Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamiętajcie Polacy 1944 - 2015

Protektor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wlasnie, dobrowolnie, co wywalczyli? NIC XDD

no i by wyrzneli, co z tego? tak zniszczyli piekne miasto jak na tamte czasy i w dodatku sami sie wyrzneli

tak, wujaszek stalin byl 5 minut od wawy, no ale polska kraj walczacy lepiej zginac i wiekszosc miasta w gruzy przeobrazic niz harowac na syberii i zyc

piekne wartosci, piekne, jak dobrze ze ja mam inne

dobra spadam, idz pielęgnuj historie czy cos, postaw znicza czy cus i nie zawracaj mi dupy bo szkoda mego czasu na takiego polaka z krwi i kosci

No widzisz, mentalny gimbusie, kiedyś inne wartości były najważniejsze. Niektórzy woleli zginąć niż zapierdalać na Syberii. A Stalin czekał na koniec powstania po czym wkroczył i wyzwolił Warszawę z rąk okupanta.

Warszawa i tak została by zniszczona, zanim wchodzisz z kimś w dyskusję to najpierw miej jakąś wiedzę na dany temat. 

Opublikowano

Nie ma to jak świętować porażkę naszego narodu ,jak jest Powstanie Warszawskie ,czyli roz***rdolenie połowy Warszawy za cenie hmm... no właśnie czego ? Niczego ,bo na Powstaniu nic nie zyskaliśmy ,a jednie straciliśmy i to podwójnie ,czyli połowa Warszawy roz**bana + nie mieliśmy już żadnych sił ,żeby przeciwstawić się wujkowi Stalinowi i innym je*anym komuchom.

bez gif

Opublikowano

świętować porażkę

Upamiętniać.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Upamiętniać.

Upamiętniać czy świętować co to za różnica ? Porażka to porażka ,a utrwalanie porażki w głowach młodych Polaków i szczycenie się tym ,myślę że jest dla nich wysoko krzywdzące . Upamiętniać powinniśmy ludzi ,a nie wydarzenia . Poza tym śmieszą mnie Ci internetowi patrioci ,którzy upamiętniają przeszłość ,a sami na co dzień niszczą mienie publiczne, nie chodzą na wybory, nie próbują zmienić czegoś w swojej społeczności lokalnej i wiecznie narzekają jak to w Polsce jest źle . Jest wg. ciebie źle ? To spraw ,żeby było lepiej . Przestańcie żyć przeszłością ,zacznijcie teraźniejszością ,aby walczyć o lepszą PRZYSZŁOŚĆ .

Nie pytaj co kraj może ci dać. (wysokie zarobki itp.)

Pytaj co TY możesz zrobić dla tego kraju ,żeby żyło się w nim lepiej .

To jest prawidłowa postawa patriotyczna - nowoczesny patriotyzm .

Co do pójścia na wybory... Żadna siła  z poza sejmu nie ma szans na wygranie wyborów. Banda czworga będzie rządzić póki co. 

Z takim podejściem na pewno . @1361622928-U485574.pngPelé意

bez gif

Opublikowano

My nie świętujemy, my oddajemy hołd poległym w powstaniu, aż tak to boli? Ludzie szli się bić z Niemcami dobrowolnie. Chcesz abyśmy zaczęli walczyć o lepsze jutro? A jak myślisz co było celem tych ludzi w 44'? Powstanie przegrane, nie ma co świętować, ale hołd poległym oddać trzeba. 

Co do pójścia na wybory... Żadna siła  z poza sejmu nie ma szans na wygranie wyborów. Banda czworga będzie rządzić póki co. 

Opublikowano

hmm..teraz z tego wszystkiego chyba wynika to że szli na śmierć,mimo że wiedzieli że i tak zginą i nic tym nie wskurają,jednak chyba wierzyli że istnieje takie coś jak nadzieja i poszli na Rzesze ludzi  ? 

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Niezaplanowane, niezorganizowane, bezsensowne i sztucznie gloryfikowane.

Tam nie było żadnej chwały tylko niezaplanowany butny podryw, w którym nic nie zostało wywalczone a tysiące ludzi straciło życia bez żadnego celu.

Nie sztuką jest pójść i umrzeć za sprawę, sztuką jest coś wywalczyć zamiast popełniać masowe samobójstwo.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Niezaplanowane, niezorganizowane, bezsensowne i sztucznie gloryfikowane.

