni się boją gadów  inni myszy  jeszcze inni psów a Ja boję się pająków  ciem  i motyli które  mi nic nie zrobią ;_; 

Opublikowano

Może xD  O ile było poprzednie zycie

Ja tak sobie właśnie rozmyślam czasami, czy nie zginąłem kiedyś przez wybuch jakiejś butli z gazem, panicznie się tego boję.

Opublikowano

Ja posiadam 10 ptaszników w domu ;D pająki się bardzo boją ludzi.. Więc nie wiem czego tu się bać.. są to pająki wielkości dłoni dorosłego mężczyzny a i tak strasznie się boją.. :) 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...