Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry zestaw?

GienekZDubki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko czy takim sprzęt się dobrze zgra? Chodzi mi o to żeby np procesor nie był za slaby a karta znowu za dobra żeby było na podobnym poziomie. No więc sprzęt który mam zamiar kupić to

Procesor: Intel Core I3 - 540 2x3.06 4 MB Cache , socket 1156.

Karta Graficzna: Asus Nvidia GeForce 210 512MB

Dane Karty:

Producent: ASUS

Kod producenta: 210-SL-TC1GD3-L

Seria karty graficznej: Nvidia® GeForce 2xx

Model karty graficznej: Nvidia® GeForce 210

Pamięć karty graficznej: 512 MB

Wyjścia/wejścia obrazu: D-Sub / VGA, DVI, HDMI

Taktowanie pamięci karty: 1200 MHz (600 MHz DDR3)

Taktowanie rdzenia graficznego: 589 MHz

Maksymalny pobór mocy: Do 75W, nie potrzeba dodatkowych złączy zasilania PCIe

Ilość portów D-Sub (VGA): 1x

Ilość portów DVI: 1x

Ilość portów HDMI: 1x

Ilość portów Display Port: Brak

Typ chłodzenia: Pasywne

Pamięć Ram: (Mam już 2GB) Elpida Ram 2GB DDR2 800MHz

I Mam problem z zasilaczem. Czy wystarczy 430W AeroCool czy już lepiej wziąć 500W ChiefTec?

A i czy ten zasilacz uciągnie to wszystko ?

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ty to nazywasz sprzęciorem ? ja bym to nazwał kupą złomu, ale nie bd się tutaj za bardzo rozpisywał co jest nie tak, dlatego odpowiem tylko i wyłącznie na twoje pytanie. Procesor nie jest za słaby do karty graficznej, a karta graficzna nie jest zbyt mocna do tego procesora. Jeżeli chodzi tu o podobny poziom, to ten procek będzie się marnował przy tej karcie. Co do zasilacza wystarczy spokojnie ten 430w AeroCool, no chyba, że zamierzasz w przyszłości zrobić upgrade to już bym brał chieftec'a 500w. Oba zasilacze uciągną cały komputer.

Opublikowano

czlowieku to jest sprzecior w porownaniu z moim obecnym ten co teraz mam kupic do tego co mam obecnie to jest komp bogow!

poszukam lepsza karte

a i p.s poczatki twojego kom mnie troszke zasmucily >:(

a taka?

NVIDIA GEFORCE 9500 GT 1GB

albo jeszcze

NVidia GeForce 310 512 MB

A To ma byc komputer pod takie gry nie pod typu wiedzmin 3 dziki gon na max ustawieniach graficznych tylko zeby tak gta 4 spoko szkla gta 5 na minimalnych i far cry 4 tez tak na niskich

Opublikowano

Jaki masz budżet? Te komputery to złom i o gta5 na czymś takim zapomnij.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

budzet 300 zł wiem mało ale zeby nawet byly uzywane ale sprawne te rzeczy (wiem wysmiejecie mnie) no ja taki komputer chcialbym miec chociaz zeby mi gta 4 plynnie chodzilo i tak np. dobrze by bylo jak by tak 60 seconds nie lagowalo albo tez zeby spoko dzialalo far cry 3

albo tez bym sie cieszyl z tak nielagowanego war thunder, ghost recon phantoms, war inc. battlezone o albo tez bym sie cieszyl z H1Z1

cofam h1z1 nie chce pomylilem sie z LeftForDead 2

a ja nie jestem taki ze w kazdej grze musze miec max ustawienia wystarczy srednia i 40fps

dobra ja na razie ide bede kolo 20:30

Opublikowano

­300zł to zdecydowanie za mało za tyle to możesz mieć sprzęt do internetu, a nie do takich gier, zresztą już jak wspomniano RAM nie będzie pasował, więc zastanawiam się do jakiej ty płyty głównej to i3 540 chciałbyś upchać.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Troszke nie rozumiem. Znam sie tylko na prockach i na zasilaczu, ale ram i karta graficzna nie zbyt? Czyli to co pisaliscie lga z ramem i plyte gowna rozpiszcie mi to prosze.