Tam nie było żadnej chwały tylko niezaplanowany butny podryw, w którym nic nie zostało wywalczone a tysiące ludzi straciło życia bez żadnego celu.

Nie sztuką jest pójść i umrzeć za sprawę, sztuką jest coś wywalczyć zamiast popełniać masowe samobójstwo.

Hitler i tak by wyrżnął całą Warszawę, i tak by ją zrównał z ziemią. Została wywalczona chwała i szacunek, dla ludzi w tamtych czasach jak i w średniowieczu to było najważniejsze, a nie pierdolenie lewackie "życie jest najważniejsze". Życie to tylko chwila, a chwałę ma się wieczną. To powstanie nie zostanie zapomniane nawet nie wiem jak byście się starali, pierdolone lewaki :v

Spadam stąd, bo macie tak najebane szyszek w baniach, że mała głowa.

CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!!!!!!

Prawdę mówiąc - gówno obchodzi mnie Warszawa i to, co się w niej działo. 

Kogo to obchodzi?

Opublikowano

Hitler i tak by wyrżnął całą Warszawę, i tak by ją zrównał z ziemią. Została wywalczona chwała i szacunek, dla ludzi w tamtych czasach jak i w średniowieczu to było najważniejsze, a nie pierdolenie lewackie "życie jest najważniejsze". Życie to tylko chwila, a chwałę ma się wieczną. To powstanie nie zostanie zapomniane nawet nie wiem jak byście się starali, pierdolone lewaki :v

Spadam stąd, bo macie tak najebane szyszek w baniach, że mała głowa.

CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!!!!!!

Kogo to obchodzi?

Zniszczenie miasta zostało uskutecznione PO powstaniu, które je wywołało. Tzw "plan Pabsta" zakładający wyburzenie części Warszawy i ograniczenie jej populacji istniał ale nie wiadomo czy został by zrealizowany gdyby nie powstanie. Tym bardziej, że w lipcu 44' już wiedziano o porażkach trzeciej rzeszy i zaniechanie idei powstania mogło ocalić tysiące ludzi.

Dowództwo generalne , które znajdowało się wtedy we Włoszech potępiło ideę powstania. Anders powiedział o tym prawdę w liście do gen. Kukiela i powiedział, że "Wywołanie powstania uznają za ciężką zbrodnię"

Cześć i chwała bohaterom! Nie samobójcom.

Najebane to Ty masz w głowie przez polską martyrologię i gimbopatriotyczną wersję historii.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Zniszczenie miasta zostało uskutecznione PO powstaniu, które je wywołało. Tzw "plan Pabsta" zakładający wyburzenie części Warszawy i ograniczenie jej populacji istniał ale nie wiadomo czy został by zrealizowany gdyby nie powstanie. Tym bardziej, że w lipcu 44' już wiedziano o porażkach trzeciej rzeszy i zaniechanie idei powstania mogło ocalić tysiące ludzi.

Dowództwo generalne , które znajdowało się wtedy we Włoszech potępiło ideę powstania. Anders powiedział o tym prawdę w liście do gen. Kukiela i powiedział, że "Wywołanie powstania uznają za ciężką zbrodnię"

Cześć i chwała bohaterom! Nie samobójcom.

Najebane to Ty masz w głowie przez polską martyrologię i gimbopatriotyczną wersję historii.

Ale Powstanie było, czasu nie cofniesz. A hołd poległym powinno się oddać.

Gimbopatriotyczną wersję historii? Gdzie niby napisałem coś co by było niezgodne z prawdą?

Opublikowano

Ale Powstanie było, czasu nie cofniesz. A hołd poległym powinno się oddać.

Gimbopatriotyczną wersję historii? Gdzie niby napisałem coś co by było niezgodne z prawdą?

Czy bohaterami są ludzie dzięki którym są wyburzane miasta i giną tysiące ludzi? Co oni wywalczyli? Nic. Chwała za co? Za nic. 

Ciężko uświadomić sobie iż powstanie to była najzwyklejsza porażka, która dobitnie pokazała, że polacy jedynie o honor potrafią walczyć i nic więcej

­

Opublikowano

Czy bohaterami są ludzie dzięki którym są wyburzane miasta i giną tysiące ludzi? Co oni wywalczyli? Nic. Chwała za co? Za nic. 

