Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co byscie chcieli zobaczyć w kolejnych wersjach minecrafta?

RaZH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym chciał zobaczyć lepszą wersję mc z ulepszonym pvp dodającym np. ruchy specjalne , zaklęcia, możliwość enchantowania złotych jabłek.

Chodzi głównie o to, by pvp nie było zwykłym klikaniem w wroga i jedzeniem koxów.

Również mile widzianym byłoby ulepszenie mechaniki redstona, dodanie pór roku( które można oczywiście wyłączyć)

Opublikowano

mniejsze elementy, bardzo różne, półbloki, bloki 1/4, bloki 1/8, pixelowy piach i to wszystko w różnych kolorach.

muchy pixelówki, ogromne żaby na bagnach, spawnery w ogromnych drzewach, małpy rzucające bananami =D

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Wiecej modow dodanych do podstawowego minecrafta. Dodali konie oraz pistony to mogli by dodac Tinkers Construct (wiele ludzi chcialo by to).

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Chciałbym aby dodali coś autorskiego a nie z modów. :)

Ja bym chciał zobaczyć lepszą wersję mc z ulepszonym pvp dodającym np. ruchy specjalne , zaklęcia, możliwość enchantowania złotych jabłek.

Chodzi głównie o to, by pvp nie było zwykłym klikaniem w wroga i jedzeniem koxów.

Również mile widzianym byłoby ulepszenie mechaniki redstona, dodanie pór roku( które można oczywiście wyłączyć)

Ruchy specjalne,możliwośc enchantowania złotych jabłek, zaklęcia=OMG

Weź idź grać w gry typu legend online czy coś innego i nie rób z minecraft'a jeszcze większego gówna.

Gdyby dali taką wersje z tym co napisałeś 90% graczy powyżej 16 by nawet nie włączyło takiej wersji.  -.-

Co jeszcze wymyślisz? Może enchantowanie złotych jabłek i mieczy na sharpness 10 albo rzucanie kulami ognia? xD

Opublikowano

Tyle by mi wystarczyło:

• możliwość łączenia różnych półpłytek w jednen blok,
  • więcej bloków dekoracyjnych,
  • coś podobnego do modyfikacji carpenter's blocks,
  • praktyczne zastosowanie dla szmaragdów i innych niewykorzystywanych na serwerach surowców,
  • wskaźnik zapotrzebowania na wodę.

Opublikowano

0 dodatków dot. PVP Minecraft = budowanie i kopanie. Nie rozumiem jak można się bić w klockach. Moim zdaniem powinni dodawać masę bloków.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Nerwix mi chodziło o to żeby minecraft poszedł albo w jedną stronę( bez pvp) albo w drugą( z pvp), choć po nadchodzącym updacie widać, że mc zmierza w stronę pvp. Chociaż pvp w minecrafcie póki co jest gówniane, bo polega tak jak wcześniej wspominałem na klikaniu i jedzeniu koxów, mogliby dodać kilka rzeczy, które urozmaiciłyby rozrywkę na serwerach pvp, bądź minigames dla osób, które by były zainteresowane.

Jak nie chcesz się bić nie ma sprawy nie musisz, możesz budować epickie mapki itd itp. Jak kto woli:) To jest moja opinia wy się nie musicie z nią zgadzać ,ale nie musicie też od razu krytykować.

Opublikowano

PROSZĘ O MODERATORÓW O NIE WARNOWANIE UŻYTKOWNIKÓW O OFFTOPIC CHYBA ŻE Z RAPORTUJĘ BO TO JEST TEMAT TAKI DO GADANIA :)

A ja chciałbym żeby dodawali wielorakie rodzaje bloków, żeby budowle stawały się bardziej epickie. Niech lepiej w stronę pvp nie idą bo klepy będą trwały po 2 min i to będzie jeszcze tak wyglądało że tylko łukami się strzela, dla nie wtajemniczonych w temat to w 1.9 można dodać efekty potek do strzał :/. Mogli by jeszcze dodać kilka dungeonów do normalnego świata, ta pod wodna świątynia jest do bani :/ Nic fajnego nie dodaje.

