Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk twardy ze starego zestawu

ADEVANED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Karta graficzna mi się zepsuła i postanowiłem złożyć sobie nowy komputer.

Czy jeżeli podłącze dysk z starego komputera na którym były sterowniki i system do nowego w celu instalacji od nowa wszystkiego (systemu sterowników itp) to czy może mnie spotkać jakaś zła niespodzianka?

Opublikowano

Podłącz to się dowiesz czy ruszy, świat przez to nie wybuchnie i złej niespodzianki nie będzie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli nic złego z kartą graficzną, ani z resztą sprzętu się nie może stac, tak?

Jak dysk jest popsuty to po prostu nie ruszy. Nie wysadzi ci pół miasta przecież. xD

Opublikowano

Dysk powinien być sprawny. Mi chodzi o sprawę, że na dysku jest zainstalowany Windows, i sterowniki do starszego komputera. (do innej karty graf itp.) i moje pytanie brzmi czy nie zostanie uszkodzona np. przez to nowa karta graficzna, lub jakaś inna część ;p

Opublikowano

Dysk powinien być sprawny. Mi chodzi o sprawę, że na dysku jest zainstalowany Windows, i sterowniki do starszego komputera. (do innej karty graf itp.) i moje pytanie brzmi czy nie zostanie uszkodzona np. przez to nowa karta graficzna, lub jakaś inna część ;p

Jeśli masz nową kartę graficzną, a na dysku są sterowniki do starej to po prostu po odpaleniu Windowsa automatycznie pobiorą się te których potrzebujesz, a tamte żadnej krzywdy komputerowi nie zrobią. xD

A ty chcesz zainstalować system na świeżo. Także wkładasz płytkę i instalujesz. Nawet nie uruchamiając systemu. :D

Opublikowano

Zaryzykuję i podłącze go. Bo na innych forach ludzie mnie ostrzegali, że mogą się różne dziwne rzeczy dziać jak będzie podłączony dysk z sterownikami z starego zestawu do nowego.

Tak chce na nowo instalować. (przez pendrive) ale to i tak to samo bo systemu i tak i tak nie będę uruchamiał. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...