Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet radiowy a gry

19adis20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanko, przeprowadziłem sie i będę teraz zamawiał internet, jedyną możliwościa jest zakup internetu radiowego. Będę posiadal 22mb/s. Nigdy nie miałem radiówki, i teraz jak do się ma do gier? Czy będę miał dobry ping ? Będę w posiadaniu odbiornika na kominie a nadajnik jest w odległosci 2-5 km od domu, bezposrednio bez żadnych przeszkód typu drzewa budynki itd. Czy ktoś z was posiada radiówkę? Proszę o wypowiedzenie sie na ten temat :D

Przepraszam z double post (napisałem również w dziale ligi legend)

*.*
Lajk mile widziany.

Opublikowano

Dowiesz się jak ci założą , nikt nie może stwierdzić jakie będziesz miał łącze i jak będzie działać.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To zależy od dostawcy jaki ma porządek na swojej centrali. Są tacy co na 1 antenę potrafią napierdolić po 100+ typa i wtedy o przyjemnej rozgrywce możesz pomarzyć, dlatego najlepszym internetem do gier będzie internet po kablu. Ale są też "wyjątki" i jak jest ogarnięty typ to ma porządek i pingi nie powinny być duże.

Opublikowano

Na twoim miejscu zadzwoniłbym do niego i zamówił internet na okres próbny. Powinna być taka możliwość celem przetestowania, poza tym mógł byś podać firmę? Ponieważ są firmy jak "AirM(a)x", która niby jest dobra, ale tak naprawdę ogranicza ci internet mimo iż jest bez limitu niby. (ogólnie odradzam tej firmy, wystarczy przeczytać opinie). O firmie z której bierzesz internet, też lepiej poczytaj.

A do gier, jeżeli nie masz możliwości podpięcia internetu kablowego, to polecam (jeżeli jesteś w zasięgu LTE) internet LTE np. w sieci PLUS. Mam i nie narzekam, chodź to nie ograniczone LTE mi zwalnia po 100GB (bo niby obciążam nadajnik), ale jeżeli tyle nie zużywasz, to super internet.

A internet jak będziesz miał już to polecam zagrać sprawdzić ping i wgl na stronie np. http://speedtest.neti sprawdzić ping w samej grze (jeżeli chcesz widzieć ping w Lidze Legend, to kliknij Ctrl+F).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Na twoim miejscu zadzwoniłbym do niego i zamówił internet na okres próbny. Powinna być taka możliwość celem przetestowania, poza tym mógł byś podać firmę? Ponieważ są firmy jak "AirM(a)x", która niby jest dobra, ale tak naprawdę ogranicza ci internet mimo iż jest bez limitu niby. (ogólnie odradzam tej firmy, wystarczy przeczytać opinie). O firmie z której bierzesz internet, też lepiej poczytaj.

A do gier, jeżeli nie masz możliwości podpięcia internetu kablowego, to polecam (jeżeli jesteś w zasięgu LTE) internet LTE np. w sieci PLUS. Mam i nie narzekam, chodź to nie ograniczone LTE mi zwalnia po 100GB (bo niby obciążam nadajnik), ale jeżeli tyle nie zużywasz, to super internet.

A internet jak będziesz miał już to polecam zagrać sprawdzić ping i wgl na stronie np. http://speedtest.neti sprawdzić ping w samej grze (jeżeli chcesz widzieć ping w Lidze Legend, to kliknij Ctrl+F).

Ogólnie to juz posiadam radiówkę (dzisiaj zamontowali). I jestem srednio zadowolony, na speedtescie sprawdzałem kilka razy i było 8-30 pingu, pobierania średnio 12mb(tyle kupiłem) upload 2mb. W csie mam 55-130 pingu (lipton troszke) a w lolu 70 pingu( czyli w miarę okej). Firma na 4-net z Orzesza. 

*.*
Lajk mile widziany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...