Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

400 dpi

wapek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego duża część pro graczy używa 400dpi i sens ok 1-2?Gra się na tym strasznie wolno i ciężko się obrócić a jak się patrzy na ich grę to wygląda to naprawdę płynnie.Wiem, że ustawienia powinien każdy pod siebie robić ale mnie po prostu to ciekawi dlaczego większość właśnie gra na takim dpi myszy :).

Opublikowano

Oni mają wyćwiczoną rękę :v jak u nas obrót 180/360 stopni trwa 2/3 ruchy u nich to trwa 1 ruch :P I dla tego oni nie potrzebują więcej. Przy takim dpi i sensie mają oni właśnie większą kontrolę nad celowaniem :) 

86226145013474567463.png

Opublikowano

Każda, ale dosłownie każda osoba, która zaczyna grać w gry porusza myszką tylko nadgarstkiem, natomiast gracze cs'a poruszają całym przedramieniem. To jest powód dlaczego ciężko jest nowym graczom przystosować się do niskiej czułości. w tej grze precyzja>szybkość.

Opublikowano

Myślicie, że warto spróbować się przyzwyczaić?Wcześniej grałem dość długo na 1000dpi 1.38sens w grze ale stwierdziłem, że nie mam aż takiej kontroli więc zmieniłem na 800dpi 1.1 :> teraz się zastanawiam czy nie dać 400 2.1-2.2sens.

Opublikowano

Myślicie, że warto spróbować się przyzwyczaić?Wcześniej grałem dość długo na 1000dpi 1.38sens w grze ale stwierdziłem, że nie mam aż takiej kontroli więc zmieniłem na 800dpi 1.1 :> teraz się zastanawiam czy nie dać 400 2.1-2.2sens.

800 dpi 1.1 sens to jest to samo co 400 dpi 2.2 sens :v. Na logikę dzielisz na 2.

Opublikowano

Jeśli nie masz odpowiednio dużej podkładki to nie ma sensu się przestawiać na niskie czułości.

A u prosów to kwestia lat ćwiczeń, regularne napieprzanie w cs od 1.6 robi swoje.

Opublikowano

Po długim siedzeniu w G4- MG  (najtrudniej mi było z tego wyjść)  stwierdziłem że nie opłaca się grać na wysokiej czułości bo nie idzie trafić typa. Prędzej czy później prawdopodobnie sam to zauważysz,a potem to tylko kwestia przyzwyczajenia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...