Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z hostingiem strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam postawioną stronę na hostingu mintshost.pl. Od dawien dawna mam z nią problemy, albo strona długo się ładuje pomimo zerowego obciążenia z mojej strony, albo - podobnie jak teraz - całkowicie nie działa. Zdarza się to przynajmniej 2 razy w tygodniu co jest żałosne.

Mam dość, a do końca umowy zostało ponad 6 miesięcy. Chciałbym odzyskać przynajmniej część kwoty którą zapłaciłem. W ich regulaminie nie ma nic o tym, gdy oni nie wywiązują się z umowy (strona nie działa).

https://www.mintshost.pl/terms-of-service.php

Próbowałem pisać do supportu, albo nie odpowiadają wcale, albo wymijająco.

Opublikowano

Czyli jednak nic się u nich nie zmieniło XDD

Chociaż najlepiej by było jakbyś podał adres swojej strony albo przynajmniej napisał co na niej trzymasz. Strona może się wolno ładować z powodu np. CMSa jakiego tam trzymasz. Mi np. strona ładuje się wolno jeżeli został zastosowany bootstrap do jej budowy.

Opublikowano

Operator zobowiązuje się do:

• stałego i nieprzerwanego świadczenia usług Abonentowi, który uiścił opłatę abonamentową i nie złamał niniejszego Regulaminu. Stałe i nieprzerwane świadczenie usług rozumiane jest jako pełny dostęp klienta do jego usług z zachowaniem dostępności na poziomie 99,9% w skali roku. Operator zastrzega sobie prawo do przerw konserwacyjnych w godzinach nocnych, a w przypadku awarii zagrażającej stabilności usługi do natychmiastowej wymiany wadliwego podzespołu.
  • poinformowania z odpowiednim wyprzedzeniem Abonenta o zaistniałej konieczności czasowego odłączenia dostępu do pewnych usług

Zazwyczaj wystarczy postraszyć pozwem i odszkodowaniem.

Jak nie za działa, to po prostu zmień hosting np. na OVH

Opublikowano

Czyli jednak nic się u nich nie zmieniło XDD

Chociaż najlepiej by było jakbyś podał adres swojej strony albo przynajmniej napisał co na niej trzymasz. Strona może się wolno ładować z powodu np. CMSa jakiego tam trzymasz. Mi np. strona ładuje się wolno jeżeli został zastosowany bootstrap do jej budowy.

Nie mogę podać adresu, prywatna strona, dostęp ma tylko wąskie grono ludzi. Jak nie ma problemów, to ładuje się w ułamku sekundy, do tego zastrzeżeń nie mam, ale czasem jest lag (ze strony serwerowni) i odświeża się ponad minutę. Czasem, a ostatnio często całkowicie wywala stronę.

Zazwyczaj wystarczy postraszyć pozwem i odszkodowaniem.

Jak nie za działa, to po prostu zmień hosting np. na OVH

Mają zapis, że 99,9%, a tak nie jest, więc łamią własny regulamin. Sądem nie mam zamiaru straszyć, napisałem do ich supportu, zobaczymy jaka będzie reakcja. 

Hosting zmienić bym zmienił, ale tu bardziej chodzi o fakt, że dostali moje pieniądze, a poziom ich usług jest tragiczny. Jak je odzyskam przejdę na jakiś normalny.

Opublikowano

Nie mogę podać adresu, prywatna strona, dostęp ma tylko wąskie grono ludzi. Jak nie ma problemów, to ładuje się w ułamku sekundy, do tego zastrzeżeń nie mam, ale czasem jest lag (ze strony serwerowni) i odświeża się ponad minutę. Czasem, a ostatnio często całkowicie wywala stronę.

Mają zapis, że 99,9%, a tak nie jest, więc łamią własny regulamin. Sądem nie mam zamiaru straszyć, napisałem do ich supportu, zobaczymy jaka będzie reakcja. 

Hosting zmienić bym zmienił, ale tu bardziej chodzi o fakt, że dostali moje pieniądze, a poziom ich usług jest tragiczny. Jak je odzyskam przejdę na jakiś normalny.

Oj, w odzyskanie pieniędzy to bym nie liczył....

Opublikowano

Z obecną sytuacją nvm co Ci poradzić, ale jeśli skończy Ci się już umowa, to ja Ci polecam przejść na mydevil.net

jw19e8.png

Opublikowano

mintshost­ jest najgorszym hostingiem w dziejach hostingów.
Polecam Ci OVH profesjonalne podejście, niskie ceny.

