Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z liniami PvP na serwerze - można się bić.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam jeszcze jeden problem mianowicie z PvP, ponieważ za linią PvP (gdzie można się bić) jest wszystko włączone itd. ale jak się uderzy gracza to pisze, że się jest podczas walki, ale życia mu nie zabiera. W server.properties jest włączone. Mógłby mi ktoś pomóc?

Opublikowano

Ja poradziłem z tym sobie zmieniając nazwę świata na inną. Ryzykowna opcja, ale u mnie zadziałała.

Pomogłem? Daj lajka! :D

Opublikowano

Ja poradziłem z tym sobie zmieniając nazwę świata na inną. Ryzykowna opcja, ale u mnie zadziałała.

Możliwe, że pomoże. Możesz mi dać jakiś poradnik, jak zmienić nazwę światu?

Opublikowano

Wchodzisz w server.proporties i szukasz linijki "level-name=xxxxx"

xxxx - twoja aktualna nazwa

I po prostu zmieniasz tą nazwę, ale pamiętaj, że wtedy folder ze światem, który masz w tej samej lokalizacji co server.proporties też musi mieć zmienioną nazwę :)

qTyp0z6.png

Opublikowano

Wchodzisz w server.proporties i szukasz linijki "level-name=xxxxx"

xxxx - twoja aktualna nazwa

I po prostu zmieniasz tą nazwę, ale pamiętaj, że wtedy folder ze światem, który masz w tej samej lokalizacji co server.proporties też musi mieć zmienioną nazwę :)

Czyli jeśli spawn mam zbudowany w folderze "world" to muszę stworzyć nowy folder, np. "spawn" i przerzucić te pliki, tak? PS Lepiej nie odpowiadaj na to postem, tylko daj mi like, bo jeszcze warna dostaniesz za napisanie "Tak" lub "Nie"... ;)

Opublikowano

Nie, po zmianie w ustawieniach serwera "level-name" tworzy się nowy świat, żeby temu zapobiec musisz również zmienić nazwę folderu w której znajduje się twój świat (domyślnie jest to "world"). Czyli, level-name=spawn, to wtedy zmieniasz nazwę folderu world na spawn.

Opublikowano

Skopiuj sobie pliki z folderu na pulpit usun world,w level name daj nazwe swiata jaka chcesz zeby byla i dopiero otworz start.bat czy co tam amsz zeby sie wygenerowala,powinna wygenerowac sie juz z taka nazwa potem owtorz usun pliki i wrzuc stara mape :) 

baner.png

Opublikowano

Czy dzieje się tak na całej mapie czy tylko blisko linii PVP?

Jeśli masz cuboidy na spawnie (a pewnie masz) to sprawdź czy są dobrze ustawione flagi, priorytety, czy obejmują żądany teren. Może jest flaga globalna na mapę "pvp: deny"

Opublikowano

Czy dzieje się tak na całej mapie czy tylko blisko linii PVP?

Jeśli masz cuboidy na spawnie (a pewnie masz) to sprawdź czy są dobrze ustawione flagi, priorytety, czy obejmują żądany teren. Może jest flaga globalna na mapę "pvp: deny"

Mówiłem, że cubiody są na 100% dobrze. Globalny świat ma włączone pvp. Dzieje się to na świecie, gdzie są regiony.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...