Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10 - wysoki ping

Roocik

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wejdź w menadżer zadań i zobacz czy coś ci może nie wpiernicza neta, ew może się coś pobiera itp.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

A ping w czym wysoki? Zrób speedtest i wyślij.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano
Właśnie to jest dziwne - Ping na speedteście jest okej. Podczas gry w League Of Legends ping jest wysoki 100+, co już mi utrudnia grę.
Miałem tak samo na win 8.1 dlatego korzystałem z Win 8.​
Opublikowano

Ja tak samo mam ;/

Dołączam się do pytania.

kjdjjNf.png

Jeśli spodobał ci się mój post, nie zapomnij o Like ;p

Opublikowano

Start/Ustawienia/Aktualizacje i bezpieczeństwo/Windows Update/Opcje zaawansowane  - przełączamy na off.

MS sobie ustawił P2P i domyślnie jest włączone, o czym pewnie większość nawet nie ma pojęcia. Generalnie odradzam instalowanie tego czegoś z cyferką 10, za dużo tutaj niespodzianek  :D 

Opublikowano

@ref
​Dołączam się do tematu, od momentu gdy zaktualizowałem Windows 10 do najnowszej wersji problem z pingiem zaczął się pojawiać.
​Posiadam Internet Domowy Plusa, moja oferta wygląda następująco : Posiadam 40gb limitu danych po czym gdy go wykorzystam włącza się pakiet bez limitu 1mb/s
​Gdy miałem starszą wersję systemu wszystko było ok. Ping w CSGO 60-70 i w LOL 45-60. Od czasu zaktualizowania systemu do wersji najnowszej zaczęły się problemy z pingiem ponieważ zaczął on skakać do nawet 1000ms. W CSGO ping wynosi 200-1000 (Bardzo duże skoki) w LOL ping stabilniejszy ponieważ wacha się pomiędzy 200 a 500.
​Proszę o pomoc ponieważ nie mogę już wytrzymać,
​Jeżeli chodzi o 1mb/s po wyczerpaniu limitu danych to ping był niezmienny więc wątpie że to od tego.
​Zawszę chodziło mi normalnie od czasu aktualizacji wszystko się posypało i już od ponad 4 dni nie mogę z internetu porządnie korzystać.
​Kuzyn mówi że to od internetu, ale wcześniej było dobrze i nie narzekałem ale teraz nie da się wytrzymać.. Tiltuje się tylko przez takie coś.
​Mogę się mylić, ale myśle że to właśnie od windowsa.
​POMOCY !!!

Opublikowano

Start/Ustawienia/Aktualizacje i bezpieczeństwo/Windows Update/Opcje zaawansowane  - przełączamy na off.

MS sobie ustawił P2P i domyślnie jest włączone, o czym pewnie większość nawet nie ma pojęcia. Generalnie odradzam instalowanie tego czegoś z cyferką 10, za dużo tutaj niespodzianek  :D 

grałem sb w cs po przez WiFi na pingu 60/80 na następny dzień ping 200/300 wtf!? sb myślę , kabel pod lapka to samo no ku*** wtf!?

i Ty  właśnie mi pomogłeś wchodzę sb w ustawienie... a tu się pobiera aktualizacja :D  i tu tkwił problem 

Dzięki koleszko sympatyczny za wypowiedź , bo tak to zapewne do tej pory nie wiedział bym co jest 5 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...