Co do $$ jeżeli strona nie działa z ich winy a tak jest,to oni nie wywiązują się ze swojej umowy, więc ich wina. Ale $$ raczej nie odzyskasz. 

Opublikowano

Może właśnie to być spowodowane tym że w szablonie importujesz dane z innych stron przez co spowalnia twoją w zależności jak działa więc radzę ci jeszcze sprawdzić kod a nie pisać od razu na MPC

Opublikowano

Może właśnie to być spowodowane tym że w szablonie importujesz dane z innych stron przez co spowalnia twoją w zależności jak działa więc radzę ci jeszcze sprawdzić kod a nie pisać od razu na MPC

Support sam mówi że to ich wina i za błędy mnie wielce przepraszają, ale poprawy brak. Po mojej stronie jest wszystko w porządku. 

Opublikowano

Powiem Ci tak, ja zawsze do nich pisałem i zwrot dostałem ale tylko zwrot do portfela.

Nie polecam u nich usług www, wolno działał mi, rzekł bym ślimakowi szybciej idą niż się strona ładuje, ale VPS mieli dobre (jak ja korzystałem).

W VPS masz "zapewnione" parametry serwera i polecam kupować VPS na strony. Hostingi www zostaw osobą które wogóle się nie znają ^_^.

Ale tak naprawdę to gdzie nie kupiłem hostingu www to wszędzie miałem jakieś ale. Polecam tylko VPS.

Maruusek.png

Opublikowano

Powiem Ci tak, ja zawsze do nich pisałem i zwrot dostałem ale tylko zwrot do portfela.

Nie polecam u nich usług www, wolno działał mi, rzekł bym ślimakowi szybciej idą niż się strona ładuje, ale VPS mieli dobre (jak ja korzystałem).

W VPS masz "zapewnione" parametry serwera i polecam kupować VPS na strony. Hostingi www zostaw osobą które wogóle się nie znają ^_^.

Ale tak naprawdę to gdzie nie kupiłem hostingu www to wszędzie miałem jakieś ale. Polecam tylko VPS.

Moja strona jest prywatna i korzysta z niej nie więcej jak 15 osób na raz, zazwyczaj 3-5, a zależy mi na oszczędnościach.

Opublikowano

Juri.

Jak chcesz dobry hosting to musisz zapatrzyć się w jakieś firmie typu home.pl / nazwa.pl.

Maruusek.png

Opublikowano

Juri.

Jak chcesz dobry hosting to musisz zapatrzyć się w jakieś firmie typu home.pl / nazwa.pl.

Zależy mi na płatności psc i dobrze by było jakby domena była w cenie (tak było na mintshost).

Opublikowano

Moja strona jest prywatna i korzysta z niej nie więcej jak 15 osób na raz, zazwyczaj 3-5, a zależy mi na oszczędnościach.

Zatem proponuje Ci hostinghouse. Ogarnij ofertę, a jeśli zechcesz się zdecydować- daj mi znać na PW (dam Ci reflinka). Ogólnie masz za 15zł hosting na rok, a obsługa miodna (serio). Parametry serwerów ogarniesz sobie na stronie. Można poczytać o nich u mnie na blogu i ogólnie gdzie zechcesz- opinie mają bardzo dobre. Jedyny minus to: serwery są kiepskie jeśli masz zamiar prowadzić wielką firmę hostującą. Ale na potrzeby prostych blogów, czy małych stron- jak znalazł. Do tego, jak wspomniałem- rozsądna cena.

Juri.

Na małą stronę brać drogich korporacyjnych misiaczków? Proszę...

­

Prowadzę bloga, orace.pl

Opublikowano

Domenę na home.pl możesz dostać za darmo na rok więc nie wiem o co ci chodzi :D tylko wystarczy podpiąć pod dowolny hosting z edytorem DNS np. ProSerwer.pl

Opublikowano

Zatem proponuje Ci hostinghouse. Ogarnij ofertę, a jeśli zechcesz się zdecydować- daj mi znać na PW (dam Ci reflinka). Ogólnie masz za 15zł hosting na rok, a obsługa miodna (serio). Parametry serwerów ogarniesz sobie na stronie. Można poczytać o nich u mnie na blogu i ogólnie gdzie zechcesz- opinie mają bardzo dobre. Jedyny minus to: serwery są kiepskie jeśli masz zamiar prowadzić wielką firmę hostującą. Ale na potrzeby prostych blogów, czy małych stron- jak znalazł. Do tego, jak wspomniałem- rozsądna cena.

