Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 - migracja z W7

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ktoś mi powie jak wygląda migracja z Windows 7 do Windows 10? Czy jak ściągnę obraz ISO z Windows 10 i podam klucz z Windows 7, to mi zatwierdzi? I jaką wersję systemu Windows 10 wybrać, gdy mam Windows 7 Home Premium BOX?

Opublikowano

Nie musisz pobierać iso, to jest aktualizacja. Po jej przeprowadzeniu będziesz miał 10-tkę, jeżeli Ci się nie spodoba to masz 30 dni na powrót do poprzedniego systemu. Po 30 dniach, jeżeli będziesz chciał powrócić do siódemki będziesz musiał ręcznie przeinstalować system (z płyty).

Tu masz opis wersji 10-tki: http://www.pcworld.pl/news/402163/Jak.zaktualizowac.Windows.do.Windows.10.html

Opublikowano

Nie musisz pobierać iso, to jest aktualizacja. Po jej przeprowadzeniu będziesz miał 10-tkę, jeżeli Ci się nie spodoba to masz 30 dni na powrót do poprzedniego systemu.

Wiem, ale szczerze wolałbym postawić system Windows 10 od nowa niż aktualizować z 7, bo wiadome, że będzie więcej syfu i system będzie chodził ciężej.

Opublikowano

Nie wiem czy jest taka możliwość, ponieważ klucz jest przypisany do siódemki. Można też po prostu przeinstalować siódemkę i potem upgrade'ować do 10. :) 

Jednak jest taka opcja, jak kolega niżej napisał (też sam sprawdziłem).

Opublikowano

Cytat MS:

4. Czy po wykonaniu czystej instalacji Windows 10 klucz do aktywacji będzie ten sam, który miałem w Windowsie 7/8.1, przed aktualizacją do Windows 10? Jeśli nie, to jak uzyskać nowy klucz?

Podczas instalacji następuje przeniesienie klucza. Aby mieć pewność, że urządzenie zostanie poprawnie zaktywowane po instalacji Windows 10 zalecamy wykonanie najpierw aktualizacji z zachowaniem danych. Po upewnieniu się, że system został aktywowany, należy użyć Media Creation Tool i utworzyć instalator systemu Windows 10. Przy instalacji z utworzonego dysku pojawią się różne możliwości, między innymi instalacja z usunięciem wszystkich danych z dysku urządzenia. Podczas instalacji nie należy podawać klucza produktu, urządzenie aktywuje się przy połączeniu z internetem

Pobierasz instalator ze strony Microsoftu i tam się Ciebie pyta, czy chcesz zostawić pliki czy zainstalować ponownie.

Po zainstalowaniu win 10, musisz go aktywować, następnie tworzysz płytkę ew. USB (tym samym programem) i już możesz robić "czystą" instalkę z płyty. 

Ale pamiętaj, pierw musisz zaktualizować win 7 do 10 i aktywować go! Więcej możesz znaleźć w google. 3 dni temu "MS" odpowiedział na kilka pytań i tam była odpowiedź na twoje pytania ...

Maruusek.png

Opublikowano

Dzięki wszystkim, gdyby ktoś się pytał, to najpierw zrobiłem upgrade tym programikiem z Win7 do Win10, a już na Win10 stworzyłem obraz iso po czym zrobiłem zwykłego formata. Wszystko działa, system aktywowany. Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...