Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to jest miód?

dadasssss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam do was pytanie. Otóż będąc w podziemiach Dżungli, natknąłem się na ul(?) i coś jakby żółtą wodę (zakladam że to miód). I chciałbym wiedzieć, co z tym robić. Co właściwie daje miód?

Opublikowano

Przyśpiesza regenerację zdrowia. Bardzo się przydaję więc polecam zabrać go ze sobą tylko niewiem czym sie zabiera ale myślę że wiadrem :D Dopiero grę zaczynasz?

Opublikowano

Miód możesz zebrać do wiadra. Jeśli do niego wejdziesz, daje on bardzo przydatny buff na każdą arenę. Odnawia ci zdrowie.

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

Po wykopaniu żelaza lub ołowiu (zależy od twojego świata) robisz z niego sztabki, apotem wiadro w crfatingu. Najlepiej zrób od razu kilka i na arenie do bossów zrób małe "jeziorko z miodem". Kiedy potrzebujesz życia, wejdź do środka.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Miód – słodki produkt spożywczy, w warunkach naturalnych wytwarzany głównie przez pszczoły właściwe (miód pszczeli) oraz nieliczne inne błonkówki, m.in. osy z podrodziny Polistinae(BrachygastraPolistes i Polybia)[1], poprzez przetwarzanie nektaru kwiatowego roślin miododajnych, a także niektórych wydzielin występujących na liściach drzew iglastych[2]. Miód pszczeli różni się składem od miodu wytwarzanego przez inne owady. Osy pobierają nektar także z roślin trujących dla człowieka, dlatego wytwarzany przez nie miód nierzadko jest przyczyną ciężkich zatruć[3]. W bardzo ograniczonym stopniu substytutem miodu naturalnego jest tzw. miód sztuczny. :) licze na plusika

Opublikowano

Hahah :D @kutron wygrałeś  xD

@Sma!dzio @Hordd Dzisiaj dopiero mogłem spokojnie przysiąść do Terrarii i poszedłem po ten miód (ten z terrarii kurton ;) ) i zacząłem go zbierać. Na takiej półce z dwóch bloków była larwa. Zniszczyłem ją i przez przypadek przywołałem Queen Bee xD I ku mojemu zdziwieniu pokonałem ją :D Mogliście mnie ostrzec, ale nie mam nikomu nic za złe. Da ktoś jakiś opis bossów (albo tego bossa) bo chcę wiedzieć co mogłem z tego dropnąć :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...