Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Droga do diamentu

IdleSolution

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstepie chce powiedziec ze to nie jest temat w ktorym chce sie wyplakac. Chcialem spytac sie graczy D5+ o to co robie zle. Otoz siedze w platynie od poczatku sezonu 4... ostatnio udalo mi sie wbic do wysokiej platyny, tj teraz utrzymuje sie na poziomie 1-2 dywizji. Nie jestem jakims bogiem tej gry, ba, uwazam ze nie gram najlepiej ale chcialem jakos dobic tego diamenta przed koncem sezonu... wstawiam link do mojego profilu, gdyby ktos mogl zajrzec i dac mi jakies porady bylbym wdzieczny :)

http://eune.op.gg/summoner/userName=idlesolution

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Nie graj postaciami które Ci nie idą. Widać, że grasz sporo zedem i azirem, którymi masz niskie winratio, więc odpuść te postacie na rankedach. Kupujesz dużo wardow, tutaj nie ma co się przyczepić, pytanie gdzie je stawiasz. Bo jeśli tylko wokół linii, w krzakach to dosyć słaby wybór lepiej zwarduj jungle przeciwnikowi, będziesz wiedział wcześniej gdzie idzie. Poza tym dosyć średnio cs'ujesz, powinieneś naciskać bardziej przeciwnika i zmuszać do wycofania, chociażby orianna, która sporo grasz powinno Ci to dobrze iść. Przed powrotem do bazy pchaj linie pod wieżę, zdazysz wrócić i enemy straci cs. Dodatkowo próbuj dopasować się do team comp i myśl budując itemki, bo widzę prawie stały build na każdego ap: graal + rylai.

Lepiej zamiast rylai w early budować void staffa, a zamiast graala morello, chyba, że grasz na mocnego ap i masz z nim problem.

Grając jungle/supporta utrzymuj wizję w jungli enemy, pomagaj wszystkim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...