Ciężko uświadomić sobie iż powstanie to była najzwyklejsza porażka, która dobitnie pokazała, że polacy jedynie o honor potrafią walczyć i nic więcej

Mam świadomość tego, że to była porażka. Na wojnie ludzie giną, każdy umrze prędzej czy później, nie rozumiem tej lewackiej wartości zwanej życiem. Są ważniejsze rzeczy takie jak rodzina i przyjaciele i mogę to udowodnić jednym pytaniem.

Opublikowano

Ale ja nawet nie zaprzeczam, że mam lewackie wartości, zdaję sobie sam z tego sprawę. Tylko dlaczego czcimy głupotę ludzi z 44 jakby to była jakaś wygrana? Co dam nam jakaś mentalna wygrana nad okupantem skoro dzięki takim powstaniu w każdej chwili może się pozbyć naszej rodziny, jeśli o tym aspekcie już wspomniałeś

Dzięki temu będę lepiej wąchał kwiatki od spodu? Proszę cie 

­

Opublikowano

Ale ja nawet nie zaprzeczam, że mam lewackie wartości, zdaję sobie sam z tego sprawę. Tylko dlaczego czcimy głupotę ludzi z 44 jakby to była jakaś wygrana? Co dam nam jakaś mentalna wygrana nad okupantem skoro dzięki takim powstaniu w każdej chwili może się pozbyć naszej rodziny, jeśli o tym aspekcie już wspomniałeś

Dzięki temu będę lepiej wąchał kwiatki od spodu? Proszę cie 

Napisz po Polsku, bo niezbyt rozumiem.

Opublikowano

Fajny temat troche sie roześmialem z tych cebulaczkow ;D.Pewnie duzo osob w tym stracilo zycie zeby teraz po ulicy chodzily jakies pedalki w rureczkach zapewne za pare lat gdy bedziecie miec dzieci syn czy corka sie spyta dlaczego tych dwoch panow sie caluje 

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

4 sierpnia 1944 roku zginął Krzysztof Kamil Baczyński - polski poeta czasu wojny, podchorąży, żołnierz Armii Krajowej, podharcmistrz Szarych Szeregów. Miał 23 lata.

"Umrzeć przyjdzie gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością". Cześć i chwała. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Równo 72 lata temu poległ harcmistrz, podporucznik AK - Tadeusz Zawadzki "Zośka"

CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!!

Opublikowano

Dlaczego nikt złego nie powie o Niemcach? Zauważcie ile jest postów dot. Niemców, a Polaków.

To samo Rosja, czemu nikt nie napisze, że nic nie zrobiła :)

Problemem nie jest to, że Ci ludzie poszli na pewną śmierć, ale to że praktycznie zawsze Polskę miało się w dupie.

Nie dziwcie się, że nie opłaca się być Polakiem podczas jakiegoś kryzysu, bo to nigdy nie było opłacalne - podręcznik od historii nie boli.

No, ale lepiej byłoby siedzieć na dupie i zostać zniszczonym przez Rosję i Niemców - przypomnę całym śmiesznym ludzikom, którzy woleliby żyć pod okupacją niż teraz. Oni niszczyli Polskę, była beznadziejnie rozwinięta, a gdyby ciągle była pod ich okupacją - prawdopodobnie nic, by nie zostało i tutaj idealnie pasuje stwierdzenie ,, cieszcie się co macie '' - bo wtedy problemem nie byłby podatek.

Tak patrzę i wszyscy oraz wszędzie szukają winy u Polaków - obojętnie gdzie. Prawdopodobnie wzięło to się od gier lub tego całego pisania, że Polska powinna odszkodowania jeszcze Niemcom płacić, ale na pewno nie z trafnych argumentów. Z resztą gdyby tak można byłoby zobaczyć ten nacisk to nic dziwnego, że ktoś wolał zginać za ojczyznę (wtedy to była piękna rzecz, nie to co teraz) niż zostać pobitym lub rozstrzelanym, bo pijany policjant się przewrócił.

Może właśnie dlatego humaniści wcale nie są tacy głupi? Psycholodzy? Brak w takich zdaniach ludzkiego podejścia tylko jakaś logika i to słaba, bo co? Lepiej żyć z rodziną, kij z tym, że Niemiec może np. zgwałcić Twoją żonę, a Ty dostać po pysku? Ewentualnie jesteś na piwku z kolegą i Cie zgarniają, ale nie do izby wytrzeźwień...

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...