Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się?

bajaderka45

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewnie problem otóż czy opłaca się kupić radeona r9 280 do tego nową obudowę zasilacz oraz płytę główną ze starym socketem pod intel core 2 duo (przenieść go ze starego kompa) i po uzbieraniu pieniędzy kupić nową płytę główną z socketem 1150 i jakoś i5, czy może kupić jakiś tani komputer za 1500 zł. Dodam że zależy mi na graniu w cs:go oraz lol.

Opublikowano

ja bym składał z używanych części..jeżeli 1500zł na sam komputer to z używanych części, ludzie złożą ci tu coś fajnego..

+ z jednej strony fajna karta..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

I tu pojawia się problem bo moi rodzice do używek nie są przekonani a sam sobie nie kupie niestety mam 16 lat. Jakbym składał na używkach to bym dołożył do 2k i już coś ciekawego można złożyć, ale niestety.

Opublikowano

według mnie czy używane czy nowe = to to samo-chociaż może to nie logicznie brzmieć...dla przykładu: możesz kupić używaną płyte główną i nowy dysk..ale skąd wiesz ? na drugi dzień ci może siąść Dysk.. +

Dzisiaj większość ludzi jedzie na używkach i jakoś zbytnio problemów nie mają.. +

[a na używany komputer za 1500zł się zgodzili ?]

​     ​

Opublikowano

Ja to rozumiem ale niestety najwidoczniej moi rodzice nie, a więc muszę się ratować którymś z tych moich rozwiązań chyba bo moja karta graficzna już długo nie pociągnie

Ja to rozumiem ale niestety najwidoczniej moi rodzice nie, a więc muszę się ratować którymś z tych moich rozwiązań chyba bo moja karta graficzna już długo nie pociągnie

Na kompa może i by się zgodzili a masz coś?

Opublikowano

za ten komputer za 1500zł miałem na myśli że też używany..z nowych to kupisz taki do internetu i Pinball`a...a skąd jesteś ?

+

ogólnie twój pomysł też nie jest zły ..,jeżeli nie możesz używanego za 1500zł,będziesz musiał zrobić tak jak napisałeś ..

​     ​

Opublikowano

Poszukam dziś może jakiejś używki ew. zrobię tak jak pisałem. Jakoś trzeba sobie radzić.

Ostatnie pytanie jakiś dobry zasilacz?

Oj tylko martwię się że procek może nie wyrobić z tą kartą bo jednak to dobry procesor nie jest.

Opublikowano

A skąd jesteś [jeśli można zapytać] ?

Zasilacz najlepiej np: Antec VP 500W

Myślę że procesor będzie z tą kartą normalnie działał,tylko że ta karta będzie się po prostu przy nim nudziła...+

Nie jestem pewien jak tą będzie z płytą [na płytach trochę się nie znam] nowa płyta + Core 2 Duo - nie jestem z tym pewny +

jaki model procesora ?

​     ​

Opublikowano

Sochaczew pod warszawą dzięki wielkie za pomoc

E7400 socket 775 przy kupnie procka typu i5 będę musiał kolejną płytę kupić z socketem 1150 ale to już kwestia paru set zł

Opublikowano

Z twojego miasta +30km nic ciekawego nie było,narazie zrobiłbym tak jak wcześniej pisałeś..

​     ​

Opublikowano

Tłumacz rodzicom, chłopce piszesz, że masz 16 lat, jestem młodszy i nawet jak byłem jeszcze mlodszy kilka lat temu to gospodarowałem pieniedzmi, w koncu moje. Co do komputera masz 1,5k zl na komputer + kase na tego r9 280? Czy 1,5k na wszystko? PS: do lola i cs nie potrzeba takiej karty, za 1,5k bedziesz mial komputer, na ktorym pograsz na ultra w te gry. Odpowiedz to cos poradzimy

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...