­

A jak wygląda sprawa z domeną i stabilnością działania strony? Nie ma jakiś przerw itp. zbyt często?

Opublikowano

A jak wygląda sprawa z domeną i stabilnością działania strony? Nie ma jakiś przerw itp. zbyt często?

@Edit aaa... jak najtaniej... jak najtaniej to chyba ma biznes-host i linuxstorm, koło 5 zł / rok, ale takie tanie hostingi to są tak trochę syfy, i już lepiej darmowy wziąć

Jak dla mnie najlepszy jest OVH.pl

Najtańśzy serwer WWW - 7.99zł / msc lub VPS - 10zł /msc

+ Domena 7.99 albo 12.99zł / 1 rok, potem 49 zł /rok

UWAGA! "Darmowa domena w home/az/1&1/jakiśinnyhosting" kończy się tym, że po roku (następnym) masz do zapłacenia 100zł

Myślę że jednorazowo 20zł, i na następne miesiące 8zł to tanio, szczególnie że ovh to dobra i duża firma, dużo osób ją chwali

Opublikowano

@Edit aaa... jak najtaniej... jak najtaniej to chyba ma biznes-host i linuxstorm, koło 5 zł / rok, ale takie tanie hostingi to są tak trochę syfy, i już lepiej darmowy wziąć

Jak dla mnie najlepszy jest OVH.pl

Najtańśzy serwer WWW - 7.99zł / msc lub VPS - 10zł /msc

+ Domena 7.99 albo 12.99zł / 1 rok, potem 49 zł /rok

UWAGA! "Darmowa domena w home/az/1&1/jakiśinnyhosting" kończy się tym, że po roku (następnym) masz do zapłacenia 100zł

Myślę że jednorazowo 20zł, i na następne miesiące 8zł to tanio, szczególnie że ovh to dobra i duża firma, dużo osób ją chwali

5zł rok? Nie przesadzajmy, to 20-30 mogę dać, ale poniżej 50, więc wolałbym coś tańszego od ovh.

Jak mam domenę na mintshoście to czy mogę jej użyć na stronie z innego hostingu?

Opublikowano

­

Jak chcesz stronę na którą ludzie będą wchodzić to dobry hosting połowa sukcesu ...

A jeżeli 3 zł/miesięcznie to dużo to pozdrawiam ...

https://www.nazwa.pl/hosting/

Maruusek.png

Opublikowano

Domeny obsługuje w ich imieniu zewnętrzna firma (pytałem, bo NASK już bezpośrednio nie będzie świadczył usług, tylko przez swoich partnerów których lista jest na stronie). Żadnego problemu z wydaniem authinfo (prośba i cyk- masz kod). Ceny ogarniesz sobie na stronie.

Co do stabilności- w ciągu 10miesięcy w hostinghouse 2x nie miałem możliwości wejścia na swoją stronę (bloga). Obydwa powody były wypisane w ostatnich informacjach dla posiadaczy hostingów, które są do wglądu w panelu na ich stronie. Tak jak wspomniałem: za taką cenę masz firmę, która naprawdę daje radę. A problemy- zdarzają się każdemu, hostinghouse je po prostu stara się rozwiązać.

Jak chcesz stronę na którą ludzie będą wchodzić to dobry hosting połowa sukcesu ...

A jeżeli 3 zł/miesięcznie to dużo to pozdrawiam ...

https://www.nazwa.pl/hosting/

A co to ma do mojej propozycji? Jestem totalnie zadowolony z tego co oferuje mi mój hosting, w rozsądnej cenie- zatem go polecam. Lepiej wziąć komercha, co daje host za 5zł i w życiu się nie doczekać odpowiedzi, albo pomocy?

O hostinghouse pisałem na swoim blogu: link

5zł rok? Nie przesadzajmy, to 20-30 mogę dać, ale poniżej 50, więc wolałbym coś tańszego od ovh.

Jak mam domenę na mintshoście to czy mogę jej użyć na stronie z innego hostingu?

Jak najbardziej. Poczytaj o parkowaniu domen i DNS-ach. Przeniesienie domeny do innego operatora, to też (teoretycznie) żaden problem. Potrzebny jest kod identyfikacji authInfo. Privderzy bardzo niechętnie go oddają (wymagają dokumentów wysyłanych tradycyjną pocztą itd).

­

Prowadzę bloga, orace.pl

Opublikowano

Tak spojrzałem i teraz zdziwiłem się.. 5zł za rok? pierwszy raz widziałbym taki hosting to już opłacalniejsze byłoby wstawienie reklam na strony :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...