Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Premium i nie tylko

srakalak123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie mam mozliwosc wydania 3500G  w  WoT.

Mój dylemat polega na tym ze:

Moge kupic Premium czolg do VI tieru:

Su-100Y-Wady,zalety,zarobki wasze odczucia do tej krówki :)

DickerMax-Wady,zalety,zarobki wasze odczucia do tego Maxa

Tiger-Wady,zalety,zarobki wasze odczucia do tej podroby :D

Type-64-Wady,zalety,zarobki wasze odczucia do tego szybciora ;)

Osobiscie sklaniam sie do Su-100Y, zakup dickermaxa wydaje mi sie troche bezsensowy zważywszy na to ze mam Nashorn'a.

Type-64 podobno dobry na twierdze ale trudny do opanowania.Moje doświadczenia z LT to ELC AMX, AMX 12 T, luchs :)

DickerMax-Zakup chyba bezsensowny.

Tiger- Nic o nim nie wiem.

1.Wiec co wybrać??

I moje kolejne pytanie:

Mam w garazu takie czolgi:

Amx 12 t bdr g1b (moge kupic arl)

PZ III/IV 4fun moj ulubiony tank :) (V tieru) Nashorn jagdpanzer IV

Cromwell Churchil VII (oplaca sie nim grac? Nie przemawia do mnie sprzedac go?) At-2(do sprzedania)

M7(chyba go sprzedam co myslicie?) M6 T-25/2

T-34(zbieram na rudego :) ) T-150 IS-3 SU-85(co myslicie o tej lini ruskich TD??)

Wiec moje pytanie brzmi

2.czy nie mam za duzo HT, napewno mam za malo MT obecnie zbieram na t-34-85 (czyt rudy)

3.jakie jeszcze dobre mt polecacie

4.Oplaca sie sprzedac Churchila VII i kupic arl?

5.Czy nie mam za duzo TD??(Lubie nimi grac tak jak MT)

6.Moge kupic 2 MT VII tieru KV-13 i VK.30.02D i moje kolejne pytanie brzmi którego MT kupic?

7.Jak widzicie nie mam zadnej arty nie przepadam za gra nimi ale bardzo dobre wydaje mi sie Brytyjskie FV304 :) 

Za odpowiedzi dziękuje i mam nadzieje że ten temat pomoże nie tylko mi ale też innym czołgistom.

Pozdro

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

A więc tak, z czołgów premium, jeżeli nastawiasz się na zarobek+fun to bierzesz SU-100Y , czołg zarabia dobrze jak na VI, i co najważniejsze nie odczuwasz tym czołgiem czy grasz na VI czy na VIII bo i tak wszystko przebijasz. http://wrzucaj.net/image/vZf (link do jednego z moich lepszych zarobków na nim), zalety to działo i spora ilość HP, ale wada to głownie wielkość i kamuflaż , co do mobilności jest dobra a nawet bardzo jak na tą wielkość i mase. Dicker Max to typowy czołg do kampienia, dobre camo powoduje że szkoda z tego nie korzystać, działko fajne z dobrą penetracją ale nic nie urywa dupy.. Co do Tigera no jest on dość słaby, na VI daje rade z tą szybkostrzelnością i dmg niszczy inne czołgi ale na VII i VIII jest w wiekszości przypadku darmowym dmg dla przeciwnika. Dalej mamy TYPKA, jezeli masz zamiar grać dużo twierdz na VI to weź go, mobilnośc, kamuflaż i szybkość strzelania daje z niego dobrego spotera i czołg do objeżdżania.

-------------------

Co do ostatnich pytań jest to tylko i wyłącznie kwestia gustu, ale mam pewne ale, skoro robisz już t34-85 to po co chcesz kupować kv-13, albo na odwrót. Co do 4 to nie lepiej ci wygrindować już Churcha i dopiero go sprzedać?. A co to ruskich TD, są ona fajne szczególnie dla początkujących graczy, są to według mnie typowe TD z dobrym działem i peną.

signature.png

Opublikowano

A więc tak, z czołgów premium, jeżeli nastawiasz się na zarobek+fun to bierzesz SU-100Y , czołg zarabia dobrze jak na VI, i co najważniejsze nie odczuwasz tym czołgiem czy grasz na VI czy na VIII bo i tak wszystko przebijasz. http://wrzucaj.net/image/vZf (link do jednego z moich lepszych zarobków na nim), zalety to działo i spora ilość HP, ale wada to głownie wielkość i kamuflaż , co do mobilności jest dobra a nawet bardzo jak na tą wielkość i mase. Dicker Max to typowy czołg do kampienia, dobre camo powoduje że szkoda z tego nie korzystać, działko fajne z dobrą penetracją ale nic nie urywa dupy.. Co do Tigera no jest on dość słaby, na VI daje rade z tą szybkostrzelnością i dmg niszczy inne czołgi ale na VII i VIII jest w wiekszości przypadku darmowym dmg dla przeciwnika. Dalej mamy TYPKA, jezeli masz zamiar grać dużo twierdz na VI to weź go, mobilnośc, kamuflaż i szybkość strzelania daje z niego dobrego spotera i czołg do objeżdżania.

-------------------

Co do ostatnich pytań jest to tylko i wyłącznie kwestia gustu, ale mam pewne ale, skoro robisz już t34-85 to po co chcesz kupować kv-13, albo na odwrót. Co do 4 to nie lepiej ci wygrindować już Churcha i dopiero go sprzedać?. A co to ruskich TD, są ona fajne szczególnie dla początkujących graczy, są to według mnie typowe TD z dobrym działem i peną.

Dzięki wielkie leci naj :)

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...