Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10, a wydajnosc w grach itd.

NasteeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, posiadam dobry komputer z win7. Chce sie przerzucic na win10 czy zmniejszy to szybkosc pracy systemu, spadek fps w grach, a moze na odwrot?

Opublikowano

Tak, bedzie gorzej sam posiadalem 10 a mam dobry komp i lagował, nie moglem odpalic gothica i mialem 150 pingu w cs'ie

Akurat ping to sprawa internetu a nie komputera. Windows 10 wydajnościowo jest lepszy niż 7.

Opublikowano

Po zainstalowaniu Windowsa 10, jeśli chodzi o gry, zaczną się problemy prędzej czy później - dobre przykłady masz na forum gdzie problemami jest odpalenie gier na w10. 

Opublikowano

Ja dzisiaj odpaliłem cs go i miałem 70-100 fpsów gdzie na windowsie 8.1 miałem po 130...

GTA V w pomieszczeniu po 23 fpsów a na 8.1 po 40-50 ...

Opublikowano

Ja grając w cs:go na win7 miałem 140-160 fps. Po przejściu na win10 dochodzi do 180. ­

­NU94p9A.gif

/\ Pozdrawiam iBad, jeśli Ci pomogłem daj lubię to! /\

Opublikowano

Mój błąd. W cs'ie mam po 150. Nie zauważyłem, że miałem ustawienia graficzne na wysokie.

A co do gta v to może dlatego mam mniej, ponieważ na windowsie 10 nie mogę niestety podkręcić karty graficznej.

Opublikowano

W CS GP i innych grach windows 10 mi przyspieszył, z 40fps do 80 ;p

Metin 60

minecraft z 35 do 120 xD

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Opublikowano

U mnie gorzej , w cs mialem 160-200 fps teraz mam 100-150  ,w wiedzminie 3 gralem na wysokich/najlepszych i bylo 30-40 fps teraz 20-25 (i jeszcze takie spadki ze sie nie da grac) ciekawe przez co tak jest

Dodam ,ze mialem podkrecona karte na win 8, tutaj niby tez jest ,ale jakos tego nie zauwazam

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Nawet nawet jest win10, aczkolwiek pierwsza wada, to jest taka że sterowniki grafiki Nvidii pierwsza wersja na win10 crashuje  i muszę zmniejszać taktowanie rdzenia procesora graficznego. A tak to jest nawet okej :) Daje radę :)

Opublikowano

ref, wie ktoś coś na temat kart graficznych radeoon? Mam r9 280x i nie wiem czy aktualizować do win10, boję się o stery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...