Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy windows 10 będzie stabilnie działać na tym sprzęcie?

auman25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Jeżeli chciałbym sobie kupić windowsa 10 to będzie on solidnie działać na moim komputerze czy nie warto kupować? Oto jego parametry:

Płyta główna - Intel G31M3-F
Procesor - Intel Core Duo E5200 2,5GHz
Pamięć Ram - 3 GB ddr2
Karta graficzna - GeForce 9500GT, 1 GB
Zasilacz - 400W

Pozdrawiam!

Opublikowano

Zainstaluj to ci system powie sam 

Mi na sprzęcie z i3 nie chce działać a ty masz  gorszy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zyskać na wydajności, czy FPS w grach, to nie da to efektu.

Jeżeli masz oryginalny windows 7 i zastanawiasz się nad przejściem to, to już kwestia gustu, a o tym się nei dyskutuje. Windows 10 jest stabilniejszy (chodź jeszcze za wcześnie, żeby to tak otwarcie powiedzieć, czas pokaże), no i jednak to najnowszy system.

#edit

Natomiast jeżeli coś mogę doradzić, co do modernizacji sprzętu, to polecam wymienić albo cały komputer na nowy (zaczynając od płyty, procesora i ramu) albo wymienić sam procesor na Core 2 Quad (cena ponad 200zł), lub po modyfikacjach płyty głównej (tutaj link: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2946992.html- nie jes to nic trudnego i sam to robiłem), możliwość zamontowania Intel Xeon (serwerowy procesor, działa lepiej niż Core 2 Quad) (cena to 80-90zł z adapterem, resztę robisz sam ;) ).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...