Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WoT na Win10

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, temat do dyskusji na temat wydajności WoT na najnowszym systemie - Windows10.

Wczoraj przeniosłem się z win7 na win10 i poprawa w fps'ach jest zauważalna - z 60-80 do 80-90, dodatkowo ping się zmniejszył (nie mam pojęcia z jakiego powodu o0).

Jakie są Wasze odczucia?

Opublikowano

Wzrost ze 140-150 do 180-200

Wzrost spowodowany jest nowszą wersją DirectX zaimplementowaną w Windows 10

Nope, WoT działa na Directcie 9, mają przenosić na 10, a najnowszą wersją jest 12. Kwestia optymalizacji systemu, nie DirectX.

Opublikowano

Ja tam nie widze roznicy (7 mam na kompie a 10 na laptopie) jak wyzej napiszal optymalizacji systemu robi swoje ;F

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

O fpsach mowilem pol roku temu to nikt mi prawie nie wierzył - Ty też @Juri.
Co do pingu - nowsze sterowniki + jeżeli mamy czysty system teraz to mniej syfu :)
Btw. na HD7670M + I5 3210M + 8GB dzięki Win10 COD:AW dziala w 20-40 fps na minimalnych w rozdzielczosci 1600x900 z włączoną przeglądarką, 2x gpuz i occt na drugim monitorze ;)
Poprawa jest i to spora.
I wiecie, że OEM Crack (mam licencje na win8.1, musialem uzyc bo nie chcialo mi sie najpierw win8.1 instalowac a potem win10 i znowu win10 na czysto) do WIN10 wyszedl jeszcze przed wydaniem wersji TP (pazdziernik 2014) hahahahha :P

A wota zainstaluje... ale ro "wieczorem" :)

Opublikowano

Ja na i5 4460, MSI GTX970 mam w okolicach 80 fps ze wszystkim na maksymalnych. 

Opublikowano

Ja na i5 4460, MSI GTX970 mam w okolicach 80 fps ze wszystkim na maksymalnych. 

to notebook. nie oczekujmy cudow... bd mial r9 380 pozniej (wiem. 280x mocnijesze ale ja chce pod gta :P )

Opublikowano

Ja nie sprawdzałam, ale czytałam, że podobno fps-y idą w górę. Ja osobiście jestem bardziej przywiązana do 7 :P, ale sprawię sobie 10 (Podróbkę) ;).

Opublikowano

A to takie pytanie przy okazji, warto przejść z GTX 980 na GTX 980TI?

Kupic nowa karte za 3k, dla kilku fps, ktorych Twoj monitor i tak nie wyswietli? Srednio...

Opublikowano

Ja używam od czasu bety windows 10 i z wotem nie ma najmniejszych problemów jak i również z innymi grami, i tak jak Juri piszę z FPSAMI to prawda,

Windows 10 ma coś z windows 7 że w grach mają więcej FPS niż na windows 8 czy 8.1.

Aha dodatkowo windows 10 posiada  Directx 12 który zapewnia większą wydajność przy mniejszym koszcie wykorzystywanej mocy karty.

Na pewno ktoś po przesiadce z windows 8 czy 8.1 na windows 7/10 poczuję skok wydajności.

Nie wiem jak do sterowników AMD, ale NVIDIA wspiera karty graficzne na windows 10 od seri GTX400.

Opublikowano

Ja używam od czasu bety windows 10 i z wotem nie ma najmniejszych problemów jak i również z innymi grami, i tak jak Juri piszę z FPSAMI to prawda,

Windows 10 ma coś z windows 7 że w grach mają więcej FPS niż na windows 8 czy 8.1.

Aha dodatkowo windows 10 posiada  Directx 12 który zapewnia większą wydajność przy mniejszym koszcie wykorzystywanej mocy karty.

Na pewno ktoś po przesiadce z windows 8 czy 8.1 na windows 7/10 poczuję skok wydajności.

Nie wiem jak do sterowników AMD, ale NVIDIA wspiera karty graficzne na windows 10 od seri GTX400.

Żeby DirectX12 był używany gra musi być na DirectX12. WoT jest na 9.

Opublikowano

chodziło mi głównie o windows 10 nie o wota.

Pierwsze gry które obsłużą 12 to będzie wiedźmin 3 i nowy batman.

Opublikowano

chodziło mi głównie o windows 10 nie o wota.

Pierwsze gry które obsłużą 12 to będzie wiedźmin 3 i nowy batman.

Posiadasz choćby kartę graficzną która Ci tego DX12 obsłuży?

Opublikowano

Każda - czytaj KAŻDA która obsługuje DX11/DX11.2... Na stronie AMD i nVidii masz podane serie ktore obsługują kotku :*

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Każda - czytaj KAŻDA która obsługuje DX11/DX11.2... Na stronie AMD i nVidii masz podane serie ktore obsługują kotku :*

Pytanie - ironia - czy posiadasz(,że się tak podniecasz)

Odpowiedź - każda która obsługuje

f**k logic D:

Opublikowano

DX12 ma odciążyć karte i przenieść to na procesor - także w wocie to byłby niewypał totalny bo obsługuje tylko 1 rdzeń.

WoT jest grą która bardziej stawia na kartę graf., WG o tym mówił, wielordzeniowość nie przyniesie aż takiego dużego skoku wydajności.

Opublikowano

Tak posiadam taką kartę, dziwne co ?

Jeśli ktoś ma zintegrowany układ  graficzny to w win 10 on pozwali odciążyć kartę graficzną przykładowo postprocesy będą oblicznane przez integre co pozwoli zyskać 11%lepsza wydajność.

Poczytaj sobie jak nie wierzysz.

A tak piszą twórcy project cars które przygotowuję łatkę pod DX12

"

Najnowsza wersja bibliotek DirectX ma zapewnić duży wzrost wydajności w Project CARS.

Od kilku dni na oficjalnym forum Project CARS można przeczytać o tym, że wraz z wydaniem DirectX 12, gra dostanie ogromnego kopa pod względem wydajności. Informację, którą napisał Ian Bell, omyłkowo umieszczono w dziale konsoli giganta z Redmond - Xboxa One.

Jak się okazuje najnowsze biblioteki mają faktycznie zaowocować większą liczbą klatek, ale głównie na PC. Wzrost ten oscyluje w graniach aż 30-40%. Na XBO też będzie można zobaczyć różnicę, lecz jest ona niska względem wersji na komputery, bo wynosi tylko 7%.

Największą poprawę będzie można zauważyć w zestawach z najwolniejszymi, czterordzeniowymi procesorami.

Jak mówi szef studia SMS, ich najnowsze dzieło ma aktualnie problemy ze stabilizacją - na jednych torach jeździ się płynnie, podczas gdy na innych gra potrafi szarpać liczbą klatek. Na wyeliminowaniu tych błędów skupia się aktualnie ekipa."

Opublikowano

Jest podane gdzieś kiedy DX12 będzie w jakich grach?

Zazwyczaj twórcy informują o wprowadzeniu tego lub czy dana gra obsługuje DX11/12.

WG już się wypowiedziało na ten temat klasykiem - będzie jak będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...