Pozdrawiam RaHZ

Opublikowano

Nerwix mi chodziło o to żeby minecraft poszedł albo w jedną stronę( bez pvp) albo w drugą( z pvp), choć po nadchodzącym updacie widać, że mc zmierza w stronę pvp. Chociaż pvp w minecrafcie póki co jest gówniane, bo polega tak jak wcześniej wspominałem na klikaniu i jedzeniu koxów, mogliby dodać kilka rzeczy, które urozmaiciłyby rozrywkę na serwerach pvp, bądź minigames dla osób, które by były zainteresowane.

Jak nie chcesz się bić nie ma sprawy nie musisz, możesz budować epickie mapki itd itp. Jak kto woli:) To jest moja opinia wy się nie musicie z nią zgadzać ,ale nie musicie też od razu krytykować.

Napisałem bo to co napisałeś to było trochę głupotą enchantowanie złotych jabłek to by nie miało sensu ale rozumiem że chodzi ci o polepszenie pvp.

Na 1.9 pvp się polepszy tarcze,nowe strzały,druga ręka to jak już pisałem w wielu postach będzie bardzo dobre a wy nie wiem czemu tego nie lubicie wchodzę na fb niektórych serwerów (tak np skkf'a) i masa komentarzy typu- Dawać skafa na 1.7 bo 1.9 będzie gówniane jak zrobicie na tą wersje skafa nie wbije.

I tu mam pytanie co was tak strasznie odstrasza od tej wersji 1.9? 

Pytanie nr 2-Dlaczego tak kochacie 1.7? 

A ja chciałbym żeby dodawali wielorakie rodzaje bloków, żeby budowle stawały się bardziej epickie. Niech lepiej w stronę pvp nie idą bo klepy będą trwały po 2 min i to będzie jeszcze tak wyglądało że tylko łukami się strzela, dla nie wtajemniczonych w temat to w 1.9 można dodać efekty potek do strzał :/. Mogli by jeszcze dodać kilka dungeonów do normalnego świata, ta pod wodna świątynia jest do bani :/ Nic fajnego nie dodaje.

Pozdrawiam RaHZ

Zgadzam się tu też w 100% więcej bloków by się przydało. 

Ale dlaczego klepa ma być na samych łukach? Przecież można zablokować niektóre strzały.

Z dungami się zgadzam też.  :D

Pamiętajmy że po 1.9 będą kolejne wersje więc może dodadzą więcej bloków. :)

Jak polepszyć pvp się pytali graczy więc może na kolejną wersje po 1.9 spytają się o inne rzeczy np bloki. :D

Opublikowano

Więcej rodzajów pół bloków

Więcej rodzajów schodków

Kilka płotków z innych materiałów

Możliwość wylania mleka z wiaderka jak wodę

Dodanie Optifine i mini mapy bez instalowania modów.

Opublikowano

Więcej rodzajów pół bloków

Więcej rodzajów schodków

Kilka płotków z innych materiałów

Możliwość wylania mleka z wiaderka jak wodę

Dodanie Optifine i mini mapy bez instalowania modów.

Co do optifine sie zgodze, ale minimapka ? Nie ma szans.

Opublikowano

ja chciałbym aby dodali lepszą animacje postaci, lepszy luncher (wygląd), więcej wodnych mobów, Łatwiejsze wgrywanie modów (nie żeby mi przeszkadzało), więcej zbroi itp.

100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000

Opublikowano

• ­Nowe bronie i zbroje - mody są na wszystko, a fajnie jakby autorzy dodali sety dla każdego nowe

• Nowe potwory

Nowe zwierzęta

Inne wierzchowce do jeżdżenia

Pływające i latające zwierzątko do ogiełznania

Inne warunki pogodowe

Nowy biomy

Nowe itemy

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Możliwość kładzenia półpłytek pionowo i meble  :P

Jeśli pomogłem lub podoba ci się mój post, daj Lubię to

To nic nie kosztuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...