Nie nie piszcie juz... Kupie juz lepszy komputer albo zostane przy moim gownianym celeronku 2gb ram jakas tam grafka radeon series zasilacz z TRACERA ktory trzyma mi sie juz z 5 lat

To byly tylko marzenia... Bede se gral w jakies czopskie gry ktore mi laguja, moze jak bede mial 20 lat to dopiero se cos kupie a ja z kolega ktory ma odpowiedniki amd intel core i7 bedziemy szukac badziewne gry ktore mi pojda bo mi nawet gta 4 ladzy na minimalnych... To dowidzenia za 7 Lat wtedy moze powroce z lepszym sprzetem...

Smutno mi ide grac w transformice bo mi nie bedzie lagowac

Wstydze sie swojego sprzetu wiec nie bede go wypisywal bo mnie wysmiejecie

Opublikowano

­Podaj lepiej co masz obecnie i nie w streszczeniu tylko pełne informacje włącznie z zasilaczem.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Odpal na swoim obecnym sprzecie cpu-z i podaj nam wszystkie informacje z niego. + czy znasz sie choc troche na pctach? Zebys mogl nie wiem wymienic procek na twoje plycie glownej.

Opublikowano

Znam sie tyle ze sa procki itd ogarniam podzespoly np czy to dobre czy slabe ale nie umiem dopasowac do siebie ale umiem wymienic procek karte graficzna ram ale reszte jak zasilacz i plyta glowna nie

Opublikowano

a mam pytanko czy inna plyta glowna niz ja mam pasowala by do mojego kompa? w sensie czy prawie kazda plyta glowna pasuje do obudowy? Czy jak wymienie płyte głowna procesor lub kartegraficzna bede musial robic format? z płyta głowna zakladam że tak ale nie jestem pewny czy z reszta?

Opublikowano

Jak procesor wymienisz na tej samej płycie głównej to raczej nie, ale jak płytę główną to format trzeba.

Płyty głównej masz w dwóch najpopularniejszych formatach mATX i ATX. Obecnie masz płytę główną microATX, więc pewnie masz jeszcze trochę miejsca w obudowie na większą - sprawdź.

Dysk na jakie złącze masz?

Opublikowano

no jeszcze do samego dolu obudowy troche jst miejsca tak z 6-7 cm do samego dołu bedzie. Dysk twardy jest na jakis dwoch co sie wpina jeden mniejszy drugi wiekszy w tym ten mniejszy ma taki kawalek metalu przy tym plastikowym wejsciu. A czy ta karta graficzna co mowilem PALIT NVIDIA GEFORCE 9500 GT 1GB będzie lepsze czy gorsze od

NVIDIA GeForce GT 405 1GB?

Opublikowano

To dysk jest dobry. Ja zaproponuję coś takiego:

http://allegro.pl/procesor-intel-pentium-g620-2-6-ghz-socket-1155-i5560533133.html

http://olx.pl/oferta/plyta-glowna-asus-p8h61-m-s-1155-gwarancja-allegro-pl-CID99-IDaY0b9.html#cce3b839bf

http://olx.pl/oferta/pamiec-ram-ddr3-4gb-1333mhz-cl9-CID99-IDbbnVn.html#c89fbac882

http://allegro.pl/zasilacz-chieftec-gps-450aa-101-a-450-w-i5587990505.html

http://allegro.pl/nowe-chlodzenie-box-intel-lga-1156-1155-i5574596655.html

Nagrywarka też na takie złącze?

Wszystko co tu masz to jest Intel Pentium, płyta główna na LGA1155, 4GB RAMu, zasilacz Chieftec i chłodzenie Intel. W przyszłości można dokupić kartę graficzną do tego, drugie 4GB RAM, lepszy procesor.

Opublikowano

nie chce pentiuma u mnie w szkole maja pentiumy chcem i3-eeeeeee płyta głowa jest brzydka i wyglada na slaba a na oku mam intel core i3 wraz z chlodzeniem

Płyta główna jest brzydka, naprawdę? Człowieku czego ty się spodziewałeś w tym budżecie ?

Opublikowano

Jak chcesz i3 to musisz zmienić procesor na i3 2100 - 160 zł na olx. Oczywiście są tanie i3 550, ale cen płyt głównych na allegro to niezłe są - 190 zł, więc nie opłaca się.

To jest płyta za 90 zł - za taką cenę może nie ma USB 3.0, SATA3, 4 slotów RAM, ale działa. Tak jak @premul napisał to jest niska cena, więc nic lepszego nie będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...